תסריטי בדיקה צד server

HilaSR1

New member
תסריטי בדיקה צד server

נגיד שיש לי מערכת שאני יכולה להוסיף אליה משתמשים, לערוך פרטים של משתמש קיים ולמחוק משתמשים.
איזה בדיקות server אני יבצע על המערכת?? עומסים?
ואיך אני רושמת לזה תסריט בדיקה כולל צעדים??
תודה לעוזרים!
זה חשוב.

עמית ו

New member
ובכן, זה פשוט

את מתחילה בלראות את הוידיאו הזה: https://www.youtube.com/watch?v=ILkT_HV9DVU&t=6m18s (הקטע הרלוונטי נמשך מהנקודה אליה קישרתי למשך כשבע עשרה דקות).
&nbsp
אחר כך, את חושבת על רשימה של שאלות שנראות לך רלוונטיות - אם יש לך את מי לשאול, את שואלת. אם לא, את עונה בעצמך.
&nbsp
ואז, את כותבת את הרעיונות שיש לך.
&nbsp
אם תרצי, תוכלי לפרסם את הרעיונות שלך כאן ולקבל משוב (או, לשלוח לי את זה בהודעה פרטית, אם נוח לך יותר)

halperin

New member
מנהל
ועדיין חסר לנו איזה פוסט עם רקע על צד השרת...

ועדיין חסר לנו איזה פוסט עם רקע על צד השרת...
והיכן להתמקד ספציפית כשמתמקדים באזור זה,
(הסרטון נכון באופן כללי אבל לא עונה לשאלה מעל)

עמית ו

New member
זה שהוא לא קיים לא אומר שהוא חסר.

אפשר לכתוב משהו גנרי על "בדיקות שרת", אבל כיוון שיש לא מעט סוגי מוצרים שיש להם "צד שרת", הפוסט הזה לא יהיה הרבה יותר ספציפי מהוידיאו אליו קישרתי - יש שרתים בהם בדיקות עומסים הן רלוונטיות, יש שרתים שיש בהם גם מסד נתונים, שיכול להיות רלציוני, או noSQL, יש כאלה שיש בהם אוסף של קבצים. יש שרתים שמתחבאים מאחורי ארכיטקטורה סבוכה, ויש כאלה שניגשים לאינטרנט כמעט ישירות. יש שרתים שצריכים להיות זמינים כל הזמן, וכאלה שזה בסדר אם הם לא עונים לכל בקשה. יש שרתים שיש עליהם מידע רגיש, ויש כאלה שמחזיקים כמה משחקוני פלאש חינמיים. יש שרתים שלא מחוברים לאינטרנט אלא למערכת ארגונית סגורה. יש שרתים שמדברים בHTTP, ויש כאלה שמדברים בפרוטוקול פרטי משלהם. יש שרתים שמיועדים לתמוך בדפדפנים, וכאלה שיש להם קליינט שמותקן על תחנות הקצה.
&nbsp
לכן, האמירה "צד שרת" אינה מספקת הרבה יותר מידע מאשר "מערכות משובצות" - כן, יש כמה נקודות למחשבה שכדאי לחשוב עליהן (למשל - עם כמה בקשות השרת צריך להתמודד ובאיזו מסגרת זמן), אבל בדיוק כמו שאי אפשר לצמצם בדיקות של מערכות משובצות ל"כמה הרכיב שלי מתחמם וכמה חשמל הוא צורך", ככה אין הרבה משמעות בצמצום "בדיקות שרת" לבדיקות עומסים או אבטחה.
&nbsp
בדיקות שרת הן בדיקות תוכנה - בשביל לעשות את זה היטב צריך להבין מה עושה התוכנה, ובאיזה עולם אנחנו משחקים.

halperin

New member
מנהל
OK - אז לכל שאלה טכנית התשובה תהיה למד בדיקות...

למעלה