תסתרו אותי

• פותח הנושא tweeg
  • פורסם בתאריך

tweeg

New member
תסתרו אותי

יש חורים שחורים סבירות גבוהה שיש להם צפיפות אינסופית כתוצאה מזה העיקום מרחב זמן שלהם הוא אינסופי האם לא הגיוני להניח שעיקום אינסופי במרחב יכול לקרוע אותו? האם זה לא יסביר קרעים במרחב וכתוצאה יצירת מרחב חדש? האם זה לא הסבר לאנרגיה האפלה והתפשטות היקום? (מצטער על הלשון המטפורית,אין לי מושג איך לכתוב את זה בצורה מדעית)

yaakii

New member
מדוע קרעים במרחב יוצרים מרחב חדש?

זמן הוא מרחב בכלל? אני חשבתי שהתפשטות היקום היא תוצאה מהמפץ הגדול עוד...

tweeg

New member
תגובה

נגיד יש לך מרחב,עכשיו אם הוא יקרע,אז באמצע בעקרון אין לך מרחב,נכון? אבל אם יש לך חור בין שתי מרחבים,הוא לא הופך למרחב בעצמו? בעקרון אם לא היה שם מרחב אז זה היה הופך לנקודה חסרת מימדים בין שתי המרחבים,מה שלא הגיוני כ"כ פיזיקלית,כי ביקום המוכר לכל דבר יש מימדים. נראה לי ברגע שיש לך שתי מרחבים אז כל דבר בינהם הופך את הכל ביחד למרחב אחד (מצטער על העירפול,באמת שאין לי מושג איך לכתוב את זה,ואני גם לא כ"כ מבין במה שאני אומר,אז מדבר לוגית,בלי רקע מדעי) זמן הוא מימד,לא מרחב. המרחב המוכר מורכב משלושת המימדים האחרים. תעבור על השרשורפלצת שעשינו שהיית בחו"ל,הסיברו כמה פעמים את התפשטות היקום.

שזלונג

New member
אין מרחב, ואין זמן. יש מרחבזמן

איינשטיין מתהפך בקברו בגללך... סתם צוחק. ועכשיו ברצינות- אפשר לומר שכל עיוות במרחב הוא עיוות גם בזמן. דמיין את זה כמו אריג- כאשר מחצית מהחוטים הם זמן ומחצית מהחוטים הם מרחב. אם תעוות את האריג, גם הזמן יתעוות וגם המרחב.

שזלונג

New member
אני סותר אותך באמרה הרביעית

אין סיבה שהמרחבזמן "יקרע" מעיוותו. אני חושב שכבר היה כאן שרשור שלם לא מזמן שעסק בעובדה שהמרחב הוא לא בלון. וחוצמזה- אפילו אם זה היה גורם ל"קריעת" המרחבזמן, למה שזה יגרום לאנרגיה אפלה?

tweeg

New member
תגובה

האם לא הגיוני שעיוות אינסופי יגרום לקרע? אתה מדבר על אריגים ולי אסור לדבר על קרעים? תחשוב על זה ככה: אנחנו משערים שחורים שחורים גורמים לעיוות אינסופי של המרחבזמן ואנחנו יודעים שמשהו מסתורי גורם למרחב לגדול לא הגיוני שזה קשור איכשהו? (כוח אינסופי שלא משפיע על כלום?) האנרגיה האפלה היא בעצם משהו שקורה שגורם להיווצרות מרחב חדש היא יכולה לנבוע מהעיקום מרחבזמן של החורים שחורים

שזלונג

New member
דבר ראשון, מותר לך לדבר על קרעים,

דבר שני, האריג הוא רק הסבר מופפשט לדבר שלא ניתן לתפוס. העניין הוא שאני לא מבין את הסיבתיות כאן: ייחודיות הגורמת להיווצרות מרחב. אנא הסבר. ובכלל, בחור שחור אין כוח אינסופי. כוח אינסופי משמעו אנרגיה אינסופית, וזה לא ייתכן. מדובר בעניין של הספק: לנפח 0 מוכנסת מסה הגדולה מ0. קשה להסביר למה זה גורם לעיוות אינסופי ללא מטריקת שוורצשילד ומשוואות שדה מורכבות. ואני, לא ממש יודע להסביר לך את המתמטיקה, וגם לא לעצמי, כיוון שעדיין לא למדתי את זה. החור השחור משפיע על סביבתו, כמובן, וגם על המרחב, אבל לא בהכרח בצורה של היווצרות מרחב חדש.

