תסכול בעבודה

invictius

New member
תסכול בעבודה

אני עובדת כמזכירה בארגון בתחום שבו אני רוצה להתקדם, ומרוצה מאד מהאנשים שעימם אני עובדת. יש אווירה ממש טובה ויחסים טובים עם שאר הצוות ועם הבוסית הישירה שלי. עם זאת, הבוסית הישירה שלי, שאליה אני כפופה, מבקרת אותי הרבה. קשה לי לקבל את הביקורת, וזה מעורר בי תחושות קשות (חוסר ביטחון עצמי, חשש שמא לא אצליח להתקדם בתחום כי גם במזכירות אני לא טובה, חשש שיפטרו אותי) שמלוות אותי הרבה זמן אח"כ. לעתים, ההערות מוצדקות ולעתים לא. אני לא חושבת שהיא רוצה שאענה לה (בפעמים שניסיתי להתווכח היא התעצבנה ומאז אני פשוט אומרת נכון, כן, להבא זה לא יקרה, ומנסה להשתפר) וזה גם מתסכל אותי כי אני מרגישה שאין לי מקום להגיב. חשוב לי נורא לשמוע מכם, איך אפשר לעבוד על עצמי כדי לקבל ביקורת בצורה טובה יותר והאם זה לא באמת אומר שלא מרוצים ממני בכלל? (אני דווקא מקבלת גם הרבה הערות חיוביות אבל אני מרגישה כאילו שההערות השליליות הן שקובעות). תודה,

restart2

New member
פרשנות ותגובה

היי את צודקת! אף אחד לא אוהב ביקורת ושיפוטיות. אבל את הבוסים אי אפשר לחנך - אלא לשנות את הגישה של עצמך. כאשר היא מבקרת עבודתך ויכוח או התנגדות לא ייסייעו אלא יחמירו את המצב. הקשבה סלקטיבית ממקום רציונלי - למה חסר, מה לדעתה אמור להיות שונה.. יאפשר לך למידה. יאפשר לך התבוננות ולא התנגדות. ברגע שתביני שאת נושאת תפקיד וזה בסדר לקבל משוב וליצור שיפור. ניתוק עצמך מהמקום של ה"לא בסדר" יכול לסייע לך להקשיב, ללא יצירת מעגל רגשי של תקיעות או הורדת בטחון עצמי. עבודה עצמית על תודעה ותקשורת. בהצלחה אירית שעל www.iritshaal.co.il

invictius

New member
תגובה לתגובה

קודם כל תודה רבה על התגובה. אני חייבת לומר שזה בערך כל מה שאני אומרת לעצמי כשאני מקבלת ביקורת: שאני צריכה ללמוד לשפר, מה לקחת מהביקורת הלאה ומה לא לקחת קשה. אבל הבעיה שלי היא (וזה מה שניסיתי לחלוק) זה שאני לא מצליחה לקחת את זה בצורה בונה, אלא לוקחת את זה ללב, אישי ובצורה קשה. ואשמח לטיפ להתמודדות עם זה.

למעלה