תעודה או תואר?

אלירן י

New member
תעודה או תואר?

אני כבר משתגע , זה מעסיק אותי חודש! מצד אחד אלו שאומרים שאין מה לעשות בחיים בלי תואר. מצד שני אלו שאומרים שתעודה זה יותר קל (קושי, זמן, כסף) ויותר מובטח. ויש כאלו שמשווים את בוגרי בתארים לקצינים בצבא (מקבלי ההחלטות) ובוגרי תעודה לנגדים בצבא (בעלי המקצוע והעבודה השוטפת). מה אתם חושבים?

MyTaoWay

New member
אממ...

כתבתי את זה כבר פה בפורום למישהי, אז סורי על פנייה בלשון נקבה אין לי כוח לשנות: פה בארץ לא משתלם לעשות תואר, (אם אין קשרים... נגיד הדודה עובדת איפשהו ויכולה לסדר לך עבודה) צודקת לפי החישוב שלי לתואר האשון זה 55/60,000 שח''... זה לא משתלם , כי אף אחד לא מבטיח עבודה אחרי התואר... גם לי יש בגרות מלאה,,, עבדתי עליה מאוד קשה, אך לא עושה איתה שום דבר... כי כבר לא מאמינה בתארים... מכירה המון אנשים שלמדו לתארים, ועכשיו חותמים אבטלה בלשכת תעסוקה... =( ולאנשים האלו יש ניסיון בעבודה שלהם! (מי שכן עושה תואר, חלק דיי גדול נוסע לעבוד בחו''ל... כי מה לעשות זאת מדינה קטנה, אין משרות לכולם...) באופן כללי אנשים חכמים ממליצים שבארץ הזאת רק משתלם להיות עצמאי, זה לא 'מפחיד' כמו שזה נשמע... עושים קורס יזמות במטי'' וקורס מקצועי, ומה שדרוש הוא אומץ לשנות את החיים לטובה, ומחשבה חיובית. ממליצה לך על קורסים שבהם אפשר להיות גם שכיר, ואח''כ אם תרצי עצמאית... *ספרות- עיצוב שיער, *בניית ציפורניים, *קוסמטיקה, זה מה שהולך עכשיו בשוק... (קוראת הרבה מודעות עיתונים) *גם טבחות זה מקצוע טוב ואפשר אח'' להתקדם ולהיות עצמאי. * גם קונדיטוריות- אפשר להכין עוגות בבית בהזמנה אישית... (מכירה מישהי שעושה זאת יש עבודה בשפע, חסרון-נטייה להשמין =( ) נ.ב. שאלה לך- מה אתה רוצה ללמוד?

אלירן י

New member
אממ

חשבתי על ראיית חשבון. ויש את אופצית התעודות לחשבונאות (חשב שכר, יועץ מס, מדופלם וכ')

לימודים זה הדרך, לא המטרה, ולכן

צריך קודם לסמן את המטרה, ורק אח"כ לברר מה הדרך הטובה להגיע אליה. בשביל להגיע למקצועות מסוימים, אין על מה לדבר בלי תואר. במקצועות אחרים, תעודה לגמרי מספיקה (ויש גם כאלו שאפילו זה לא צריך). ויש מקצועות שהם "באמצע", כלומר אפשר גם בלי תואר אבל יהיה הרבה יותר קשה. במילים אחרות, קודם כל תחשוב מה אתה רוצה לעשות בחיים. אח"כ אפשר יהיה לדבר על המסלול המתאים.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

תואר ראשון או תואר מהנדס יפתח לך את הדרך להתקדם. הוא יעשיר אותך מבחינה אינטלקטואלית. לימודי תעודה יכוונו אותך למקצוע מסוים. רבים משלימים לאחר מכן את לימודי התעודה לתארים מכיוון שהם רוצים להתקדם.

למעלה