תסכול מהתהליך

בטי89

New member
תסכול מהתהליך

לפני חודש וחצי בן זוגי הגיע סוף סוף לארץ. השבוע היתה לנו פגישה במשרד הפנים.
אמרו לנו שצריך לעשות ראיון חוזר כי לא סומכים על הראיון שעשו לא בשגרירות.
ואני שואלת- איזה מן דבר זה לומר? אם אתם לא סומכים על ההליך אז לשם מה ביצעתם אותו מלכתחילה?!
יש ערים בארץ שמסתפקים בראיון מרחוק, אבל איך אמרה הפקידה ברמת גן- "אנחנו מהמקפידים". אין שיקול דעת ואין התבוננות לגוף המקרה.
וכמובן שהראיון הבא נקבע לעוד שלושה חודשים בהם אסור לו לעבוד או להתנדב.
הכל כל כך קשה פה, זה מתיש. הרי אנחנו גרים יחד, הבאנו את כל ההוכחות לזוגיות, עברנו כבר ראיון. אבל מרגיש שתמיד ימצאו סיבה להאריך את התהליך.

זאת אני, אזרחית סוג ב. כי כמו שהפקידה אמרה "מה חשבת, שכשהוא יגיע ישר יקבל אישור עבודה?". כן, חשבתי שיש לי זכות על פי חוק שיחייה איתי פה ויעבוד. עשינו הכל לפי חוק, אבל החוק לא מגן עלינו בחזרה.

randyloo

New member
זה לא תקין

אבל לצערי אני לא מכיר דרך לגבור על שיקול הדעת הלקוי של הפקידה. מהיכן בן זוגך?

בטי89

New member
מאתיופיה

באמת שאנחנו מקרה פשוט. הוא רווק, אני רווקה. בן אדם עם תואר שני. אנחנו כמעט שנתיים בזגויות. בביקור בישראל יצא בזמן. אני לא מבינה למה מחפשים אותנו ככה... הרי כבר עשו לנו ראיון. ואני לא יכולה להתלונן כי מן הסתם זה עלול לפגוע בי.

randyloo

New member
התשובה די ברורה

ולכן שאלתי מהיכן הוא. לגבי להתלונן, לדעתי אפשר לעמוד על זכויותיך מבלי לחשוש להתנכלות. אסרטיביות אינה מילה גסה.

1151986

New member
במקרה הזה

הייתי ממליצה לכם להסתייע בעו"ד. בעלי גם מגיע ממדינה "בעייתית" מנקודת הראות של משרד הפנים .. הסיוע עזר לנו המון ואין לי מושג איך היינו צולחים את ההליך בלעדיו .. כדאי לכם לשקול את זה, לפחות עד שיקבל את הויזה הראשונה B1 ..
חשוב מאוד מאוד לבחור עו"ד טוב ומנוסה. יש בפורום אחד שצבוע באדום שלדעתי עונה לתיאור. בהצלחה !

בטי89

New member
יש לי עורך דין דווקא

והוא אחד המוכרים בתחום, אבל לא תמיד זה עוזר. אם מותר להם חוקית להאריך את ההליך כי הוא מאפריקה אז גם עו"ד לא עוזר....

1151986

New member
הרבה דברים מאוד מעורפלים

בהתנהלות של משרד הפנים לפעמים .. זוגות רבים למשל, נאלצו להפקיד ערבויות או שמשרד הפנים בחר להקשות בכל מיני סיטואציות שונות מה שסביר להניח לא היה עושה לזוג בו הזר מארץ אירופאית או מתקדמת כלשהי .. במקרה שלנו לא נאלצנו להפקיד ערבות, בהחלט נתקלנו בכל מיני קשיים ונאלצנו אף להגיש עררים בעזרת העו"ד .. חשוב לנסות וללמוד את הנהלים כמה שניתן, להיעזר בפורום ובמידה ויש עו"ד שסומכים עליו אז להחזיק בו עד קבלת הויזה הראשונה

stkachov

New member
זה חלק מהתהליך

מדינת ישראל לא אוסרת על אזרחיה לגור עם אזרחים זרים, אך היא בהחלט לא מעודדת זאת ופועלת על מנת להקל על התהליך.
&nbsp
צריך להיתעזר בסבלנות ולהבין שיהיו עוד לא מעט מכשולים בדרך.

Saraswati15

New member
צר לי לשמוע

העצה היחידה שאני יכולה לתת לך - תנצלו את שלושת החודשים הללו ללימודי עברית... אח״כ כשהוא ימצא עבודה לא ככ יהיה לו זמן.
3 חודשים באולפן יכולים לשפר ולא במעט את העברית או לפחות לפתח היכרות איתה. זה גם ייראה טוב אם תגיעו עם מכתב מהאולפן לפגישה הבאה.
בהצלחה...

בטי89

New member
מה הכוונה מכתב מהאולפן?

פשוט שיכתבו אישור שהוא לומד שם?

Saraswati15

New member
כן

או קבלה על תשלום / אישור / מערכת שעות.. משהו שיראה שהוא באולפן.
זה בעיקר מראה למשרד הפנים כוונת רצינות לחיות פה, ללמוד ועוד ועוד.
אנחנו הראינו את המכתב מאולפן גן שמואל בו בן זוגי ניסה ללמוד עברית...
לא משנה שעד היום הוא לא ככ מדבר עברית או קורא (למרות שמבין).

למעלה