תסביך אלקטרה

דנה7

New member
תסביך אלקטרה

פעוטתי בת השנה מגלה העדפה ברורה לאביה. היא צורחת אצלי, ונרגעת אצלו. מצפה לו במיטה בבוקר (דוחה אותי בבואי, וממשיכה לחכות עם פניה לדלת עד שהוא מגיע!)מבקשת לעבור אליו כשהיא בידיים שלי וכן הלאה. זה מעליב אותי מאד וגורם לי לפקפק ביכולתי כאמא,יוצר מועקה רצינית ומקור לדאגה, חשש ועלבון צורב. יש לציין שאני איתה רוב שעות היממה ואבא שלה מגיע מאוחר בערב. אנחנו מבלות הרבה ביחד, היא הייתה עלי המון במנשא מאז שנולדה, עזבה את חדרנו (לצד מיטתי) רק לפני 3 חודשים, בקיצור, לא סבלה או סובלת משום הזנחה או ניכור מצדי שיכול היה לגרום למצב כזה. מה עושים?

m_katzmann

New member
תמיד מתגעגעים למשהו שנמצא רחוק

לדנה שלום, אני חושבת שאת יכולה להרגע. הבת שלך אוהבת אותך, כי איתך היא מבלה. את צמודה אליה כל היום ובך היא בוטחת ולכן כשאבא סוף כל סוף מגיע הוא מושך את כל תשומת הלב. אני יודעת זה מעליב בהתחלה אבל זה משתנה עוד כל כך הרבה פעמים, שממש אין לך מה לדאוג. מאיה

גרא.

New member
מוקדם מדי לתסביך אלקטרה..דומה ש..

שהיא פשוט אוהבת את אבא שלה,מתגעגעת אליו,ואולי גם רוצה מעט חופש ממך. אין צורך לעשות מאומה,זה תרחיש טבעי שקורה כמעט בכל משפחה.יחד עם זה דומה שבגלל שבתך נמצאת כל היום איתך,ואת גם נותנת,וגם מחנכת,ואילו בעלך "רק" מבלה איתה,לא מונע ממנה מאומה,וגורם אולי לתסכול שלה כשהיא איתך כשאת בתהליך החינוך,גם אוסרת (אמא רעה...),מה הפלא שהוא הפייבוריט?

linet1

New member
תנסי לראות את הטוב שבכך

נכון, בהתחלה זה מעליב - אם רוצים להעלב....אני בטוחה שביתך אוהבת אותך לא פחות מאת אביה. אבל היא כל היום איתך!!! תהני מזה שהיא רוצה את אביה שהוא מגיע או נימצא בבית, ונצלי זאת לחופש עבורך. כך את יכולה להיות חופשיה יותר ולזכות למנוחה, הרי זה לא פשוט וקל לטפל בתינוקת 24 שעות ביממה. אני מכירה אמהות רבות (ובכללן אני עד לפני שנתיים) שלא היתה להן הפריבלגיה לחופש (בבית כמובן) ומנוחה מבלי שזה יגרור בכי של הילדה שרוצה רק ידיים של אמא...היום כמובן שהמצב שונה - אבל אז ייחלתי לשקט וחופשיות בזמן שאישי היה בבית. והוא אבא ניפלא!!! רק שהילדה היתה רק אחרי... אז תיראי את חצי הכוס המלאה ונצלי אותה - את עוד עשויה להנות מכך

למעלה