תעבורה ברשת

achokler

New member
תעבורה ברשת

כבר שאלתי פעם אבל מנסה שוב, יש לי שרת sbs 2000 עם 40 עמדות שמחובר ל adsl , המשתמשים מחוברים כולם דרך switch לא מנוהל. לפעמים באמצע היום כולם סובלים מגלישה מאד איטית באינטרנט. אני מנסה למצוא דרך לראות מי מחובר לאינטרנט ומה הוא עושה, (הורדות גלישה וכו') ניסיתי עם תוכנת sniffer אבל זה לא זיהה את התחברות אמרו לי שה switch מייצר קשרים ישירים ולכן ה sniffer לא מצליח לזהות אותם. האם למישהו יש רעיון

Rיקושט

New member
---------->

LAN -> Switch -> Small-HUB->ADSL Router​
לsmall HUB אתה מחבר את הsniffer וככה אתה רואה את כל התנועה. אני ממליץ לך על משהו שונה מsniffer נורמלי, תתקין ntop.org ותחבר אותו כמובן לsmall hub - זה ייתן לך גרפים לפי תנועה\פרוטוקול\רוחב פס של כל IP ברשת.

achokler

New member
אצלי יש גם firewall

LAN->SWITCH->FIRE WALL->ROUTER FIRW WALL מסוג pix 501 אז איפה שמים את ה HUB ? והאם אני אראה ברמת איזה IP מחובר לרשת או איזה USER ?

Rיקושט

New member
תמיד אחרי הswitch.

Lan -> Switch -> HUB -> PIX -> Router​
אתה תראה איזה IP עושה מה.

achokler

New member
איך זה בדיוק יעבוד

הרי היום שאני מנסה להתקין sniffer אני רואה רק את ה IP של העמדה בה התקנתי. אם אני אתקין sniffer אחרי ה hub אני אראה רק את ה IP של ה HUB מול ה SWITCH .

Rיקושט

New member
לHUB אין IP.

הרעיון מאחורי התקנה של HUB הוא יצירה של Collision Domain יחיד לכל התנועה שיוצאת מהLAN לWAN. ע"י כך הSniffer שמחובר לHUB מאזין לכל התנועה שעוברת שם. (הsniffer חייב לעבוד במצב האזנה, לפעמים נקרא גם promiscuous mode)

למעלה