תסכול ואלימות

תסכול ואלימות

הילדה שלי,בת כמעט ארבע הפכה בזמן האחרון מילדה שקטה ורגועה לילדה שבוכה ומרביצה בלי סוף(בעיקר לי) מאיפה זה בא זה דיי ברור,אני גרושה כבר יותר מחצי שנה,לאחרונה עברנו עיר ,הקשר שלה עם אבא שלה מתרופף עם הזמן ועם החברה החדשה שלו,לי יש חבר תוסיפו על זה את החופש הגדול(אין גן והיא לא בקייטנה)ותקבלו מתכון מושלם לתיסכול השאלה היא מה אני עושה עם זה?איך אני בונה לה מחדש רשת בטחון אחרי שכל החיים שלה התהפכו מקצה לקצה ושום דבר לא ממש ברור לה? איך מגיבים לאלימות שלה שמחמירה ואיך אני מחזירה את הילדה השמחה והנעימה שהייתה לי?

לאה_מ

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

נשמע ששתיכן עוברות תקופה קשה. וכן, את צודקת, באמת די ברור מאיפה זה בא, ובאמת מה שאת צריכה לעשות זה לנסות ליצור עבורה עכשיו מסגרת בטוחה ויציבה ככל האפשר, עם כללים ברורים, עם מיקום ברור. הייתי אומרת, שאם אפשר לקבוע מסגרת קבועה לפגישות עם אבא, כך שהיא תדע בדיוק באלו ימים היא נפגשת איתו, זה יכול לעזור. אני לא יודעת כמה זמן אתן כבר גרות בעיר החדשה, ועד כמה היא מכירה את הסביבה, אבל אולי תצאו למסעי חקר של הסביבה - נסי להפוך את המקום לפחות זר ויותר מוכר עבורה. נסו למצוא חברים וחברות בני גילה בסביבתכם. אם היא כבר הספיקה להיות שם בגן - זו פחות בעיה. אם עדיין לא - כדאי אולי לנסות ליצור קשר עם ילדים מהגן העתידי שלה. נסי למצוא לכן פעילויות כיפיות לחופש. זה לא חייב להיות משהו יקר או מסובך. אם תסתכלי בשאלות הנפוצות בקטגורית "רעיונות להפעלות" יש כל מיני רעיונות לדברים שאפשר לעשות בבית עם הילדים - אולי נסי למלא את הזמן שלכן יחד בפעילויות כיפיות ונעימות לשתיכן, שגם יצרו אווירה טובה וגם יעמעמו את תחושת התסכול שלה. אולי תנסי לתכנן איתה יחד את המשך החופש, אפילו להכין לכן לוח שנה של החופש עם תכנון פעילויות - משהו שיתן לה תחושה של יציבות ושל סיפוק שהיא אכן מבצעת את מה שתוכנן. מקווה שמשהו ממה שכתבתי נשמע לך מועיל. בהצלחה לכן!

למעלה