תעודה

niminet

New member
תעודה

בעוד חמישה ימים אני עולה על המטוס להית'רו לביקור של 3 שנים באוקספורד. אני בן 16 (סיימתי כיתה י') ואין לי שמץ של מושג איך מערכת החינוך התיכונית הבריטית עובדת. בכל מקרה, עם זה אני אסתדר. יש לי בעיונת קטנה. משום שבית הספר הנוכחי שלי לא מעסיק מתרגמים, הם הסכימו שאתרגם את התעודה, הם יבדקו שלא שיניתי כלום ויחתמו בחותמת בית הספר על התרגום. אני יודע אנגלית ברמה סבירה, אבל מעולם לא ראיתי תעודת בית ספר באנגלית ויש לי בעיה בתרגום כמה מונחים. אשמח אם תעזרו לי: מחצית ראשונה ושניה+ציון שנתי. לרשום כותרת קצרצרה ונחמדה בטבלה :First Semester Grade, או שיש קיצור מקובל? יחידות לימוד/רמה. אני בכיתה י' אז רוב המקצועות הם עדיין אינטרניים ולא משולבים במערכת היחידות לבגרויות. המקצוע היחיד הוא מתמטיקה. בטור הזה בתעודה העברית רשום שאני בדוברי אנגלית (לא ממש דוברי אנגלית בעיני הבריטים, אני מניח) ושאני בהקבצה א' בכימיה ופיסיקה. מה שם הטור המקביל בתעודה הבריטית? של"ח וידיעת הארץ. WTF? לשון. משום מה Grammar לא נראה לי מתאים, או שאולי כן? הבעה/חיבור Composition וזהו? אשמח לקבל תשובות מאנשים מחוץ לבריטניה שתירגמו את התעודות שלהם במעבר.

SupermanZW

Well-known member
Options

מחצית ראשונה=First Semester מחצית שניה=Second Semester ציון שנתי=Annual Grade או Annual Achievement יחידות לימוד/רמה=Curricular Units/Level של"ח וידיעת הארץ=Geography (לא מדוייק אבל אין שום אפשרות אחרת המתקבלת על הדעת) לשון=Hebrew (כי אין מקצוע Grammar בפני עצמו). הבעה/חיבור=Expression and Composition הקבצה=Level (לא מדוייק, אבל רק כך הם יבינו), רצוי שתציין נספח המציין את ההקבצות ואת יחידות הלימוד לפי רמות.

niminet

New member
תודה

אני לומד גם גאוגרפיה כך שהתרגום לא מתקבל. מנה שכן, אני חושב שאני אוכל פשוט לוותר על הציון הזה בתעודה המתורגמת, משום שספק אם הוא יקבל יחס ממילא.

niminet

New member
לא שאני יודע.

מה שאני אנסה לעשות זה להכנס למסלול הבגרות האנגלי בעזרת הציונים הנוכחיים+בחינות אם ידרשו ממני. המקרה הכי גרוע שאני צופה זה שיכניסו אותי ל Ordinary Level, מה שאומר שאני אלמד חומר לימוד של ט' וי', אבחן בהסטוריה ובספרות אנגלית, ואלמד את אותו החומר כמו אחותי הקטנה ממני בשנתיים.

dutchman

New member
של"ח אולי

national geography? אגב יצא לך במזל כי אתה מגיע בדיוק לבגרויות (a levels) אני רק מקווה שהם לא עישו לך בעיות מזה שאין gcse (אלה הבחינות שהם עשו בט'-י' וצריך לעבור אותן בשביל לעשות את הבגרויות)

niminet

New member
נחמד

אבל מאוחר מדי. הוחלט על scouting וזה די מוצא חן בעיני... ותודה שאתה מקווה שלא יעשו לי בעיות
.

למעלה