תסמונת טוראט

galit510

New member
תסמונת טוראט

שלום לכולם
רציתי לשאול האם למישהו ידוע מהם הסיכויים לקבל קיצבת נכות ילדים לילד הסובל ואובחן כתסמונת טוראט?

הילד לא מתפקד? לא לומד? היה מאושפז

בבית חולים פסכיאטרי? מקבלים קצבה במקרים קשים של התסמונת ומעבר לכך האחוזים שניתנים בדרך כלל מועטים שמבחינה כספית הם לא תמיד גבוהים.

מעבר לכך נקודה למחשבה... כאשר משהו מאובחן כנכה/מוגבל כך גם מסתכלים עליו לאחר מכן הן מבחינת רשיון נהיגה והן מבחינת שרות צבאי ....

אני לא מדברת מנסיון לשמחתי אבל יודעת על כך מהכרות עם משפחה שמקבלת (לאחר שהבן אושפז במחלקה פסכיאטרית).

שלום לך! במקרים מורכבים וקשים יש סיכוי

לקבל קצבה של 100% שזה משהו כמו 2400 שח.
אם תצטרכי - נוכל לחבר אותך לאמא שתדריך אותך בתהליך.
השיקולים לבקשת הקצבה הם אישיים - אך אשמח לעזור לך בשיחה אישית ואולי אף לבחון דרכים נוספות לסיוע.
ניתן להתקשר לטלפון 03-9012956 אחרי 21:00.
בהצלחה.

galit510

New member
תסמונת טוראט

שלום לכולכם.
רציתי להתייעץ עם הורים לילדי טוראט. בני בן ה-10 סובל מתסמונת זו שהתגלתה לפני כמס' חודשים.
הוא קיבל את "כל החבילה" כל ההפרעות האפשריות, החמרה בקשב וריכוז, והרבה תיקים. בבית הספר אינו מתפקד כתלמיד
ושאלתי היא האם כדאי לשלוח אותו לאחר ועדת השמה לחינוך מיוחד עם כיתה קטנה משולבת עם כל תשומת הלב ממורה וסייעת ועם כל העזרה הנחוצה. אני מתלבטת ומעונינת לשתף אותכם ולשמוע עצתכם. אנא עזרתכם
תודה.

גלית שלום
מתי מתוכננת להתכנס ועדת

ההשמה?

היות וקצת קשה לענות באופן פרטני במסגרת הפורום - אני ממליצה שתתקשרי בהקדם וננסה לעזור בעצה טובה באופן אישי. כאמור - הטלפון 03-9012956 ביום שלישי (היום) ורביעי בין 21:00-22:00 או במוצאי שבת אחרי באותן השעות.

מעבר לכך - יש אפשרות להתייעץ דרכנו עם נציגת הורים בועדות השמה (חברת העמותה) או עם מפקחת לשעבר לגבי הפתרון החינוכי המתאים.

זה תלוי בהמון משתנים

וממליצה בחום להתקשר לגובלינית כפי שהיא הציעה לך.
בנתיים תוכלי לשאול את עצמך איך הילד תפקד עד לפני "פרוץ" הטוראט?
הילד מקבל טיפול תרופתי? יכול להיות שכדור מסויים מעצים סמפטומים אחרים
הצוות בבית הספר הנוכחי פתוח קשוב ומכיל את ילדך? יש לו כלים להתמודדות?
חזרתם להתייעץ עם הרופא שלכם ולספר לו על ההחמרה?
יש לילדך לקויות למידה ?

המון כח ואל ייאוש הדברים יתחילו להסתדר לכם בהמשך...

בהצלחה!

זו שאלת השאלות...

ומי שלא עונה זה תלוי...כמו כל דבר בחיים לא מתייחס לכל ההיבטים. צריך לבדוק בעד ונגד לכל סוג חינוך ולבחור בין המשתנים עפ סדר עדיפות של הילד ושלכם.

למעלה