תסכולי הדואר...

תסכולי הדואר...
לפני שנתיים התחלתי אוסף צדדי חדש בתחום שונה מעט ממה שאספתי קודם, בעיקר בשביל העניין והאתגר שבדבר. האוסף מבוסס על פריטים ממדינות שונות בעולם שכל אחד כלשעצמו לא נדיר במיוחד אבל השילוב של כולם יצא בסופו של דבר פרוייקט מיוחד, לעניות דעתי.

לא העליתי על דעתי שהאויב הגדול ביותר והקושי הגדול ביותר במלאכת האיסוף יהיה פשוט דואר ישראל. יותר מאשר זמינות החומרים או התקציב לאיסוף, הבעיה הגדולה ביותר היא שפריטים פשוט לא מגיעים, או שבמקרה הטוב מגיעים אחרי חודשים. חלוקת הדואר לרחוב שלי (בעיר מרכזית באיזור השרון) נעשית בצורה מאוד אקראית ולא רציפה, יש תקופות שהדואר מגיע ויש תקופות של שבועות ארוכים שהוא לא מגיע בכלל. בחודשיים האחרונים היה דוור אצלנו פעמיים. בנוסף לבעיות המקומיות, יש דברי דואר שתקועים בדרך, עוד לפני שהם מגיעים לכאן.

אחרי תקופה ארוכה של שיבושים, היה זמן קצר לאחרונה שבו הדואר דווקא כן תפקד כמו שצריך, וחשבתי שאולי הבעיות מאחורינו. בנקודת הזמן הזו הזמנתי 7 פריטים, החל בחודש מאי עד תחילת יוני. התוצאות:

- שני פריטים הגיעו אחרי חודש.
- פריט אחד לא הגיע, אבל מספר המעקב שלו הראה שהוא ממתין בסניף, והצלחתי לקבל אותו משם למרות שלא הגיע פתק הביתה
- פריט אחד לא הגיע, ואין לי מספר מעקב
- פריט אחד נשלח מאוסטריה ב 9/6. יש מספר מעקב, אבל באתר של דואר ישראל הוא לא מופיע.
- פריט אחד נשלח מאנגליה ב 6/6. מספר המעקב באתר דואר ישראל מראה שהוא הגיע לארץ ב 13/6 ומאז הוא ממתין למיון. עבר כמעט חודש והוא עדיין ממתין בסבלנות שימיינו אותו.
- פריט אחד נשלח בתוך הארץ, מראשון לציון, מרחק כ 30 ק"מ מכאן, ב 9/6. אתר המעקב של הדואר אומר שהוא יצא באותו יום, אולם לא מופיע שום דבר אחר מעבר לכך. עבר חודש. מלאתי טופס באתר שירות הלקוחות של הדואר עם הפרטים, קיבלתי מספר פניה, אולם לא זכיתי לשום מענה.

מאוד מתסכל שאנחנו מקבלים שירותי דיוור שבמדינות עולם שלישי היו מתביישים בהם. במערב הפרוע היה שירות דואר יותר אמין, ושם על רכבת הדואר היו יורים אינדיאנים בדרך.

גרשונוב

New member
מתסכל מאוד.
אני מבין את האתגר שבמערכת כל כך מורכבת, אבל אחוז האבדות/נזקים/טעויות הוא לא סביר. וזה מפליא במיוחד לאור העובדה שהמיחשוב משוכלל ואמצעי התחבורה זמינים.

ואם זה עוזר במשהו, אוסיף שלבי איתך.
ממני ומשאר קבוצת התמיכה של נפגעי הדואר.

powo

New member
רן.יש מצב שאנחנו יכולים לעזור בפרויקט האיסוף הזה?

גלעד133

New member
דואר ישראל....
אוי רן כמה שאתה צודק. ואצלי זה עשוי להיות משלוח של פריטים יקרים שהולכים לעזאזל וגם המעקב לא משהוא. לאחר שהצלחתי בדרך נס לצאת מכמה משלוחים ללא נזק כספי אבל באובדן סבלנות מוחלט הגעתי למסקנה פשוטה. החלפתי כתובת לכתובת של חברים בארה"ב שמגיעים 3 - 4 פעמים בשנה ארצה ומאז הכל עובד כמו שעון שוויצרי. מה שמדהים שגם פריטים יקרים בשווי מאות רבות [או יותר]של $ מגיעים אליהם בדואר רגיל, לא שליחים ומונחים על סף דלתם ומעולם לא נגנב דבר. רק פריטים סופר יקרים נשלחים לסניף הדואר והם מושכים אותם משם, וזה מגיע תוך מספר ימים לא מספר דורות [או בכלל לא]. המדהים בעניין שאנחנו מתייחסים לכך כפלא [אצלם] ואצלנו כצרה מחוייבת המציאות שאין מנוס ממנה. לא ניכנס עמוק מידי לאיך אנחנו נראים בעיני כל העולם ובעיני עצמנו עם הממשלות האחרונות אבל זה משפיע על כל תחומי החיים, אפילו משלוח פשוט של דבר דואר. ח ב ל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ליבי איתך. לנו יש מהסיבה הזו תיבת דואר, ששםן המצב קצת יותר
טוב בדרך כלל.

