תסמונת טורט וצבא

mali1203

New member
תסמונת טורט וצבא

שלום רב

יש לי טיקים בפנים,סיבובי ראש הרמת כתפיים ,חרדות ,הפרעות קשב, קיבלתי צו ראשון האם לדווח לצבא על מה שיש לי ?

אני חושש שבמידה ואני ידווח לצבא על מה שיש לי לא יגייסו אותי ?
האם הצבא משחרר אנשים עם תסמונת טורט ?
ולכמה פרופיל זה מוריד?
האם טיקים לא קוליים נחשבים לתסמונת טורט או רק טיקים בלבד ללא תסמונת ?

עד כמה שידוע לי מי שיש לו תסמונת טוראט בלי

חרדות/אובססיות הצבא לא מקשה בגיוס. לגבי הפרעת הקשב בוודאי שאין בעיה לגיוס אבל לפני הצו הראשון תשלח את האבחון של הפרעת הקשב כדי שתוכל לקבל תוספת זמן במבחנים. המבחנים הללו חשובים מאוד לקביעת עתידך בצבא ולא כדאי לזלזל בהם. במידה ואתה מרגיש קושי באותו היום תבקש לעשותם במועד מאוחר יותר כדי שתהייה הכי מרוכז.

ישנם מצבים שהצבא מוריד בפרופיל עד ל24 או 21 ואז יש באפשרותך להתנדב אני מכירה כמה טורטניקים שאכן התנדבו לצבא. זה בעיקר כאלה שסובלים מטוראט עם OCD.

כל עוד לא דיווחת לצבא על מה שיש לך הם לא "מחפשים" מידע רפואי עליך. אולם במידה ובשירות מתגלה קושי עקב מה שיש לך קשה להחזיר הגלגל לאחור ותצטרך "להוכיח" שאכן זה מה שיש לך ובקיצור יערימו קשיים.

עד כמה שידוע לי לגבי התסמונת טיקים אמורים להופיע גם מוטורים וגם קוליים.

מנסיון שלנו דיווחנו על הפרעת הקשב בלבד....

אתה צריך לשאול אותך אם אכן תוכל להתמודד בצבא עם החרדות/אובססיות . רק אתה מכיר את עצמך הכי טוב כדי להחליט מה נכון להגיד או לעשות. אתה מקבל טיפול תרופתי? במידה וכן תצטרך ליידע את הצבא כי במהלך השירות הם אלה שיצטרכו לתת לך את הכדורים.

שיהיה לך המון בהצלחה בכל דרך שתבחר לעצמך!

ההגדרה הקלינית של תסמונת טוראט דורשת

אבחנה של טיקים מוטוריים עם טיקים קוליים. אחרת - זה נחשב כהפרעת טיקים כרונית.

גם לטוראט וגם להפרעות טיקים אחרות - יכול להיות שיתלוו חרדות.

ככלל - לא ידוע לי על פטור גורף בגלל טוראט / טיקים או חרדות. התשובות לשאלה שלך תלויות במרכיבים שונים:
א. האם יש אבחנה רפואית קלינית לחרדות ו/או לטוראט/טיקים/ הפרעות אחרות (כמו הפרעת קשב)?
ב. האם המידע מופיע בתיק הרפואי של קופת חולים?
ג. האם אתה מטופל עכשיו בטיפול תרופתי?
ד. מעבר לכל - עד כמה כל מה שציינת מפריע לתפקוד שלך מבחינה לימודית, אישית וחברתית?

בכל מקרה - הרופא שחותם על הטופס הרפואי מחוייב לדווח על במצבך הבריאותי כפי שמשתקף מהתיק הרפואי ולא ניתן להסתיר מידע שקיים בקופת החולים.

ההמלצה שלנו (שנשענת על הניסיון מול הצבא) - זה לא להסתיר מידע רפואי במהלך שלבי הגיוס. היות ויכול להיות שיש מרכיבים מסויימים שעלולים להקשות על השירות הצבאי - חשוב שהצבא ידע על זה ויתאים לך את השיבוץ בהתאם.

ניתן לגשת להתייעצות פרטית עם רופאים ופסיכולוגים שמתמחים בתהליכי גיוס. ניתן לקבל את שמותיהם דרך העמותה: טלפון: 03-9012956 (אחרי 21:00).

אני התגייסתי עם טוראט ולא יידעתי אף אחד

התגייסתי לקרבי עם טוראט ולא יידעתי את הצבא. לא רציתי שזה יוריד לי פרופיל
לקראת סוף השירות שלי החלטתי לטפל בבעיה והלכתי לנירולוג צבאי.
מה שאני מציע לך לעשות זה להתגייס ולא להגיד כלום
מקרה הכי גרוע תמיד אתה יכול לספר ולבקש הקלות

ההמלצה של
יכולה להתאים רק במקרים

הקלים יותר והמורכבים פחות.
כאשר מעורבים בטוראט גם לקויות למידה ו/או הפרעות קשב ובעיקר הפרעות חרדה ודיכאון (כולל OCD) - ההמלצה היא לדווח על זה.
חשוב לזכור שלהסתרת המידע יש, לעתים, מחיר גבוה למדי ובצבא (כמו בצבא) - צריך הרבה מזל בשביל ליפול אצל מפקדים טובים ומבינים או אצל רופא ממש מקצועי.

לא ביקשתי הקלות

התביישתי מאוד וניסיתי רק להסתיר את זה כמה שאפשר
(הייתי אומר למי ששאל שהצוואר תפוס, שאני מצונן וכו...)
מה גם שרציתי לשרת כמו כולם
המצב שלי יחסית קל
תלוי בתקופה
אבל בהחלט מאוד מפריע ומביך!
לקראת סוף השירות הלכתי לנירולוג
וזה היה בזכות הפורום הזה
שבמקרה הגעתי אליו מחיפוש בגוגל
ואז הבנתי שבעצם יכול ליהיות פתרון לבעיה שלי

למעלה