תסביך תשומי

תסביך תשומי

יש לי איזשהו תסביך. אני פריק של תשומת לב. אני מגיב לא טוב כשלא מתייחסים אליי/מתעלמים ממני, אני מתעצבן או נסגר. חשוב לי להיות במרכז העניינים, אבל גם אם אני לא אהיה במרכז העניינים, העיקר שאני אקבל יחס. בעבודתי האחרונה בקושי קיבלתי יחס, אחת הסיבות שעזבתי (אחת מ...) למשל בחדר כושר, אם המדריכים מתעלמים ממני, זה מכעיס אותי. בכלל, באופן כללי, אני חייב לקבל תשומת לב, איזשהי התייחסות. יש פיתרון לזה?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תשומת לב

איש יקר, קודם כל, כל הכבוד על כך שהבחנת בזה. המודעות היא הצעד הראשון לפתרון, כי היא מאפשרת לך לצאת מאוטומט התגובות שלך. הצעד הבא הוא להבין מדוע זה קורה. מה אתה אומר לעצמך בראש כשאר אתה חש את ההתעלמות הזו? אילו תחושות או מחשבות עולות בך ברגעים כאילו? נסה לשחזר את אחד המקרים ולבחון אותו בפרוטרוט. אחרי שתזהה את המחשבות האוטמטיות שעולות בך, אפשר לנסות לראות מה אפשר לעשות ביחס אליהן. מראש אומר, יתכן ושיחה כאן בפורום תסייע לך, אולי יתכן והדבר ידרוש מעורבות של מאמן או מטפל כדי לסייע לך ליצור שינוי אמיתי ומעמיק.

ענבל כהן חמו

מנהל
המשך

איך מעיזים להתעלם ממני כי... איך נראה המשך המשפט?

ענבל כהן חמו

מנהל
אין ספק

שאתה שווה ומגיע לך יחס. נדמה לי שמה שקורה הוא שלך יש ספק - שהתחושה הזו לא יציבה אצלך מספיק. מספיק שנראה לך שמישהו לא מתייחס אליך, שהתחושה הפנימית שלך שאתה שווה ומגיע לך יחס מתערערת. האם נראה לך שאתה שווה גם אם לא מסתכלים עליך? אם כן, נסה לבדוק אם אתה יכול לומר לעצמך ברגע הזה - "אני שווה גם בלעדיהם" "אני שווה בזכות עצמי". "הם לא קובעים לי אם אני שווה או לא". "אני שווה גם אם הם לא שמים לב - זו בעיה שלהם, לא שלי". בדוק מה קורה בתוכך כאשר אתה מתמודד עם התחושה הזו ועם המשפטים האילו - כיצד זה משפיע על הצורך שלך להתרחק ולהסתגר? על התחושה שלך ביחס למצב?

את טובה

אבל האם נושא כזה, כמו שהעליתי, הרגשה של דימוי עצמי וצורך תמידי בתשומת לב, זה לא דברים שנחשבים יותר "פסיכולוגיים"? האם זה דברים שאפשר לפתור באימון אישי, שיותר מוכוון התנהגות ותוצאות?

ענבל כהן חמו

מנהל
השאלה מה עוזר לך

אם מה שכתבתי לך עוזר לך, זה לא משנה מה הכותרת שלו. באופן כללי הנושא שאתה מעלה הוא בתחום הפסיכולוגיה, אבל אימון נוגע לעיתים גם בתחום הפסיכולוגיה. בתחום האימון יש סגנונות שונים - יותר תוצאתיים ויותר הוויתיים. הגישה שלי היא גם מעמיקה יותר וגם משלבת את שני התחומים.

לא תסביך - זה הרגל

הרגל להיות במרכז, הרגל שאתה כנראה רוצה להגמל ממנו. מי אמר שאתה חייב לקבל תשומת לב? מה יקרה אם לא תקבל? האם תחלה או תמות, חס וחלילה? בנוסף לתת לעצמך תשובות על השאלות שענבל שאלה, אני מציעה לפנות להנחייה ב- N.L.P - יש כלים המטפלים בשחרור ושינוי הרגלים ותלות. כלים אלו יכולים לעזור לך, אם אתה מעוניין בכנות לעשות את השינוי.

Edna Maimon

New member
תשומת לב

אתה חייב לקבל תשומת לב. איזשהי התייחסות. אתה מרגיש שאתה שווה. אם מתעלמים ממך, זה מכעיס אותך. מהי המטרה של הכעס?

המטרה של הכעס?

שאלה טובה. אולי זאת הדרך שלי "להראות להם". לא מביאים לי תשומת לב? אין בעיה, אני אראה להם מה זה. למרות שבד"כ הכעס מופנה פנימה, אני לא מחצין אותו.

Edna Maimon

New member
הכעס מופנה פנימה

זאת אומרת, אתה, בעצם, "מראה לעצמך". מסקנה: הכעס הוא על עצמך. כעסים באים כדי להגן עלינו מפני משהו. מפני מה הכעסים (העצמיים) מגנים עליך?

שאלה טובה

אני לא יודע. אני לא מרוויח שום דבר מהכעס, להיפך, גורם לעצמי הרבה נזק. ואלה שאני כועס עליהם.. שלא מתייחסים.. הם אפילו לא יודעים איך אני מרגיש. מה אני אגיד להם - "תתייחסו אליי!! תנו לי תשומת לב!" האם NLP יכול לפתור תסבוכים כאלה?

Edna Maimon

New member
יכול ובקלות

כן. NLP, השיטה המדהימה, שיוצרת שינויים מהירים ועוצמתיים. בינתיים: האם אתה מוכן להתייחס לעצמך? מוכן לתת לעצמך תשומת לב? אם כן, כיצד תעשה זאת?

isaacm

New member
כן, יש לזה פיתרון.

אל תחשוב שאתה בן יחיד, תשומת לב זה דבר שחשוב לכולנו. אז אין כאן ממש בעיה - אבל כיוון שבחרת להציג את הדברים כך, נתייחס כך. אם האנשים שסביבך זקוקים - בדיוק כמוך - לתשומת לב, איך תוכל לעזור להם?
איציק

isaacm

New member
לבחירתך!

ברגע שאתה עסוק בזה . . . . הרבה הצלחה לך איציק

למעלה