תספורת

ריניני

New member
תספורת ../images/Emo5.gif

שאלה ´טכנית´ ולא עמוקה (?), אבל מאד מאד מטרידה: מה עושים כדי ששירי (בעוד דקה שנתיים) תסכים להסתפר? בתספורת הראשונה גזרתי קצת פוני, זה היה זריז והיא התרגשה מהחידוש, ועבר בשלום. בתספורת השנייה נקרא לעזרה חבר, שהוא גם ספר, והיא אוהבת אותו מאד. זה לקח קצת יותר (כי השיער כבר ארוך ומבולגן יותר), ולווה בהמון בכיות, התנגדויות, חיבוקים (ישבה עלי). סערת רוחות גדולה. רק אחרי שעתיים בערך חזרה להיות ידידותית כלפיו, והוא חושב שליבו לא יעמוד בעוד סצינה כזאת. עכשיו עוד פעם ארך השיער, נכנס לעיניים ומחמם את העורף. אין מה לדבר על סיכות וקוקיות - השיער שלה כזה חלק, שהן מיד מחליקות ממנו. בקיצור, אין מנוס מתספורת. אז מה עושים? איך מקלים על התהליך? יש איזה
?

דליה.ד

New member
אני, "פימפמתי" סוכריות מנטוס...

ואחר כך מצחצחים שיניים....אל תדאגו! כל פעם שהפה נפער לצווחת מחאה...עוד סוכריה....בתוספת שירים, פרצופים, קולות וריקודים (של אמא). אבל אצלי זה היה עם שני הבנים, הבנות שמחו מאוד לשבת על כסא הספר...

anat30g

New member
תספורת

מהניסיון הטרי שלי - מהיום. קחי איתך את האבא של הילדה שישב על הכיסא של הספר איתה ויחזיק אותה חזק. זה מה שעשינו היום - ככה סיפרנו את התאומים בני שנתיים וחצי. בבוקר עוד היו להם תלתלים זהבהבים ופוני עד העיניים, עכשיו יש לי שני חיילי מרינס שנראים כמו ילדים של מישהו אחר. חג שמח ענת

vered4

New member
על איזה תספורת חשבתם?

אם תהיו מאוד נועזים, ולקראת הקיץ זה גם נוח, קל, ויחסוך עוד תספורות. אפשר לספר אותה עם מכונה. לנו יש מכונה עם מסרקים של עד 33 מ"מ. קנינו אותה עבור הגברים של הבית, וההוצאה השתלמה מאוד. אני מספרת את ילדוני (שנתיים וחודשיים) עם מסרק של 12 מ"מ. הוא לא מתלהב, אבל הוא בבית, אפשר לשים אותו בכסא אוכל גבוה מול הטלויזיה. לא צריך לחשוש מזה שהוא יזיז את הראש. בסוף אני מתקנת קצת את הפוני, וליד האוזניים (אם צריך) וזהו. כדי להקל על תהליך תספורת של שער ארוך, אפשר קודם לעשות קוקו (לא צמוד לקרקפת) ולגזור אותו, ומשם להמשיך עם מכונה.

דליה.ד

New member
אנחנו גם עושים עכשיו "גלח"

לגברים במשפחה, אבל בני הגדול יותר (12) כבר מתחיל לשים לב להופעה והוא צריך "קוצים" או "מאפרה" ולפעמים מחמצן קצת ת´קצוות בשביל הפוזה. בגיל הזה הם מתייצבים אצל הספר כל 3 שבועות! ולמזלי זה עולה רק 35 ש"ח.

נעה גל

New member
אני דווקא כן חושבת שיש מנוס מתספורת

ושלא חייבים לעשות אותה אם התגובות הן כאלה קשות. מהנסיון של אם לילדה בעלת שיער חלק שסיכות וקוקיות ישר מחליקות ממנו - כששיער אורך קצת, ומשתמשים בגומיות שיער דקות - הן שורדות את רוב היום (סיכות ממשיכות להחליק תמיד
). כשגידלנו לאורן את הפוני (היא היתה בת שנתיים וחצי),היתה תקופה ארוכה שהוא נכנס לה לעיניים ומאוד הפריע (בעיקר לנו, אגב) מה שעשיתי היה כך - קלעתי לה את הפוני המתארך לצמה (לכיוון אחור) ואז את הגומיה הייתי מלפפת סביב הצמה וסביב חלק נוסף של השיער, וזה מאוד עזר לשמור על הגומיה במקום. במידה והייתי מחליטה לא לגדל את הפוני - סביר להניח שהייתי עושה רק את זה. כלומר, מספרת את הפוני (כדאי לעשות את זה באמבטיה) ולא את כל השיער. לי באופן אישי זה לא נראה סוף העולם לעבור את הקיץ עם שיער על העורף. איתמר ואורן לא עושים בעיות (ולא עשו) בזמן תספורת, אבל איתמר בהחלט בכה כשהספרית השתמשה במכונת גילוח. זה נורא מפחיד אותם בגילאים האלה - למה להתעקש? ובמילא מגיל שלוש הם כבר מחליטים לבד אם הם רוצים להסתפר או לא, ואיזה תספורת לעשות
(בגיל 3 "תספורת של נסיכות" היתה להיט אצלנו).

