תס"מ

• פותח הנושא .m
  • פורסם בתאריך

.m

New member
תס"מ

על גייז, סטרייטים ומה שבינהם... כבר הרבה זמן שה-תס"מ (תאוריית הסקאלה של מאי) עולה לדיון בפורום, בוריאציות שונות. לאחרונה קיבלתי מספר לא מבוטל של מסרים המבקשים הסבר מלא, אז בבקשה: המאמר כתוב בלשון זכר, מטעמי נוחיות (דהההה), אך מיועד לשני המינים. ונפתח בהגדרות: סטרייט – אדם הנמשך לבנות המין שני. גיי – אדם הנמשך לבני מינו. דו – אדם הנמשך לגברים ונשים. לפי התפיסה הפסיכיאטרית-פסיכולוגית, דו-מיניות מוגדרת כזהות מינית המאפשרת משיכה מינית לשני הצדדים. אני מאמינה שכולנו דו-מיניים ברמה כזו או אחרת. אין בכך כדי לומר שאני מתכחשת לקיומם של גייז ו/או סטרייטים (סטרייטים? שמעתי שפעם היו כמה כאלה...), אבל רובנו נמשכים הן לגברים והן לנשים. נסו לדמיין את המיניות כסקאלה הנעה בין 1 ל- 10: מצד אחד (1) נמצא הסטרייט המוחלט (כי שמעתי על אחד כזה... פעם) – זה הגבר, שגברים אחרים מעניינים אותו בערך כמו אחוזי השומן במילקי. מהצד השני (10) נמצא הגיי המוחלט (כי כבר אמרו לפניי ש"ההומואים עשר") – זה הגבר שנשים מתחלקות אצלו ל –3 קטגוריות: * אמא/ סבתא/אחות/שאר בנות משפחה מורחבת * מדונה/דנה/סלין/שאר דיוות העולם * רחם לעת מצוא עכשיו, עם יד על הלב - כמה מאיתנו באמת נכנסים לאחת משתי הקטגוריות האלה? כמו בכל נושא, גם כאן המיעוט נמצא בשוליים, והרוב – נשים וגברים כאחד – במרכז. כלומר - נעים על הסקאלה, כשאחוזי המשיכה שלנו לנשים וגברים משתנים. יש את אלה שימשכו 30% לנשים ו- 70% לגברים. יש כאלה שיותר או פחות. יש 50%-50%... וכו´ ואתן את עצמי כדוגמא - ממש כמוכם, אני מעדיפה (בצורה חד משמעית) גברים. אבל פה ושם עוברת איזו אישה שעושה לי את זה... אז למרות הנטייה החזקה לסטרייטיות, אני לא לגמרי כזו, אבל אני גם לא בדיוק לסבית... אז מה אני? אני פשוט אני. ואתם – פשוט אתם. בלי להכניס את עצמנו בכח לתבנית או הגדרה כזאת או אחרת, פשוט לזרום עם מה שעושה טוב... אוהבת אתכם mai

אלי פלס

New member
בנים (כמעט) בלבד

מרמלד, צריך לשנות את שם הפורום

אגב,

למה לפורום הומואים קוראים "בנים בלבד" ולפורום לסביות קוראים "נשים בלבד" ולא "בנות בלבד"? הן יותר בוגרות מאיתנו? מה זאת האפליה הזאת?

spainbar

New member
אני רוצה זכויות יוצרים על השם...(c)

איזה אגואיסט, ו- self centered אני.... ס´

למעלה