תעודדו אותי לקראת:

sprqy

New member
תעודדו אותי לקראת:

עונה 8!! סיימתי את עונה 7 וכמובן שהמשכתי ישר לשני פרקי ההמשך בתחילת עונה 8 ומאד נהנתי! (למרות שזכרתי כמעט הכל) עכשיו העונה ממשיכה ובטח יחזרו לשגרה בלי מאלדר וזה יהיה קשה אני משער... אז קדימה לעודד אותי להמשיך!!!
או שלא... אני יכול פשוט לקפוץ לפרקים החשובים לעלילה - מה אומרים? אגב לא בטוח שראיתי את העונה הזאת... אני לא זוכר איפה הפסקתי...

Gilliana

New member
לא לא - לא לקפוץ!

תמשיך לפי הסדר - זה חשוב מאד. ואל תדאג, מאלדר בוא יבוא בקרוב כך שאל תתיאש ותמשיך לצפות. עונה 8 היא עונה מצויינת ושווה כל רגע!

1Shir

New member
../images/Emo28.gif מעודדת אותך ../images/Emo28.gif ../images/Emo83.gif

לדעתי תראה גם את הפרקים בלי מאלדר, אמנם זה משהו אחר אבל הם מעניינים וטובים. אל תקטע את הרצף, גם ככה זה עובר מהר! גם אני בשנה האחרונה ראיתי שוב את עונה 8 וזכרתי כמעט הכול מפרקי פתיחת העונה.. בעצם כשאני חושבת על זה בזמנו ראיתי רק את הראשון וממנו זכרתי הכול.. במיוחד את המים לפרצוף :) בכל אופן אל תדלג אלה דווקא פרקים מגניבים! עונה 8 היא אולי אכזבה מבחינה טלוויזיונית, אבל מפרספקטיבה לא כרונולוגית היא עונה טובה.

עזוב שטויות - רק מאלדר!!

טוב נו לא.. המוח שלי אומר לך לראות את כל הפרקים, כולל האלה שאפילו לא מתייחסים למאלדר , הרגש אומר אחרת אבל הפעם נראה לי שכדאי שתקשיב להגיון שלי.

muldercrushed

New member
אז יוצא שלעינת יש כמה...

דברים שאחראיים על המעשים שלה-הרגש שלה השכל שלה ומה שתחליט למה להקשיב (תודו שאני עמוקה באופן מאוד עמוק היום...)

sprqy

New member
תודה לכולם על העידוד

שכנעתם אותי לראות לפי הסדר (טוב, זה זה היה כל כך קשה מלכתחילה
) אני מקווה שאי יחזיק מעמד ולא יתחרפן באמצע איזה פרק בלי מאלדר יקירי. וכן גם אצלי הרגש אומר לקפוץ אבל אני בכל זאת יגביר את הכח השכלי שלי על הכח הרגשי ויראה לפי הסדר.

BAZOKA JOE

New member
אתה לא תתחרפן..

אני ראיתי את עונה 8 תוך 4 ימים...היא טובה...אתה תאהב את דוגט מהר מאווד.

sprqy

New member
וואלה../images/Emo13.gif

תמיד זכור לי המשפט שלו: AGAIN ALL THIS MAMBO JAMBO ABOUT ALIENS או משהו כזה

אולי הוא היה אטום

אבל אם משווים בינו לבין סקאלי האטימות שלו הרבה יותר מובנת. היא ממש התעקשה במשך שנים לאחוז במה שהיא יודעת, היא התעקשה כמעט בכוונה לאחוז במדע ולא להפתח במה שקורה סביבה, לעומתה דוגט אומנם לא היה פתוח אבל הוא היה סבלני הרבה יותר, הוא אמנם התנגד לרעיון החייזרים אבל הוא היה מוכן להקשיב, ללמוד, והוא נפתח הרבה יותר מהר ממנה. דוגט הגיע כשוטר, ושוטרים יודעים שצריך ראיות, עובדות בשטח ולא תאוריות או עדויות שמיעה בגוף חמישי , אני דווקא כן מבינה את האטימות שלו.

