תסבירו לי משהו

תסבירו לי משהו

הביוץ אורך 24-36 שעות כלומר פחות מיומיים מצד שני, מומלץ לבצע את המצווה יום כן יום לא למען איכות הזרע כלומר, זה בעצם גורם שמבצעים את המצווה פעם אחת במהלך הביוץ: באחד מהיומיים האלה של הביוץ. אז מה הרעיון כאן? ושאלה נוספת: כשאני מבייצת אז האם כדאי לעשות את זה... פעם אחת וזהו, או לעשות את זה בבוקר.. בערב.. ומתי שמתאפשר קצת מבולבלת...

sipor

New member
הרעיון מאחורי הרעיון!

הביוץ מתמשך 24-36 שעות אבל הזרע חי עד 72 שעות.. ולכן כדאי ואף רצוי להתחיל לפני.. כדי שהביוץ יבוא.. הזרע יחכה לו .. ותהיה הפריה. יום כן יום לא. הכוונה יומיים לפני שיחכה לביוץ , במקרה שהוא יגיע מוקדם מאוחר או.. ואז יחכה לו זרע. ביוץ הביוץ (שאותו חישבנו) ברור למה ! וביומיים אחרי.. אם פספסנו עם הביוץ... למה יום כן /יום לא.. הזרע אז יהיה באיכות טובה יותר ויתן תוצאה טובה יותר מכל יום.. ממילא הוא חי הרבה יותר מיום... זה הרעיון.. בגדול יש כאלה שאין בעיה כל יום, שהם ממש פוריים או בסדר. אבל כמה פעמים ביום- נשמע לי מוגזם ומיותר.. האיכות תהיה כבר ממש ירודה. ביום הביוץ , איך שזהית את הביוץ.. לקפוץ על הבחור ולנוח עד מחרתיים !!! בהצלחה .

פּוֹנְג

New member
תיקון קטן

הביוץ אינו מתרחש כל כך הרבה זמן הביוץ הוא תהליך קצרצר של השתחררות הזקיק המכיל את הביצית הזמן שנחשב זמן הביוץ הוא משך חיי הביצית שהוא קצר יותר ממשך חיי הזרע ולכן עדיף שהזרע יחכה לביצית ולא להיפך... ובנוגע לתדירות, האיכות לא תשתנה, גם אם התדירות תהיה גבוהה יותר, אבל הכמות תשתנה... כך שבמידה ואין בעיות זרע, סביר להניח שזה בסדר גם תדירות גבוהה יותר, למרות שגם לכמות יש חשיבות.

מעין,

התשובה של שאלות נפוצות צריכה לעבור קצת שיפוץ לדעתי. היא אמנם מסבירה למה צריך יום כן יום לא. אבל את זה אני כבר יודעת. שאלתי למה יום כן יום לא אם הביוץ הוא פחות מיומיים. ואני חושבת שהתשובה של sipor היא תשובה מלאה ו...תודה!

אני אסביר את מקור השאלה

אם נניח אנחנו נהנים יום כן יום לא, ואתמול היה "יום כן" ובבוקר אני מגלה שיש ביוץ, אז האם להשאר ב"יום לא" או להנות גם היום, ומחר להפעיל את ה"יום לא". ממה שהבנתי מהתשובות, אז, ביום שמתגלה ביוץ, להפעיל נוהל "יום כן" בלי קשר למה שבוצע אתמול וביום למחרת להיות ב"יום לא"

פּוֹנְג

New member
אם מתגלה הביוץ יש מקום ל"חזק" את

הסיכויים ב'יום כן' נוסף, בהנחה שאחר כך תוכלו לנוח, והיום שלפני, שהיה כאמור 'יום כן', היה אחרי 'יום לא', אזי הכמות באותו 'יום כן' הייתה מספיקה... את הבנת את זה ברוך?

למעלה