תספורת לכלב

אביב1996

New member
תספורת לכלב

רכשתי לאחרונה מכונת תספורת לכלבה. החלטתי לקנות מכונה גם כדי להוזיל עלויות (יותר זול מאשר לספר כל שנה במספרה) וגם כי לכלבה שלי יש טראומה מתספורת במספרת כלבים. אולם אני לא ממש מצליחה לספר אותה. היא מתנגדת לכך ובורחת ולא ממש מאפשרת לי לספר אותה. וכנראה אני גם עדינה איתה מידי ולא מצליחה להתעקש מספיק בשביל להצליח... מדובר בכלבה קטנה (6 ק"ג). האם מישהו התנסה בכך ויש לו עצות בעניין?

drora121

New member
אם הכלבה מתנגדת, מה שעושים במספרות

זה לקשור את הכלבה משני הצדדים לעמוד (על השולחן) פעם אחת עם קולר שטוח בצוואר ומצד שני לעמוד אחורי מסביב לבטן קרוב עד כמה שניתן באגן לכיוון האחוריים. ספרים יודעים לעשות זאת מקצועית אבל לדעתי כל אחד יכול עם מעט תושייה ורצון להצליח. נותנים לה זמן להרגע וכשהיא רגועה ולא מתפרעת לתת לה צ'ופר או שניים, ליטוף או שניים, מילים שקטות ומרגיעות ואפשר להתחיל. בהתחלה מאמצע הגב לכיוון האחוריים, זה הכי פשוט כי זה הכי פחות מאיים על הכלב/ה, בעדינות בסבלנות אבל לא להרתע. יתכן ובפעם הראשונה ייקח לך זמן רב לסיים, אבל מרגע שהתחלת אל תוותרי. קחי פסקי זמן, אפשרי לה לנוח, אבל סיימי את כל העבודה. אם את לא סומכת על עצמך, בכל זאת גשי למספרה. ואם המספרה שאת רגילה אליה לא אמינה עלייך החליפי. אגב, אם את מעוניינת בספרית שעושה עבודה נהדרת עם כלבים וכלבים אוהבים להיות אצלה, פני לניל"י מפורום כלבים גזעיים בוואלה. היא פשוט מצויינת!!! דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי. בכל שאלה, בעיה או התלבטות אשמח להיות לך לעזר.

meedas

New member
תספורת

שבת שלום אמנם לתספורת ביתית יש יתרונות כלכלים, אבל לא הייתי ממליצה לנסות לספר לבד כלבה שסובלת מטראומה ומפחדת מהמכונה. עדיף למצוא מספרה שמתמחית בטיפול בכלבים בעייתים (היו שרשורים בעניין בעבר). כלב בדרך כלל יעשה פחות בעיות לאנשים זרים מאשר לבעלים, קצת כמו ילדים קטנים שמתנהגים יפה בגן, וממררים להורים את החיים בבית. אם בכל זאת את רוצה לנסות לספר לבד, בשלב ראשון כדאי להרגיל את הכלבה למכונה, כדי לצמצם את הפחד שלה. מה שמפחיד אותה, כנראה, זה הרעש, אז תתחילי בזה שתפעילי את המכונה בלי לנסות לקרב אותה לכלבה. פשוט תני למכונה להרעיש עד שהכלבה תפסיק להתייחס לקול. אז אפשר לנסות לקרב את המכונה הפועלת, תוך כדי מתן חיזוקים חיוביים (במילים, במעשים וכמובן בצ'ופרים). המטרה היא לגרום לכלבה לקשר בין המכונה לדברים טובים. רק כשכבר אין קושי להדליק את המכונה בקרבת הכלבה, אפשר לנסות לגזוז קצת שער, שוב בצרוף חיזוקים חיוביים. עם עדיין הכלבה נכנסת לפאניקה... צריך להתחיל את כל התהליך מחדש... ושוב, ההמלצה שלי תהיה לתת למומחים לעשות את זה בשבילך. אמנם יותר יקר, אבל זה כנראה שווה את השקט הנפשי. גם הכלבה שלי אף פעם לא נתנה לי לספר אותה (במכונה. מספריים זה כבר עניין אחר), ולכן היא פוגשת את ספרית פעמיים בשנה, ואני משלמת את המחיר בשמחה. בהצלחה נועה

למעלה