Gilliana

New member
אז קודם כל...

... אני מאד נוטה להסכים עם מה שאת אומרת אבל - אני חושבת שבמקרה של סקאלי זאת לא היתה בדיוק אטימות לשמה אלא יותר כמו שאמרה לה לילה מוריס -מעין מלחמה נצחית להוכיח שמאלדר טועה והיא צודקת. שוב, זה לא שאני מצדיקה את זה אבל בכל זאת אם תשימי לב - היא לא התווכחה עם מאלדר יותר מדי, באדיקות ודבקות כמו דוגט ובחוסר מוכנות טוטאלי לקבל את דבריו. דוגט, מה שלא יהיה, נשאר בשלו - מה שלא נכון לגבי סקאלי. אם ניקח סתם לדוגמה פרק כמו Unruh, שלדעתי הוא דוגמה קלאסית ל-"כניעה" של סקאלי לתאוריות של מאלדר - רואים את זה בבירור. למרות כביכול אי ההסכמה שלה איתו, היא פועלת בדיוק עפ"י הממצאים של מאלדר והיא לא מערערת עליו. דוגט לעומת זאת מעולם לא הפסיק לערער ועשה הרבה מאד שטויות כתוצאה מהאטימות שלו. זה משום שהאטימות של דוגט היתה אמיתית בעוד זו של סקאלי היתה כנראה רובה ככולה תוצאה של משחקי אגו.

אז מה עדיף

אטימות כתוצאה ממשחקי אגו או אטימות בגלל חוסר פתיחות. חוץ מזה אני לא מאמינה שהוא נשאר בשלו עד הסוף אחרת מאלדר לא היה מוריש לו את תיקי ה X כשהוא אומר לו שהוא יודע שעכשיו הוא מאמין. ואל נא נשכח שבפרק DEADALIVE כשדוגט שאל את סקאלי אם היא באמת מאמינה למה שאמרה לו היא השתתקה ולא ענתה..

Gilliana

New member
היא לא ענתה...

... בגלל שהתשובה היתה מיותרת, לא בגלל שהיא לא ידעה או לא יכלה לענות משום שכל מה שהיא עשתה העיד יותר ממיליון מילים שהיא יודעת (לא מאמינה - יודעת!). מה עדיף? עדיף מה שמזיק פחות ובמקרה דנן - דוגט גרם להרבה יותר נזקים בשטח, לרבות העדות שלו במשפט (לא שאם הוא היה מעיד אחרת זה היה משנה הרבה).

זה לא נראה ככה לפי הפנים שהיו לה

אני לא חושבת שהיא אי פעם באמת האמינה או ידעה. אם מאלדר לא היה נעלם עד עונה 9 היא הייתה ממשיכה להתווכח עם מאלדר על חייזרים ורוחות. היא החליטה "לפנות לצד השני" כי הרגישה חייבת למאלדר ולא בגלל שבאמת בתוכה היא עברה את השינוי. אולי בעקבות הרצון למלא את מקומו של מאלדר משהו כן השתנה בה אבל זה רק בגלל שהיא ניסתה בכל כוחה להכנס לנעליו עד שבאמת היא כבר לא ידעה אם היא באמת מאמינה מתוך עצמה במה שהיא אומרת או שזה מאלדר מדבר מתוכה. חוץ מזה, דוגט מסכן, זרקו אותו למקום לא ידוע, אמרו לו תמצא את מאלדר והוא מצא עצמו מתעסק עם מפלצות וחייזרים , ההגנה האוטומטית של אדם היא להסגר לזה ולמצוא הגיון אחרת אפשר להשתגע. נכון, העדות שלו במשפט הזיקה, אבל לפחות הוא כנה עם הדעות והאמונות שלו. מי היה מאמין שיבוא היום ואני אגן על דוגט?.?

