תסכול

tiya29

New member
תסכול

הי אני בת33 עדיין מחפשת בתוכי מה אני אוהבת לעשות ורוצה לעסוק בו. לא מצליחה להבין במה אני אוכל להצליח או / ו אוכל לאהוב בעניין מימוש קריירה / פוטנציאל. אין לי חלום. אולי אחד.. לקום בבוקר עם מרץ לעבודה שאוהב. איך מוצאים את החלום שבתוכי? אולי שכחתי לחלום? תסכול .

כמה שאלות

הרשי לי להעלות ראשית כמה שאלות האם את מוכנה לומר שאת חשה תקיעות ? מה החוויה ביום יום ? איך את מתגלגלת ? מה נותן לך כוח בכל אופן לעשות דברים ? נמשיך מכאן

tiya29

New member
שלום אמיר

לשאלותייך: כן, אני חשה תקיעות איומה. הלב לא מביע רגש מיוחד לשום כיוון מיוחד. כעת אני בחודש תשיעי להריון ויש לי בת בת שנה וחצי כמעט. אני לא עובדת כרגע עזבתי תפקיד של אשת מכירות. פשוט סבלתי. אז ככה שהראש שלי עובד על ניוטראל בעניין מה אעשה לאחר שאלד. המשפחה נותנת כוח. המחשבה שהכל עוד אפשרי גם היא נותנת כוח וגם האמונה שאולי יום אחד אמצא את עצמי ואחוש סיפוק ממעשיי. ד.א. האם באמת לכל אדם יש יעוד מקצועי או שזו קלישאה מה דעתך?

פרופורציה בחיים

הי, חודש תשיעי, ילדה בת שנה וחצי - אני יודע שזה המון עבודה, אז אולי בכלל "עבודה" כרגע היא לא העניין. זאת תקופה שבה את מגוייסת כל כולך. לא כך ? איך את מרגישה עם זה ? וחוץ מזה - לחשוב מה תעשי אחרי הלידה - לא נראה לי כל כך מעשי במצבך. שיעבור הכל טוב, שאת תרגישי טוב, שהמשפחה תתאקלם אחרי בואו/ה של החבר/ה החדש/ה, חכי. ואיך בעלך בכל הסיפור ? מה הוא אומר ? מה הוא מרגיש ? ולגבי שאלת הייעוד - יעוד זאת מילה גדולה. מילה ענקית. מספיק אם נוכל למצוא שביל אישי קטן שבו אנו נעשים ערניים יותר ויותר לכוחות וליכולות שלנו כדי שמשם נבין את עצמנו ויהיה לנו כוח להסתכל על רגעים של קושי. ישבתי עכשיו עם אשת מכירות מאד וותיקה בתחומה, ביקשתי ממנה בפגישה בשבוע שעבר לאסוף סיפורים של הצלחות. מהסיפורים העלתי על הכתב 11 יכולות מדהימות. עכשיו נדרשת לנו פגישה שלמה כדי לפצח כל אחת מהן ולעזור לה להבין מתוך איזה יכולות היא פועלת. יש לך מושג איזה שקט וביטחון חדש זה מייצר . . . זה פשוט מדהים. על המון דברים היא אומרת "ככה אני" אבל כשאני מראה לה את היכולת האינטואיטיבית שלה למצוא את התדר המדויק לעבודה עם כל לקוח, למשל, היא מתחילה להעריך מחדש את עצמה. היא ממש מתכיילת על ערוץ מתוך טווח מאד רחב, מוצאת את התדר הנכון לכל אחד. לראות את זה ולהבין את המשמעויות המקצועיות ומעסקיות של זה - זה המון. נתתי את הדוגמא הטרייה הזאת שעדיין מונחת על הדף מולי כי לפעמים אנחנו זקוקים לעצירה ולהקשבה חדשה. אולי גם את ? שיעבור הכל טוב, בהצלחה בלידה

tiya29

New member
הי אמיר, ערב טוב

עושה רושם שאני מבולבלת בטירוף. אכן להיות אמא זה המקצוע העכשוי שלי ואין לי כוונה לנטוש אותו חודשים ספורים אחר הלידה. אני לוקחת את הזמן הזה שאני ממליא בבית וביתי בגן הילדים לנסות להבין מה ברצוני לעשות בהמשך הדרך לצורך העניין נאמר כעבור שנה מהיום. אני מנסה להעריך מהם יכולותיי במה אני באמת מוכשרת אם בכלל ובמה אני יכולה להצליח. אני מוצאת עצמי במקום בו אין לי מושג במה אני טובה ומוכשרת ולאן נטיות ליבי הולכות ועוד גרוע מזה. בהמשל לדוגמתך הטריה באשר לאשת המכירות, גם אני עסקתי בתחום המכירות כמעט 8 שנים וחוסר סיפוק וחוסר התקדמות ליוו אותי לאורך כל הדרך בכל מקומות העבודה וכשאני מנסה לחשוב מה היה טוב בי שהשאיר אותי בתחום אי מוצאת רק מצב של חוסר ניסיון וידע בכל מקצוע אחר נכון להיום ורושם מצוין שאני יודעת להשאיר על מעסיקים מפוצצ בביטחון עצמי מזויף. אני זוכרת רק "תקלים" עם מעסיקים ועם לקוחות ושהכל הלך תמיד נורא קשה ומהמקום הזה של ה"רקורד" המקצועי אני רק מתכנסת בתוך קונכייתי יותר ויותר עד כדיי הלקאה עצמית בגין כישוריי המרדניים החברתיים והעצבניים. בכל אופן אני רוצה למצוא מקום ממנו אוכל לגדול בתוכי ובעצמי בתוך חברה או כעצמאית או אלוהים יודע מה.... ד.א. לגביי בעלי, הוא החבר הטוב ביותר שלי ותומך וייתמוך בכל אשר אבחר לעשות ואפילו יעזור אם צריך. אז זו מגילתי להפעם. בדרך כלל אין לי סבלנות לכתוב כל כך הרבה וגם לא לדבר כל כך הרבה וזה נס בפניי עצמו שהצלחתי לעשות זאת בפעם זו.

השביל הזה מתחיל מכאן

חזק. את מביאה את עצמך כמו אספרסו קצר. טעם שלא משאיר סימן שאלה. את ברורה, חדה, רואה את התמונה - תנאי פתיחה להתחיל מסע רציני פנימה. אני לא יודע אם זה יהיה נכון להתחיל עכשיו, אולי כן - רק את יודעת, אבל אני חושב שאיש מקצוע מקשיב יוכל לעזור לך. מצאי מישהו שאיתו את מרגישה פינג פונג מחדד, פותח, מפרה - שיחה שיש בה הקשבה חדשה. כנראה שלבד את רק תכנסי פעם ועוד פעם לאותם לופים. חבל על הזמן ועל האנרגיה מכירה את המאמר ? נטרול ביקורת בתהליך זיהוי כוחות אישיים יש כלים לעבודה הזאת, יש חוקי תקשורת שצריך להבין - זה אפשרי ! יום טוב אמיר

למעלה