תסמונת המדור

MaaKi

New member
תסמונת המדור

אני סובלת כבר מספר שנים מכאבים בקרסולי ובשוקי שתי הרגליים, האורטופד קבע שאני סובלת מתסמונת המדור וטען כי נולדתי עם זה. הכאבים מתחילים כשאני רצה או הולכת מהר ולפעמים בזמן הריצה אני לא מרגישה כאב והוא מתחיל רק ברגע שאני מסיימת לרוץ. מדי פעם קורה גם שאני מאבדת תחושה ברגליים ופעם קרה שגם כמעט נפלתי בעקבות כך. נראה שהאורטופד לא התרגש מהעיניין, הוא אמר שסך הכל כואב לי יותר מלאחרים אבל אם אני יכולה להתגבר על הכאב אז זה בסדר אם אני אמשיך בריצה גם כשכואב לי. אבל ממה שאני קראתי על תסמונת המדור זה הרבה יותר רציני ועלול להוביל לנמק. רציתי לשאול האם להתייחס לזה ברצינות או שזה באמת רק כאב ? האם באמת יכול להיווצר נמק?. האם אני צריכה להמשיך לרוץ גם כשכואב לי, או שאני חייבת להפסיק? ואיך ניתן לטפל בבעיה? תודה.

ננו9

New member
מאקי שלום,

לנוחיותך מעט חומר הסברתי על סוג הפציעה. אם את מעוניינת בעוד פרטים תרגישי חופשי ליצור קשר

rafagav

New member
אותה תשובה לרוב המתאמנים... ../images/Emo10.gif

מדובר בתסמונת בה נוצרים במדורי השוק השונים לחצי יתר מקומיים בזמן עומס שרירי , לחץ זה גורם להפרעות שונות מקומיות כגון בהחזר הוורידי והלימפתי בשוק וכתוצאה מכך לכאב המונע את המשך המאמץ הרצוי. http://forums.nrg.co.il/index.php?act=forum&do=print&forum=176&id=303067&PHPSESSID=e492c96c69b3328a9cbcddf3414a17b3 הכאבים באו לשרתך, כדברי הדר' הנ"ל... לשרתך ע"י מניעת המשך המאמץ.... נוחי - את מעמיסה יותר מדי על גופך... הוא לא מתאים למה שאת דורשת ממנו...

תסמונת מדור

בוודאי שלא צריך לרוץ אם כואב, הטיפול בבעיה בעיקרו ע"י ניתוח. לרוב מתבצע ע"י אורתופדים שמתמחים ברפואת ספורט.

למעלה