Gilliana

New member
יש הרבה במה שאת אומרת

אבל מצד שני, גם במהלך עונה 7 וגם במהלך עונה 6 למעשה (עוד הרבה לפני שמאלדר נעלם), אנחנו רואים שמתחולל בסקאלי שינוי הדרגתי. זו בוודאי לא סקאלי שהכרנו עונות 1-3 וגם לא ב-4 ו-5. לא יתכן שהיא לא האמינה במה שהיא ראתה במו עיניה וחוותה על בשרה כך שעדיין קשה לי להסכים עם מה שאת אומרת - היא הרי רצתה מאד כל לחשוב כמו מאלדר רק שהיה לה קשה מאד לעשות את זה בפועל - אבל מה שברור הוא שהיא רצתה, וניסתה בכל כוחה לעשות זאת. לגבי דוגט - לא יודעת, נכון מה שאת אומרת מצד אחד אבל מצד שני, יש גבול לכל תעלול. אני לא מוצאת בתגובות של דוגט שום הגיון, נהפוך הוא.

תראי

נכון, היא עברה שינוי עצמי במהלך השנים והיא בטח לא נשארה כמו שהייתה בהתחלה אבל, אצל סקאלי זה נראה כאילו היא מאמינה במה שהיא ראתה וחוותה אבל בתוכה היא נתנה לזה הסבר אחר, הגיוני יותר , משהו שיסתדר לה עם ההגיון שלה. אני חושבת שאצלה השינוי התרחש במקביל לקבלה של מאלדר לחייה. ככל שהיא נתנה לו להכנס יותר לחייה כך גם היא נתנה לדעותיו להשפיע עליה. והשיוני לא התרחש כי היא רצתה שיתרחש, כי היא השתכנעה בצדקתו של מאלדר אלא התרחש בשביל מאלדר.

Gilliana

New member
יודעת מה?

אני מקבלת את מה שאת אומרת עם הסתייגות קלה - לא בשביל מאלדר אלא בהשפעת מאלדר. אני מסכימה איתך שלא מדובר בשינוי שבא מתוך רצון אבל אני גם לא חושבת שזה שינוי שבא מתוך צורך "להתחנף" אלא שינוי שבא כתוצאה מהשפעה של אדם בעל אישיות דומיננטית ש-"במקרה" היה גם האיש שבו היא התאהבה, כך שההשפעה היתה כפולה ומכופלת. אני רק לא מבינה מה הכוונה לזה שבתוכה היא נתנה לזה הסבר אחר, "הגיוני" יותר - זה כבר לא מסתדר עם שום דבר...

אוי

כשקראתי את מה שכתבת ממש הרגשתי שאת מדברת עליי, הייתי צריכה להזכיר לעצמי שמדברים על סקאלי - כן, הוא בהחלט אישיות דומיננטית (שגם אני בסוף התאהבתי בו). ואני מקבלת את הסתיגותיך ואני חושבת שלזה מה שהתכוונתי רק שיצא לי משהו אחר.. הגיוני יותר זה הכוונה שהיא נותנת הסבר שיסתדר לה, למשל החטיפה שלה, היא לא טוענת שהיא לא נחטפה, היא יודעת שזה קרה , היא חוותה את זה על בשרה והיא פגשה עוד נשים שזה קרה להן אבל סקאלי בתוכה נותנת לעצמה הסבר שזה לא חייזרים, שלמקרה אין קשר עם חייזרים, ושכל הנשים טועות ושזה מדובר במבצע צבאי/ ממשלתי בלבד. יותר נוח לה לחשוב שהממשלה פוגעת בה מאשר חייזרים, הבנת?

Gilliana

New member
מסכימה איתך כמובן לגבי זה

ובנוגע לנושא הספציפי הזה - במיוחד, אבל בל נשכח שאנחנו מדברים על סקאלי "הישנה" ושלמשל לגבי ציידי הראשים לא היה לה שום ספק שמדובר בחייזרים והיא לא ניסתה לרגע לספק להם הסבר אחר. נכון שככל שהיא יכלה היא הרחיקה את עניין החייזרים והשתדלה למצוא הסבר "ארצי" אבל היא גם תמיד ידעה איפה הגבול (מה שדוגט להבדיל, אף פעם לא ידע).

למעלה