תסלחו לי, אבל...

טיסה נעימה!!!

שתהיה לך טיסה נעימה ומועילה... תאספי חוויות ותשתדלי לכתוב יומן כדי שתזכרי את זה תמיד ותוכלי לקרוא אח"כ את מה שעבר עלייך... ואם את רואה את זה ולא הספקת כבר לזוז להתארגן (יש לך עוד שלוש שעות לצאת מהבית כדי להגיע בזמן לשדה התעופה), תמסרי ד"ש לחן סין-הרשקו מנעמה (אני בת-דודה שלה) ותגידי לה שאני פשוט אוהבת אותה!! (ואני כבר אומרת לך:
מ
[ראש] )...
גם אני רוצה לצאת, זה לא פייר!! אז מה אם לאולפנא שלנו אין תקציבים?!?!? אנחנו צריכות לסבול?

1בצי

New member
יכול להיות שפספסתי

טיסה נעימה (לפעמים אני לא יודעת מה נסגר איתי) אמרו שקוראים לך אילה? שיהיה תהני לך , סביר להניח שאת כבר שם אבל בכל זאת

איילת כ

New member
יו שיהיה לך טיסה טובה (ומנצלשת)

זה חויה לא רגילה... הנצל"ש מה דעתכם על נסיעה לפולין, לנסוע/לא לנסוע ומדוע?

דש לקש

New member
נראה לי שכדאי...

שתפתחי בשביל זה שירשור חדש כאימרת הכתוב: "דיון חדש - שירשור חדש"

tamarhp

New member
שאלה טובה....

אני לא טסתי כי הרגשתי שאני לא מספיק חזקה בשביל זה. גם סרטים על השואה אני לא רואה. אני לא מסוגלת, ואל תשפטו אותי.

שרוך

New member
לפי דעתי זה לא ../images/Emo35.gif בכלל!!!

בס"ד הי לאיילת לפי דעתי למי שמסוגל ויש לו אמצעים לנסוע חייב לנסוע!!! לא רק בגלל שאתה יהודי !! אלא כי תחשוב שאתה פה ואותם אנשים שקבורים תחת כל ה.....( אין לי מילה לתאר אותה ) רצו וחלמו ועשו מה שהם רק יכלו להיות בארץ הקודש!! אז אני רק מחכה שידברו בכיתתי על האופציה הזאת ואני ה1 שישים את הצ'ק!! שרוך

קיפיק

New member
ומה עם המתנגדים../images/Emo35.gif

תחשוב על כל הניצולים והמושמדים שספגו על בשרם את האימה
אתה באמת חושב שניצולים וניספים היו רוצים לחזור לשם או חס ושלום שילדיהם יחזרו לגאיות המוות
שלא לדבר על העסק שהפולנים והגרמנים מרוויחים מזה...לא חבל
אני אישית, באמת מתלבטת, אבל כנראה שאני אצא... ולו רק בשביל ניצול או ניספה אחד שזה יקדש את זכרו.... למרות שסבא שלי ניצול והוא בעד... הרבה סיבות...אני אפרט יותר מאוחר....

שרוך

New member
ככה

בס"ד הי תרצה!! מה המצב? השאלה היתה לפי דעתי עלינו הנוער !! אני דיברת על הנוער!! נו ברור שאם אדם שהיה שם לא רוצה לחזור !!! אני מבין!!! אבל אני מכיר הרבה הרבה שכן רצו לעשות טיול שרושים!!! אני ממש לא חושב שהרבה חוזרים לחזור לעבר הלא כ"כ נחמד שלהם!! סליחה לא חבל !! לא חבל כי אם כל הכבוד לסרטים סיפורים וכל הזה אין דבר יותר טוב לראות בעיניים להרגיש להחוות בגוף שלך מה אנשים שבזכותם אתה היום פה בארץ סבלו בשבילך!!!!!!!!!!!!!!!!!! שרוך

tamarhp

New member
יש גם סיבות שלא...

זה יכול לגרום למצב של לחץ חברתי כל עוד אין סבסוד כספי. וזה קורה. יכולות להיות השפעות שליליות, ופסיכולוגים אומרים את זה. אפשר לטוס אבל בגיל יותר מאוחר...

E טי

New member
ואפשר גם לא לטוס בכלל

הרב אבינר למשל אמר שהוא לא תומך ביציאה לפולין (אם אני אמצא את המאמר אני יעלה אותו)

tamarhp

New member
נכון...

גם ההורים שלי לא ממש תומכים אבל הם לא התנגדו לזה שאני אצא ואבא שלי אפילו ניסה לדחוף אותי לזה.