חן L1

New member
הבעיה הגדולה ביותר של דואר ישראל
בשנים האחרונות, היא חוסר העקביות שהזכרת. חברת דואר ישראל צריכה לנסות לעבור למתכונת מסודרת יותר. דוגמא קטנה: יום חלוקה ביום מסוים בשבוע ולא ביום משתנה כל הזמן.

נוסיף לחוסר העקביות וחוסר הוודאות הזו את עובדת היותנו לקוחות שבויים של דואר ישראל ונקבל תסכול אחד גדול.

rachelea

New member
זוכרים שפעם אחרונה הלנתי על שירותי הדואר?
לא התעצלתי אז ואף שלחתי לאחראי על פניות הציבור ב"צב הדואר" הישראלי את השגותי על מספר פעולות בדואר. חושבים שקיבלתי תגובה? אז חושבים.
כמובן שלא קיבלתי התייחסות כלשהי.

ובינתיים, תופעה חדשה. זה מכבר הבחנתי כי הודעות על דברי דואר רשומים
מגיעים אלי באיחור רב. לדוגמא: ביום 16/6 (יום חמישי) הושמה בתיבתי הודעה על דבר דואר רשום מ-14/6 (יום שלישי). במקרה זה, ניתן להוציא המעטפה בסניף רק מ-14:00 ביום ראשון (19/6) כלומר, חמישה ימים אחרי רישום ההודעה (הדוגמה היא משבוע בו מחלק הדוור דברי הדואר 3 פעמים בשבוע. בשבוע אח"כ הוא מחלק רק פעמיים...).
בשבוע שעבר ביום שלישי 28/6 שמעתי זמזום מדלת הכניסה לבניין מגורי. הבנתי שהדוור מצלצל כי הגיע דואר רשום. ירדתי לתיבת הדואר, פתחתי אותה והייתה שם מעטפת דואר רגיל (משמע, הדוור ביקר בבניין). יצאתי למדרכה, ראיתיו בבניין הסמוך.
- "היה גם דואר רשום?", שאלתי.
השיב בחיוב. ניגשתי אליו, חתמתי וקיבלתי מכתב רשום.
- "אבל למה לא הייתה הודעת דואר רשום בתיבה?" שאלתי.
- והוא השיב: "חשבתי לנסות שוב בחלוקה הבאה ואם לא הייתי מוצא אותך, הייתי
שם הודעה". באותו רגע לא קלטתי את משמעות ההסבר. רק כשעליתי לדירתי
הבנתי:
28/6 (יום שלישי)- הדוור היה. לכאורה לא נמצאתי בבית. לא שם הודעה.
30/6 (יום חמישי)- יום חלוקה נוסף. בהנחה שלא הייתי בבית, היה שם הודעת
דואר רשום.
3/7 (יום ראשון)- יש אפשרות להוציא מסניף הדואר החל מ-14:00.
וככה עוברים להם 5 ימים, סתם, עד שהייתי מצליחה לקבל את דבר הדואר.
מסקנה:
א. תישארו כל הימים בבית (אינני זוכרת מתי שבוע חלוקה בן 2 ימים ומתי 3 ימים).
ב. (במקרה שלי) יש לחכות בין השעות 11:00 ל-13:00
ג. אם מדובר במשהו דחוף, תשכחו מלקבלו בזמן...
מסקנה מכך - אל תשלחו הזמנות לאירועים באמצעות ה"צב".

את עדיין מתלוננת על עיכוב של יומיים או חמישה ימים
ועל דוור שמגיע רק פעמיים בשבוע במקום שלוש.
&nbsp
ואני מתלונן על עיכוב של חודש, ועדיין לא הגיע. ולא של פריט אחד אלא של שבעה. ועל דוור שבמשך חודשיים הגיע לחלק רק פעם אחת.

rachelea

New member
לא, אני מוסיפה לתאר מציאות
על אי קבלת פריטים, כבר הלנתי בעבר.
ובעבר הרחוק מאוד, עת הייתי סנונית בקובלנותיה, אף כתבתי כי
יש סוחרים שמחרימית אותנו ואינם שולחים יותר פריטים לישראל
(לפחות 2 סוחרים עשו זאת אחרי שהתברר להם שלא קיבלתי את המשלוח ששלחו).

