תסכול מחיים

לילה59

New member
תסכול מחיים

אני בת 43 רווקה עובדת בב"ח הדסה עין כרם בתור פקידה ,למדתי מזכירה רפואית לפני 24 שנים אבל לא הצלחתי במקצוע עבדתי בב"ח לילדים שוסבלים מתת תזונה פיטרו אותי בגלל שאני לא יודעת להדפיס טוב לאחר מכן חיפשתי עבודה בב"ח הדסה עין כרם קיבלו אותי לעבודה כי פקידה רגילה במשרד קבלת חולים,מגיל 19-43 יש לי תסכול מזה שאני רוצה ללמוד לתואר אקדמי ניסתי כמה ניסיונות באונבירסיטה הפתוחה אבל לא הצלחתי בגלל שאני עובדת 40 שעות שבועיות ואין לי זמן להקדיש ללימודים וגם מבחינה כספית אני לא יוכלה להשקיע הרבה כסף בלימודים כי המשכורת שלי נמוכה, עכשיו אני פניתי ללימודי המשך באונבירסיטה הפתוחה יש כמה קורסים שלמדים כמו 1.קורס מנהל עסקים שיווק ופרסום שזה נמשך כי 10 חודשיים העלות היא 9000 ש"ח 2. יש קורס ניהול משאבי אנוש שזה נמשך 10 חודשים העלות היא גם 9000 ש"ח 3.קורס מידענות 4.קורס פיתוח מימנות ניהול 5.הכשרת דירקטורים, אני לא מתכוונת לחליף מקום עבודה אבל הבעיה שלי היא תסכול שלא יוכלתי ללמוד לתואר אחרי התיכון בגלל סיבות חברתיות ופננסיות, איך אני אוכל להתגבר על התסכול? איך אני אבחר קורס ? האם בכלל דכאי ללמוד? תודה מראש נא לחזיר לי תשובה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לימודים

לילה59 יקרה, מה מטרת הלימודים? האם את רוצה ללמוד לשם הענין והסקרנות, או כדי לרכוש מקצוע חדש? הקורסים שאת מציינת יכולים להיות מאוד מעניינים, אך לא בטוח שקל למצוא אחר כך עבודה בתחום. אם עבודה (או גם עבודה) היא המטרה שלך, נסי לשוחח עם אנשים שעוסקים בתחומים האלו ולברר על אפשרויות התעסוקה. מה הכי היית רוצה ללמוד, אם נסיר את שיקולי הפרנסה והתקציב מהדרך? מה מעניין ומסקרן אותך?

לילה59

New member
מטרת לימודים

אין מטרהללימודים פשוט אני סובלת מתסכול שאנימגיל 19 לא למדתי תואר אקדמי בגלל שאני באה ממשפחה מרובת ילדים ועניים בב"ס היסודי וגם ותיכון המורים מאוד אהבו אותי ותמכו בי לעשות קריירה אחרי התיכון,השיגתי תעודת בגרות אבל מאז אני מנסה ללמוד לתואר אבל אני לא מצליחה, עכשיו מה שמענין אותי הוא לימודי מנהל עסקים נא להחזיר לי תשובה תודה מראש

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
נשמע לי שאת יודעת מה את רוצה

לימודי מנהל עסקים יכולים להיות מאוד מעניינים. כדאי לך לברר קצת יותר לעומק על התכנים כדי לדעת שזה מה שאת באמת רוצה. בדקי אפשרויות שונות של מסלולים כאלו, מה המחויבות בכל מסלול ועלויות כך שתוכלי להחליט. אפשר גם ללמוד קורסים באוניברסיטה הפתוחה.

CIsaac

New member
היכולת לתרום

שלום לך לילה59, את עובדת קשה, כבר הרבה שנים. אני שומע את הרצון שלך להוסיף עניין בחיים שלך, ואני מאד מזדהה עם ההרגשה הזו. לימודים זה דבר חשוב, אולי אפילו חשוב מאד. אבל היום, כשאת עומדת בפני ההחלטה של מה ללמוד, אני רוצה לשאול אותך קצת מעבר לעניין של הלימודים עצמם. את יודעת, חלק נכבד מאוד בלימודים הוא לקרא, ויש הרבה חומר לקרא. איך את מרגישה עם קריאה? זה משהו שאת אוהבת? זה משהו שאת נהנית לעשות? את קוראת ספרים להנאתך? זה מאוד חשוב כי אם את רוצה ללמוד לתואר - זה אחד הדברים המשמעותיים שתצטרכי לעשות. איכשהו, אפילו שאת אומרת שהתסכול הוא בגלל שלא יכולת ללמוד לתואר, אני מרשה לעצמי לחשוב שהתסכול הוא יותר עמוק מזה - ותגידי לי אם אני טועה - אתנצל מכל הלב. יכול להיות שאת רוצה לתרום בצורה יותר משמעותית ולא יודעת איך? אשמח לקרא את שתבחרי לשתף איציק

dnxtep

New member
תואר או לימודים?

אני קורא כאן שאת מתובכלת מכך שלא למדת לתואר אחרי תיכון. אני קורא גם שהלימודים לא באים לעזור לך למצוא קריירה חדשה. מקווה שהבנתי עד כאן. אני קורא גם שאת מתעניינת בלימודים שאינם נותנים תואר (לימודי המשך). האם חשוב לך התואר או שאת רוצה להעשיר את הידע שלך בנושאים נוספים? אם חשוב לך התואר וחשוב לך "לתקן את המעוות", האם זה שתלמדי משהו שאינו נותן תואר ינקה עבורך את ה"מכשול" שיש לך כרגע (המכשול = התסכול שלא יכולת ללמוד לתואר אחרי התיכון)? האם ההתמקדות בעובדה שלא למדת לתואר מתישהו בעבר מקדמת אותך ללמוד או עוצרת אותך ומתסכלת אותך? האם יש לך איזושהי אפשרות לשנות את מה שכבר נעשה(או לא נעשה) בעבר? ואם אין לך אפשרות לשנות את זה, האם יהיה לך יותר נוח ללכת ללמוד ללא המשא הכבד של העובדה שבעבר לא יכולת ללמוד לתואר? ועכשיו כמה שאלות שהתשובה עליהן ידעה רק לך - האם כדאי לך ללמוד? האם את חשה רצון ללמוד? איך תבחרי קורס? האם לפי המחיר? האם לפי הזמן שהוא לוקח? או אולי לפי מה שמעניין אותך? האם הלכת ובחרת את הקורסים לפי מה שאת אוהבת או שלפי מה שאת חושבת שאת "צריכה"? שיהיה לך קל ונעים בלימודים

bridges

New member
מהי הבעיה האמיתית?

שלום רב לילה, איינשטיין אמר: "לא נוכל לפתור בעיות באמצעות אותה צורת חשיבה שהשתמשנו כשיצרנו אותם.". לי נשמע שכבר 24 שנים את מנסה לפתור את הבעיה שלך, של התסכול מהחיים, באותה דרך. כל כך הרבה שנים את מנסה להתחיל ללמוד וזה לא בדיוק עובד, אז מה יהיה שונה עכשיו, הרי את עומדת להמשיך לעבוד 40 שעות שבועיות, נכון? אולי יש דרך אחרת לפתור את הבעיה של "תסכול מהחיים"? האם את מעוניינת לבדוק דרך חשיבה אחרת? נוכל לעשות קצת עבודה על זה כאן, בפורום. רונן

למעלה