שרוך

New member
ככה

בס"ד הי תמר אמרתי כל עוד המצב הכלכלי מתאפשר סבבי זה חובה לפי דעתי!! לפי דעתי בגיל מאוחר יותר יש את כל הקטע של עבודה וגידול ילדים לכן עכשו אם כל הכבוד לבגרויות וכל החרא הזה 8 ימים להקדיש לעם שלך להיסטוריה שלך לדעת באמת מאיפה באת ובעזרת ה' לאן אתה הולך = הכל 1! אני מכיר חבר'ה שבשביל פולין שאין להם סבא משהו ניצול שואה עבודה קיץ שלם אך ורק לטוס! אז כל וחומר אנחנו אותם נערים שיש להם בני משפ' שהיו בדבר הנורא הזה לא יזיק לנו לקורא את התחת ולאגור כסף ולטוס!!! בקשר להשפעות לא יודע היום מכל דבר יש השפעה +- השאלה באמת מה אותו נער/ה שהם יוצאים לפולין מחפשים האם לעבור בדיוטוי פיירי ולקנות סיגריה לחבר'ה או ללכת באדמת הארץ האכזרית הזאת ולצעוד כמו בני עם במצעד החיים!!!!!!!!!!! שרוך

tamarhp

New member
בקשר למצב הכלכלי

לא כל אחד יכול לעבוד, ויש כאלו שעובדים בשביל דברים אחרים - יותר חשובים. ואם רוב הכיתה נוסעת, ויש מספר ילדים שאין להם כסף, זה יוצר מצב לא נעים.

שרוך בשורותך האחרונות את צודק

ב"ה אני אישית הייתי עם חבר'ה מעיירות פיתוח ובתי ילד שתבינו שחבר'ה כאלה קיבלו מלגה לצאת לפולין כי הם באים מבתים שאין להם ולכן הטיסה שלהם מסובסדת .(ממנהל חברה ונוער, מהרשת (אמי"ת) ממשרד החינוך) ובערב אחד בבית מלון אנחנו שומעים איזה אחד אומר שהוא יצא בשביל הדיוטיפרי (לפי מה שהבנתי אף אחד מבני משפחתו לא היה בשואה ולא נספה בשואה )לי ולחברותי זה כאב כי ידעתי שמישהי מהבית ספר שלי רצתה לצאת אבל לא היה לה כסף לצאת בגלל שאנחנו לא עיירת פיתוח או לא בית ילד לא היה מי שייתן לה מלגה , חוץ מזה שתהינו אם לילד אין כסף לצאת לפולין מאיפה יש לו כסף לבזבז בדיוטיפרי???????? עוד מקרה שקרה שאנחנו עומדים באמצע אושויץ ילדה אחת מאחת מהעירות פיתוח או מהבית ילד אומרת אוףףףףףףף יש לנו עוד 4 שעות להיות פה אני הייתי בשוווווק רצתי להרוג אותה באותו רגע ולא רק אני במקום שבו הלכו יהודים כמו צאן לטווח היא אומרת אוףף (מהקטע של משעמם לה ) יש לי עוד 4 שעות חברותי ואני עמדנו שוב כואבות במקום שבו נרצחו המשפחות שלנו היא אומרת דבר כזה במקום שבו נרצחו והלכו כמו צאן לטווח מליוני אחים יהודיים!!!!!!!! כמובן שאנחנו בשיחותינו עם המורות התרעמנו על זה שאייך מוצאים חבר'ה כאלה (לא כלום היו כאלה ) . וקיבלנו גם תשובה מסגן ראש משלחת שאמר לנו שיכול להיות שהחבר'ה האלה אף פעם לא יהיו בחו"ל וזה החו"ל שהם יבקרו בו. ואין מה לעשות לאף אחד לא עושים מבחני קבלה למשלחות כאלה בשביל לדעת מהי המטרה האמיתית שלו .

דעתי!!

ב"ה ברור שלנסוע!!! אני הייתי שם לפני שנה וחצי , ומנסיון אני אומרת לנסוע זה שווה כל רגע !!! נכון המחיר קצת יקר ובשביל זה יש מלגות ובאמת אם מישהו/י רוצים נורא לצאת וזקוק למלגה תדרשו את המלגה!! אבל החוויה שווה את זה!!!

איילת

ב"ה ידוע לנו שרבנים נוסעים לפולין וידוע גם הרב לאו שהוא עצמו ניצול שואה היוצא מידי שנה למצעד החיים ומספר את סיפורו . שוב יש רבנים שמתנגדים ויש רבנים שלא ויש רבנים שאפילו נוסעים.

רק רציתי למסור ד"ש לכולם../images/Emo70.gif נצל"ש

אם אתם זוכרים אותי....
ורציתי להגיד לכם שאני עדיין פה...איפשהו... בפורום "יוצאי העדה הגרוזינית" ומי שלא מאמין שיש כזה פורום, שיבדוק
או שיבוא לבית צבי...(סוף העולם ימינה...)
יומעולה ומזל"ט לחדשים

למעלה