תסכול

שני 1099

New member
תסכול

אני מתוסכלת. מדהים אותי כמה אפשר ליפול ולקום ושוב פעם ליפול ועוד פעם לקום. ככה במשך כל כך הרבה שנים וכל כך בתכיפות.
אני שמנה. יותר מאי פעם. באמת...מבחינת המשקל, לא רק ההרגשה.
זה כואב. זה משפיל. זה מאכזב. זה כל התיאורים הכי רעים שאפשר להעניק לתחושה.
הבעיה היא שהתחושה הזאת נמשכת כבר יותר מדי זמן. אני אתייאש בסוף. בעצם לא. כי גם אם אני אהיה עוד יותר שמנה מיום ליום אני אף פעם לא אפסיק לנסות.
כל יום הוא מלחמה. כמעט כל יום אני מפסידה בצורה כלשהי. גם אם אני מנצחת. וזה כואב.
אתמול ראיתי תמונות של ברי באינסטגרם. מישהי שהייתה "חברה" שלי בחטיבת הביניים. טסנו יחד לאמריקה לבד לטיול של חודש. אף פעם לא מתתי עליה במיוחד. אין לי כוח להסביר למה. היא דווקא מתה עליי. לפחות ככה זה הרגיש.
בכל מקרה היא רזה. ויש לה גוף מהמם בבגד ים. משהו שלי בחיים לא היה. לפחות לא 90 אחוז מהשנים בהם יכולתי ללכת עם בגד ים.
התחלתי לבכות. זה היה נורא. הרגשתי שבא לי להזריק לעצמי חומר הרדמה, לקחת את הסכין הענקית שאמא שומרת לחתיכת בשרים ולחתוך את כל הגוף שלי. את כל מה שלא מוצא חן בעיני בו. זה יכול היה להיות מאוד משחרר.
חשבתי על הציצים שלי. אלו שלא מפסיקים לגדול ולא רק בגלל הגלולות. חשבתי על כמה שהייתי רוצה לעשות הקטנת חזה וחבל שיש דברים שעם כמה שאתה רוצה אותם אתה יודע שלעולם לא תעשה אותם. כמו הקטנת חזה. שונאת אותו.
זה נורא לא לאהוב את עצמך כל כך. והכי נורא, זה שאני כן יודעת איך מרגיש לאהוב את עצמך. זה אומנם לא קרה לי הרבה בחמש השנים האחרונות אבל התחושה עדיין זכורה. לפני יומיים חשבתי שיש סיכוי טוב שלעולם לא ארגיש כך יותר. זה היה עצוב מאוד.
אני מסתכלת על בנות ברחוב ומשפילה מבט. זה לא עושה לי טוב. כולן כל כך רזות. במיוחד באזור תל אביב...איך הן עושות את זה? איך הן ככה? בטח החיים שלהן כל כך הרבה יותר יפים משלי. וגם אם לא בפועל אבל ככה זה נראה. הן יכולות ללכת לשופינג ולקנות הכל. כי הכל עולה, הכל מחמיא. הן לא חוזרות אחר כך הביתה עם חשבון בנק מרוקן ונפש מרוקנת, מתרסקות על המיטה ובוכות את נשמתן.
גם אם הייתי רוצה "להחלים", "להתרפא", "להיגמל" מן ההרגלים והמחשבות וההפרעה הזאת....איך אוכל? זה כבר לא הפחד מההשמנה. כי אני כבר הגעתי לשלב הזה וחציתי את הגבול גם. לא יכול להיות גרוע יותר. אז זה לא זה. זה הידיעה שאצטרך להתמודד עם המחשבות והסבל הזה בלי לעשות כלום. להרים ידיים, להיכנע. לחיות ככה יום יום בלי התקווה שיום אחד כן אצליח. כן אהיה רזה.

קולדון

New member
היי יקרה

הודעה מאוד קשה ועצובה.

ניסית לעזור לעצמך לצאת מזה?

אני מניחה שאת יודעת שדברים הם בכלל לא כפי שהם נראים מבחוץ. וגם אם נראה לך שכל הבנות הרזות מאשורות ולא מתרסקות על המיטה ובוכות.. אני מניחה שאת מבינה שזה לא באמת עובד ככה.
יש הרבה בנות רזות שסובלות מאוד מאוד מאוד.
אני עובדת בסטודיו לריקוד ואקרובטיקה, מלא בבנות, בכל מיני משקלים, והמון מהן לא מרוצות, שונאות את עצמן וקשות עם עצמן.
חלקן נראות כמו פרסומת מהלכת, וזה לא משנה. את תדהמי לדעת כמה בנות יכולות להיות קשות עם עצמן בלי קשר למציאות.
ויש גם מהצד השני, בנות עם משקל גבוה שלא קשות עם עצמן ומוצאות את הדרך לפרגן לעצמן גם במשקלים גבוהים. זה באמת באמת בראש קודם כל.

ו.. אני לא יודעת מה ניסית. כי אני כן חושבת שיש המון דרכים להרגיש יותר טוב וטבעי עם הגוף גם בלי להיות רזה נורא.
אישית אני עובדת מלא עם הגוף ולמרות שאני במשקל הכי גבוה שהייתי בחיים שלי, משקל שבעבר לא הייתי מעזה לצאת מהבית בכלל..
אני מרגישה הכי טוב שאי פעם הרגשתי, כי משהו מאוד השתנה אצלי בגישה אל הגוף ובכלל. ברגע שאת מתייחסת לעצמך ולגוף שלך בכבוד, אפילו אם את לא באמת מזדהה עם זה ועדיין ממש שונאת ורוצה לרדת במשקל וכל זה, בכל מקרה, ברגע שאת מתנהלת אחרת, את בסופו של דבר גם תרגישי אחרת.

אחרי הרבה עבודה הגעתי למקום שהבנתי שהגוף שלי זה מה שיש לי, שעם זה אני צריכה לחיות.ושאם אני לא אתייחס אליו כמו של צריך הוא יתפרק. המערכות לא שורדות הזנחה והתעללות כזו לאורך זמן.

אני חושבת שאת בכלל לא חייבת להשלים עם המצב, כי יכול להיות לגמרי אחרת בשבילך.
קודם כל טיפול זה הכי חשוב והכי בסיסי.

למעלה