אך, מה דעתך לגבי אי הסדרים בשירות והתנהלות היחידה האחראית
להגיב על תלונות הציבור. "צב דואר ישראל" מגדיל לעשות ונמנע מלהשיב
לציבור. לימים יפים הגענו.

rachelea

New member
"דין פרוטה כדין מאה"
מעבר מיום-יום ימי חלוקה, לשלושה - לסירוגין מביא לאיור בחלוקה לאחת לחודש ועד לאי חלוקה כלל. אל תזלזל באף פרמטר המעיד על חוסר סדר. כך מחלחל אט-אט אי הסדר הכולל.

ohadstar

New member
אם ארד מהארץ זה יהיה בגלל הדואר - צינור החמצן שלי כאספן מכור
הרגשתי הזדהות שלמה אם הפוסט שלך. אני אספן אקלקטי ומכור, מתעניין פחות ביודאיקה וענייני פלסטינה וקונה בעיקר בחו"ל. מלבד זאת אני קונה קניות קטנות מאד ורבות, יש לי אוספים שפריטים משלימים בהם, כמו בולים מסוימים, עולים שקלים בודדים ובחודשים פוריים אני עשוי להזמין עשרות חבילות. זוהי חלקת השפיות הקטנה שלי בארץ, לשבת ולסדר בספרייה ובאלבום. והנה פה אני נתון בגיהנום האספני של דואר ישראל. הזמן, הכסף והמאמצים שאני משקיע כדי להציל את הפריטים שלי מהדואר, כשאני מסתכל במעשי באופן צלול, הרי שבלתי יאומנו. האם הקורא תגובה זו יאמין שאני משחד בממתקים שעולים מאות שקלים בחודש עובדי דואר כדי לקבל פריטים ששווים לא יותר?. שאני מבזבז עשרות שעות! בחודש כדי להציל פריטים אלה מהדואר ! רחמי הנאורות...
זה מתחיל במעקב הבוקר אחר הפריטים שבוששו, בערך עשרים דקות, שוב ושוב הזנת מספרי המעקב במן ריטואל המעקר את כל הנחת שבאספנות, שהופך אותי לאדיוט בטל בעיני עצמי, ואז אני נוסע עוד חצי שעה לסניף הרחוק בו הוחלט לחלק לי, ממתין שעתיים בתור בקרב הקהל האלים שעט על הדלפק, דוחף לפקידה שוקולדה כדי שלא תגיד לי שהחבילה איננה, וכל זה כדי לזכות בפריט שערכו שלושים שקל...(בזמן הזה הטלוויזיה מעל הראש מראה כמו במשטרים אפלים אנשים מחייכים בדואר וכיתובים בייעול השירות בו - אני מסתכל ורואה זקנה בועטת בחמס בדלת המנהלת). פשוט לא נתפס, אחרי שאני יוצא מסניף הדואר עם החבילה שלי אינני רוצה לפתוח אותה בכלל. מניח את הפריט שלי סגור בצד כמו טמא. גם ככה שכחתי ממנו ברבות השבועות או החודשים. רוצה לפרוש מאספנות. הרי כל העניין התרבותי והאנין עולה באבק כשאדם ממתין הרבה כל כך!, מזיע כולו וגם נפחד אחרי שנדחק בין בריונים שם, משמים בסניף שעות, משחד ומתחנן על הפריט. אי אפשר יותר עם הפרימיטיביות הפורקנית, הפשיסטית הזו!. דואר הוא שירות מובן מאליו ופה מתנהגים כאילו זכייה זו בפיס פרך לקבל פריט. עוד לפני עידן הממתקים, כשהייתי בא לסניף תם לב לפקידים היו גוערים בי כשנאלצו לחפש למעני שלוש חבילות, "מה אני מזמין הרבה כל כך?". הייתי צריך להתנצל על שאני אספן לספוג בדיחות. מייאש, פשוט מייאש. באחרונה פטנט חדש!, המעטפות התחילו להגיע לחנות הפיצוחים בשכונה סמוכה. אני מקבל אס אם אס, "החבילה שלך בפיצוחי x", מגיע לשם ובעל החנות משדל אותי גם לקנות פיצוחים ואני ממתין בתור עם הקונים לקבל את הדואר שלי. אבל זה עוד טוב, שיטת החלוקה הזו, כמה שנלעגת כי אותו מוכר פיצוחים הוא רהוט בעבודה והחבילות מדויקות כסדרן ובמקום להעניק לו שוקולדה אני קונה לעצמי משהו יוצא לפחות נשכר...
&nbsp
&nbsp

למעלה