תסכול

reddish

New member
תסכול

היי לכולם, אחרי שכתבתי הודעה בפורום השכן וקראתי קצת פה, הבנתי שיש לי בעיה שגורמת למועקה שאני מרגישה. כמובן שאני לא האשמה היחידה ולא ממציאה את זה אבל אני חייבת לעבוד על עצמי ולא יודעת איך... שנינו סטודנטים, בשנות ה-20 לחיינו, יחד הרבה זמן ולאחרונה עברנו לגור ביחד. בזמן האחרון, מאז שהתחילו הלימודים, אני מרגישה שהוא מזניח אותי. אני מבינה שאין לו זמן (גם לי אין יותר מידי), אבל זה הגיע למידה כזו שזה פוגע בי מאוד. דיברנו על זה, והוא אמר שהכל בראש שלי ושאני מחפשת מה לא בסדר ושאני צריכה להפסיק לחשוב שאם הוא ככה זה בגללי ושיש לו עוד מליון ואחת דברים על הראש. גם את זה אני מבינה, א-ב-ל, גם כשרע לו הוא תמיד יודע לדבר יפה ולצחוק עם החברים שלו, אבל איתי לא. ברור לי שיותר קל להוציא תסכולים על אדם קרוב לך, אבל זה לא מקובל עליי. חוץ מזה, יש לו ידידה שהוא הכיר בלימודים והם התקרבו מאוד...לא היו חסרות לי סיבות לקנא והיא הטריפה אותי עד שנהייתי קנאית (לפניה לא הרגשתי ככה מעולם). הוא הבהיר לי שהם ידידים נטו ופשוט כייף לו איתה. מאז כל זה נהייתי חסרת ביטחון, חלשה וחסרת עמוד שידרה שעושה הכל רק שיהיה לו טוב מהפחד שמשהו ישתבש. אני אוהבת אותו בכל ליבי, ופשוט מטפסת על הקירות. אני חייבת לשבת וללמוד - לא מצליחה, עסוקה בדברים שוליים רק כדי להשכיח את מה שאני מרגישה וכבר לא יודעת במה להיאחז. איך אני יכולה להשתלט על כל הרגשות האלה ולחזור להיות האדם המאושר שהייתי???

BlackUnicorn

New member
כמה זמן אתם יחד?

מה זה "מזניח אותך"? הרי אתם גרים יחד - האם יש לכם זמן איכות ביחד? מותר לו לצחוק עם החברים שלו וזה בסדר. אנשים מטבעם מתנהגים אחרת בביתם שלהם וכשהם מדברים עם חברים שלהם. אם נראה כל הזמן את הקשיים שלנו (במיוחד בתקופת לימודים עמוסה) לחברים שלנו - יש סיכוי לא רע שנשאר לבד. לעומת זאת, אנחנו בד"כ מצפים מבני הזוג שלנו או ממי שגר איתנו בבית - להבין אותנו למרות כל הקשיים. אז נכון, זה לא צריך ליפול כל הזמן עלייך - אבל השאלה היא האם ההתנהגות שלו כלפייך היא לגיטימית או לא, והאם את כן מקבלת יחס או שיש צדק בדברייך. דעתי - לכי לכיוון הפרקטי. תכיני לך יומן למשך שבוע, שבו תרשמי מתי בערך הקדשתם זמן זה לזו, מתי הייתם עסוקים, ומתי הוא "הזניח" אותך. יכול להיות שבסוף השבוע הזה את תביני שהכל בראש שלך, ויכול להיות שתגיעי למסקנה אחרת. העיקר - שזה יהיה לך מול העיניים ולא בראש. ואם את רוצה תשובה יותר רצינית - לכי לאיש מקצוע, כי בשורה התחתונה רוב הסיכויים שהבעיה מתחילה ממך - ואנחנו בטח לא יודעים מאיפה (חוסר ביטחון עצמי, חוסר הערכה עצמית, חרדת נטישה וכו' וכו').

במה להיאחז?

בעצמך בלבד. הלווו... הוא יברח לך אם תמשיכי בדרך הזאת. אם לא תאמיני ותעריכי את עצמך אף גבר לא יעריך אותך. להיות מאושרת תלוי רק בך !