נעה גל

New member
באופן אוטומאטי - אף פעם לא

הייתי צריכה לכתוב "אם מפחדים..." - תודה על הארה
יחד עם זאת, הגילאים האלה כן "מועדים לפורענות". יש הרבה ילדים שנבהלים בקלות מרעשים של מכשירים חשמליים.

vered4

New member
אני חשבתי, שאם הילד מאוד אוהב

שמלטפים אותו בשערות, אז בטח לא יהיה לו איכפת שאני אקח קבוצה של שערות ביד ואגזור אותה, כי זה יהיה כמעט כמו ליטוף. אבל זה לא הצליח. עם המכונה זה היה מהיר והכי חשוב, לא מסוכן.

לאה_מ

New member
אני רוצה לספר לכם על התספורת הראשונ

של עומר. נדמה לי שהוא היה בערך בן שנתיים. השער כבר נכנס לו לעיניים ונראה לי שיהיה לו חם בקיץ, אז לקחתי אותו להסתפר. קבעתי תור במספרה מיוחדת לילדים. עומר נלחץ מהרגע הראשון שהגענו, למרות שהמספרה היתה מלאה צעצועים, והספרים היו מאד חביבים. ברגע שהציעו לו לשבת על הכסא הוא פרץ בבכי, שנמשך 45 דקות. אחרי 45 דקות שבהן ניסיתי להרגיע אותו, הספר סיפר אותו בסופו של דבר בפינת הצעצועים, כשהוא יושב על הברכיים שלי. ולמה אני מספרת את זה? כי כל אותו הזמן חשבתי שאני עושה משהו טוב, כי אין ברירה ועומר חייב להסתפר. ורק אחר כך הבנתי שזה בעצם לא כך. שהוא לא חייב להסתפר. שאפשר למצוא פתרונות אחרים לילד שכל כך מבועת. אחרי התספורת הזו היה זמן לא קצר שבו לא סיפרתי את עומר, וחזרתי לזה רק כשהוא הסכים מילולית ללכת להסתפר, וזה היה בסדר גמור. עם שירה לא נתקלתי מעולם בבעיות. אז מה שאני מנסה לומר הוא - כמו תמיד - להקשיב לילד. אם הוא לא רוצה להסתפר, כנראה שהוא מעדיף שיהיה לו חם. לא חייבים להחליט בשבילו בנקודה הזו.

יונת ש.

New member
אפשר גם עם סיפור

בתקופה שהילדים שלי לא אהבו להסתפר, הייתי מספרת להם סיפור בזמן התספורת. אפשר מספר ואפשר להמציא מהראש (בשביל הקטנים זה בד"כ מעניין יותר). אם אפשר לארגן תספורת מול הטלביזיה, זה נשמע לי גם רעיון טוב.

ריניני

New member
טוב, אז

קראתי והחכמתי. יש רעיונות שיכולים להתאים לנו - לוותר קצת או לגזור רק פוני, כמו שנועה הציעה (קוקיות בכל זאת לא עובדות, גם לא דקות). אולי בכל זאת ננסה תספורת באוירה רגועה יותר, עם סיפור וליטוף ולא ´פורמלית´. איכשהו אני חוששת שככה זה עלול להיגמר בצד ימין מסופר ושמאל ארוך כרגיל (או להיפך - בלי פוליטיקה
) מכונת תספורת נשמעת מפתה בכך שפוטרת אותנו מהעניין לזמן ארוך, אבל שירקי היא מהמוטרדים מרעשים של מכשירי חשמל, כך שנראה לי שזה יוסיף מתח. היום הסכימה להציץ לרגע איך אבא מסתפר, ומיד ברחה.. השיטות של להחזיק חזק או סוכריות בכל פעם שפותחים את הפה בטח טובות בשביל חלק מהילדים וההורים, אבל לא מתאימות לגישה ולתחושות שלנו. בכל מקרה, תודה! ריניני

vered4

New member
נשמע שמתאים לכם סיפור בהמשכים

יום אחד צד אחד, ולהמשיך ביום שלאחריו

אפרתש

New member
אני דווקא בעד לקרוא לילד בשמו

כלומר - לא לנסות להסיח את דעתה בסוכריות. (בכלל יש לי בעיה עם אלה שזורקים משהו לפה של הילד כל פעם שהוא נפתח ליותר משניה). בתי בת שנתיים, ועברנו סיפור זהה עם ציפורני ידיים, תספורת, וציפורני רגליים (בסדר הזה). בהתחלה היא התנגדה, אז גזרנו בהמשכים. כל שעה עוד ציפורן או עוד קווצת שערות (רק פוני. לאמא יש חסכים אז לילדה יש שיער ארוך
). אחרי כמה פעמים, היא התרגלה. הסימן המובהק הוא שהיא מנסה לגזור גם לי. אז יש לה מספרי פלסטיק שלא גוזרים כלום, ובכל פעם היא קצת "מספרת" אותי, ואני קצת אותה (תוך חשש שלי מה יהיה אם היא בטעות תצליח יום אחד לגזור משהו...). ואם את בכל זאת לא מצליחה - אצךנו במשפחתון יש שתי ילדים עם "קוקו גבוה". אני חושבת שזה מחזיק כל סוג שיער. את יודעת, קוקו שנראה כמו עץ שצומח מראש הקרקפת.

למעלה