תנ"ך וארכיאולוגיה

yaakii

New member
תנ"ך וארכיאולוגיה

מספר שירשורים בנוגע למקור (/ות...) התנ"ך הועלו בפורום, לכן בחרתי לדבר על נקודה הקשורה לנושא. קיימים מספר דרכים להוכיח שסיפורי התנ"ך אכן התרחשו. רציתי להתמקד בארכיאולוגיה: מספר ממצאים ארכיאולוגיים מהווים חיזוק וראיה לסיפורים הכתובים בתנ"ך. אני מצרף כמה כתבות בנושא (-קישור אחד המוביל למספר כתבות) , ואשמח אם תצרפו גם אתם-אם אתם מכירים: קטגוריית ארכיאולוגיה באתר הידברות ובנוסף-דיו
ן: האם שייך ניסיון הוכחת אמיתות התנ"ך, או שעלינו לקבלו כאמת כיוון שקילנו אותו מאובתינוו? האם הוכחה דרך ממצאים ארכיאולוגיים טובה? האם אין חשש של ממצאים אריכאולוגיים שיוכיחו הפוך מרצוננו (-ממצאים כאלה יכולים לנבוע מטעויות של החופרים/ניסיון להכפשת הדת וכו'..)? האם יש דרכים טובות יותר להוכיח את מקור התנ"ך? מהן? למי שקרא את "המהפך" של הרב זמיר כהן-מה דעתכם על ניסיונות ההוכחה שלו? מוזמנים לסעף את הדיון לנושאים נוספים

רוני13

New member
אין לי ספק לגבי אמינות התנ"ך...

לגבי אריכיאולוגיה,בדיוק כמו היסטוריה יש מקום להכנסת דעה אישית(לא שזה בסדר) ולכן הרבה פעמים אין דעה אובייקטיבית לגבי ממצאים. יש לי גם על המחשב כתבה מ"עולם קטן" מפסח השנה על הנושא. ההוכחה הגדולה ביותר היא עצם העובדה שמיליוני בני אדם ממקומות שונים בעולם שמרו על אותה מסורת(למרות המרחקים העצומים) שהתחילה אי שם בימי הבריאה ומספרת לנו על הדרך איך קרה שהגענו למקומות כ"כ מרוחקים ולמה אנחנו לא ביחד.

gushnick

New member
לגבי ארכאולוגיה -

כל העוסקים בתחום יודעים שהמילה "להוכיח" לא יכולה להיות קיימת בלכסיקון בנושא. ניתן להביא ראיות שמסייעות קצת, תוך סיוג - "אם מסקנות המחקר בנושא נכונות". לגבי הרב זמיר כהן: יש לי הרבה הערכה אליו, אבל בנושאי תורה ומדע הוא פשוט מדבר שטויות. הוא גם בין השאר מסתמך רבות על דברים שלא התקבלו במחקר - ומסיבות טובות (כמו למשל הספר "התנ"ך האבוד", ושיטת וליקובסקי בכלל).

בשום תחום לא ניתן להוכיח שום דבר!

כיון שכל ההוכחות מתבססות על אקסיומות שלא ניתנות להוכחה.

רוני13

New member
נכון...

אנחנו חיים בוודאות פנימית שאנחנו קיימים אך מי אמר שכל זה לא בעצם אשליה אחת גדולה בתודעה של בן אדם? שום דבר אינו מוכח ב100%.

gushnick

New member
זה כבר פילוסופיה.

זה נכון שבדור האחרון פתאום גילינו שכל המדעים המדויקים אינם באמת מדויקים. אבל כל זה פילוסופיה. בפועל יש דברים שנחשבים בשכלנו כעובדות, ויש כאלה שלא. והארכאולוגיה איננה כזו.

gushnick

New member
כמו למשל

שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ. למרות שזה לא מחייב זה נתפס כעובדה.

yaakii

New member
אני שמעתי שיש תאוריה שהכל סובב סביב כדור הארץ

למעלה