מריוס זכריה

Member
מנהל
בעיה של דימוי עצמי ירוד ומיתדרדר

גם אני חושב שוסר הביטחון שלך קדם למצב המשברי, ואולי גרם לו. בדרך כלל אדם לא "הופך חסר ביטחון, חלש וחסר עמוד שידרה" בעקבות מה שעשו לו (אלא אם כן שברו אותו כמה שנים בשבי הסורי). כנראה שהיה לך כבר מצב בסיסי של חוסר ביטחון, והמצב הזה רק החמיר. אין הרבה מה להכביר במלים. עליך ללכת לטיפול בעצמך. זאת לא בעיה זוגית במהותה, אלא פועל יוצא של מצבך הנפשי הירוד. אם מצבך הנפשי ישתפר, כנראה שגם החבר שלך יותר יהנה להיות איתך, ואז הרגשתך תשתפר עוד, וחוזר חלילה. את זו שצריכה להתניע את השינוי. אם את סטודנטית, את יכולה לקבל טיפול נפשי מוזל במסגרת שרותי האוניברסיטה.בהצלחה!

אייבורי

New member
דוק אייבורי לשירותך

את ממש זקוקה לזיון. במצבך הייתי ממליץ על זיון רחמים.

shk3

New member
אייבורי, אתה אדם דוחה

אתה ציניקן, מריר ובודד, אשר מנסה לקבל את הסיפוק שלו מפגיעה באנשים אחרים ... איפה הנהלת הפורום?? למה מאפשרים לו באופן קבוע להשתלח ברמה הנמוכה ביותר בכל אחד שנכנס ומשתף ואין תגובה???

../images/Emo12.gif

במבי53

New member
אייבורי!!!!!!!!!!!!!!!!!!../images/Emo12.gif

מביאה סבון לשטוף לך את הפה!
(חבל שאין אייקון של "נו נו נו ")

אייבורי

New member
מה סבון מה

תביאי משחת שיניים עם ציורים ורודים בטעם מסטיק. אבל בכדי שלא תטעו באבחון 1. זיון משחרר אנדרופינים הגורמים להרגשה טובה 2. זיון גורם לכל אישה להרגיש יפה ונחשקת <למעט זיונים רעים> 3. אחרי זיון אפשר לעשן בשקט 4. אחרי הסיגריה אפשר לדבר בנחת 5. זיון עוזר לעור פנים מתוח 6. זיון גורם להארכת תוחלת החיים. 7. אחרי זיון טוב הוא שמח לקנות לך את המגפיים החדשים. ואחרי כל הדברים הטובים הללו, נעלבים ממני פשוט חרפה!

במבי53

New member
מואה? נעלבת?

חלילה, יקירי.
אבל הגברת לא במצב של להבין מילים סתומות
ועכשיו, שהסברת כל כך יפה - יוחזר הסבון לארון (עד לפעם הבאה
)

seeyou

New member
"נהייתי חסרת ביטחון"../images/Emo4.gif../images/Emo178.gif

זה מצב "נורמאלי" אצל הרבה אנשים את צריכה להפנים שלא קיים ביטחון מוחלט במערכת יחסים אפילו לא במשרד הביטחון
בזמן האחרון את מרגישה שהוא מזניח אותך ? גם זה מצב "נורמאלי" בכול קשר. לכול קשר יש תהליך בציר הזמן עם "אבני דרך"milestone הראשון הוא בתחילת הקשר השני לאחר תחילת יחסים אינטימים השלישי מגורים משותפים הרביעי מיסוד הקשר ....... בכול שלב יש לנשים הרגשות של הזנחה את אמורה להבין שה"חיזור" לא נמשך לנצח. התקפי קינא זה גם דבר "נורמאלי" עד גבול מסוים עד הוא הופך לדיבוק. "הוא הבהיר לי שהם ידידים נטו ופשוט כייף לו איתה"
זה התמצית של המציאות של החיים יש אנשים שנעים לדבר איתם אחרים שנעים לשכב איתם עוד קבוצה שנעים לעשות ילדים .... בקיצור אי אפשר לקבל את הכול בדמות אחד-אלה להתפשר. מה אני הייתי עושה במקומך? ראשית,הייתי מתפשט מול מראה ושואל מה יש לאחרת ואין לך
שני,הייתי מפנים את הביטוי: If a problem can be solved, there is no need to worry about it; if a problem can't be solved, there is no use to worry about it אין ביטוח נגד צד שלישי בקשרים רומנטים. יוסי נ.ב אם גם לך יהיה "ידיד נטו" שפשוט יהיה כייף לך איתו אז ייתכן שהחבר יתחיל להבין את ההשלכות

למעלה