tweeg

New member
תגובה

יש לך חורים שחורים שגורמים לעיוות אינסופי במרחב יש לך היווצרות של מרחב חדש,ע"י גורם לא ידוע לא הגיוני שמשהו שמשפיע על המרחב(עיקום במקרה שלנו)ובעל כ"כ הרבה כוח יכול לגרום גם להיווצרות מרחב חדש? אתה לא רואה קשר? (אני מציין:אין לי מושג אם אכן יש קשר,אין לי שום ראיות,ושום ידע מתמטי/פיזקלי אפילו כדי לנסח שמץ מהפיתוזה הזאת,אבל מבחינה לוגית זה נראה לי קשור) כוח אינסופי משמעותו אנרגיה אינסופית לא הגיוני וצפיפות אינסופית כן? נפלאות דרכי הפיזיקה חוזר שנית,אין לי מושג אם יש שמץ של אמת בזה,ושום "גב מדעי" רק "הרגשה" לוגית

שזלונג

New member
צפיפות אינסופית היא לא נתפסת, אבל אין בה

סתירה מתמטית. מחשבים צפיפות ע"י חילוק המסה בנפח, ולכן, אם יש לך מסה 30 ונפח 0, אז תקבל תרגיל של 30/0=אינסוף ולגבי החורים השחורים, גם אם הם יוצרים עוד מרחב, אז הם אמורים לאבד מסה (חוק שימור המסה/אנרגיה), והם יתפרקו. וחוצמזה, היווצרות המרחב לא תהיה אחידה.

tweeg

New member
אממ

לא כ"כ הבנתי איך יכול להיות מסה במקום עם מרחב 0. כנראה אחד מדברים של הפיזיקה שלא מובנים אלא אם כן מבינים את הרקע שלהם. מרחב הוא לא מסה,לכן לא הבנתי למה הם אמור לאבד מסה שהם יוצרים מרחב הם לא מתמירים את המסה למרחב או שלא הבנתי למה אתה מתכוון אכן לא תהיה אחידה,הוכח שהיא אחידה? אני מניח שאתה מתכוון אחידה בכל מקום?אולי אמצעי המדידה שלנו מוגבלים לתחום השפעה של אותם חורים שחורים אם לא בא לך לענות אתה לא חייב

שזלונג

New member
שלא תטעה, אני לא מסוגל לתפוס

איך יכולה להיות מסה סופית גדולה מ0 בנפח 0, אבל זה ככל הנראה המצב בליבם של חורים שחורים. מרחב הוא כמובן לא מסה, אבל בשביל ליצור מרחב אתה צריך מסה/אנרגיה. (לפחות כך אני רואה את זה) אם חור שחור יוצר מרחב, אז הוא יאבד אנרגיה, כי הוא לא יכול פשוט לעשות את זה כמו קסם. (הוא חייב לאבד משהו, אם זה אנרגיה או מסה, ובמקרה של חור שחור יש לו בעיקר מסה). ובכן, כן הוכח שהיא אחידה, כי כבר האבל ניסח חוק לפיו כל הגלקסיות מתרחקות אחת מהשנייה בקצב שווה. אבל יודע מה, אולי אתה צודק, ואולי החורים השחורים הם אכן הגורם, והמדידות פשוט לא מדויקות דיו. בכל מקרה, גם אם הרעיון נכון, הוא זקוק לליטוש. אני אישית מתקשה לראות את הקשר הלוגי בין עיקום מרחב ליצירת מרחב. ולמה שלא ארצה לענות? אני תמיד שמח להשתתף בדיון.

tweeg

New member
תגובה

לדעתי חור שחור יכול ליצור מרחב בלי לאבד אנרגיה/מסה.הסבר: מרחב זה מיקום שבו יכולה לקרות משהו נכון? אם החור שחור מושך(מעקם את המרחבזמן)את המרחב הקיים אליו אז במידה ויש לי שתי חורים שחורים המרחב יתחלק לפי העוצמה/מרחק של העיקום ובאמצע יהיה לי חוסר מרחב. עכשיו אם יש לי חוסר מרחב בין שתי מרחבים,אז לדעתי הוא הופך לחלק מהמרחב כי לא נראה לי הוא יצור משהו בסגנון של חור תולעת בין שתי המרחבים ולכן הוא חייב להיות מרחב (נגיד ספינה/חללית/מעבורת שתחצה את התחום שדיברתי עליו,לא תדלג בין שתי המרחבים,אלא תחצה את האמצע ולכן האמצע הוא מרחב) האחידות די הורסת לי,אולי אני אחשוב על משהו מחר כך. שתבין,אני לא חושב שאני צודק,אבל לא נתקלתי בהסבר יותר טוב (ואנרגיה אפלה בלתי נראת שלא ברור מקורה נשמעת לי כמו אלוהים) אולי ימאס לך לענות על שאלות שבחלקן חוזרות על עצמם בשילוב עם הסברת מושגי יסוד בפיזיקה... ואז לא יהיה לך נעים לנטוש שרשור באמצע (אני לא נעלב,אני יכול להמשיך שרשורים כאלה שנים,ואני מבין שלא לכולם יש כוח אז תפרשו חופשי אם בא לכם)

למעלה