אני התכוונתי
בלא היה פרטנר עד אוסלו, גם אז הפרטנר לא היה פרטנר של ממש אבל נגיד..., רישמית היה, רישמית הוא דיבר איתנו, עד אז אש"ף היה אירגון שהוא רק טרור ולא משלים עם קיומה של ישראל. הפלשתינים הם עם ממוצא, אפשר להבין שלא קיבלנו ישר את הלאומיות שלהם, זה שיש להם לאומיות לא אומר שישר מדברים, הלאום של ונציגוי לא השלימו קיומה של ישראל, יכול להיות שעדיין לא, רשמית הם כן בכל מקרה אם זו לא תהיה השלמה מלאה ומהותית שישראל היא עובדה קיימת ומדינתו של העם היהודי אז ככה לעולם לא נגיע לקו הסיום ושלום לא יהיה, עצם זה שהכירו בנו רק פתח פתח להידברות, השלמה אמיתית תביא להסכם, הידברות ללא הסכם לטא שווה הרבה. לאום פיקטיבי?, כמה שנאה עצמית, לא יאומן..., אנחנו לאום עוד לפני שהיה כזה מושג, בימי התנ"ל כבר היינו לאום, על מה אתה מדבר?? כולנו מבחינתך "משיחיים", נראה לי שאתה לא מבין את משמעות המילה, זיקה היסטורית-דתית היא משיחיות?, וודאי שלא, אם זה כך אז כולנו משחיים, ךמה אתה חושב אנחנו כאן?, ככה?, אולי התאהבנו בביצות במלריה, במדבר ובשממה?, לא נראה לי... זה שהכיבוש הבריטי היה קולוניאליזם טהור לא סותר את העובדה שבעזרתם יש לנו מדינה, אנחנו לא מדינה בגללם, אנחנו מדינה בעזרתם, התמיכה בנו מעולם לא היתה מובנת מאליו, נציגים ישראלים עסקו בימים שלפני החלטת האו"ם ב47' בהרבה מאד שיכנוע ושידול, שכינוע שאף אחד אחר לט עשה עבורינו!, עדיין ברמת המושג כיבוש אין מה להשוות. תראה, לא התכוונתי ל0 כלי נשק, בתכוונתי למדינה ללא צבא אבל עם כוח שיטור בעל כוח קטן ומוגבל של ההנהגה, כוח כזה לא יכול לאיים עלינו, 0 שאיפות מעבר למדינה פלשתינית - לגיטימי, המו"מ הוא על מדינה (ממתי מדינה פלשתינית היא קולר צר?, מחפשים פתרון הוגן שאפשר לחיות איתו, לא "צדק היסטורי" אין "צדק היטורי"!), לא על 48', מה שקרה להם זה בגללם ובאשמתם הבלעדית, הם היו צריכים לקבל את החלטת האו"ם, הם לא היו צריכים לתקוף, הם תקפו והפסידו, ההפסד הוא נצחי, לא זמני, לא תהיה חזרה של 60 שנה אחורה, זה מגוחך, מגוחך לחלוטין, אני צריך לפצות את מי שתקף אותי כדי להשמיד אותי וגם הפסיד? פשוט לא הגיוני, הזוי ביותר... הפלשתינים רוצים פיצוי?, שינסו או"ם, יש לנו מספיק דברים לבזבז עליהם מיליארדים. פינוי רבע מיליון איש לא יקרה, אם יקרה אנחנו בעצם משמידים את עצמינו, זה לא יקרה תחת שום הסדר (תראה מה קורה היום בגלל 10 אלף, עכשיו תכפיל פי 25), יש מציאות בשטח שנכפתה עלינו ב67', קו ההתחלה הוא לא 67', הוא היום, עכשיו, 67' הוא תוואי כללי ממנו מתחיל המשא ומתן, מתחיל, לא נגמר, הוא הקוו הכללי, לא מחייב שהו יעבור גבול הקבע, אחרי הכל הוא שרירותי ואינו מפריד בין העמים, לפיכך הוא מנציח את הסיכסוך בין העמים.