תנחשו מה???

yoelth

New member
ממילא לדתיים יש כל יומיים איזו סיבה

אחרת לצום, אז אם ארומה רוצים לשרוד הם צריכים אותנו.....(את שפויים, המתקדמים, הנורמלים,.....מי שיפע יפגע - מה לעשות!) מי שצם בצום גדליה מגיע לו יחס כזה (רובם אפילו לא יודעים מי הוא היה) אני לא צמתי בצום גדליה כי בטוח שאם אני הייתי מת והוא חי הוא לא היה צם לזכרי.....

../images/Emo6.gif

קרוב לוודאי שהיה חפץ בהסתלקותך מן העולם הזה, כי גדליה היה אחד ממנהיגי השיבה לארץ מבבל, ובהחלט כיסח את כל מי שלא היה מספיק יהודי בעיניו המנהיגותיות. כידוע לך.

ע זי

New member
../images/Emo12.gif אז מי שדתי הוא

לא שפוי לא מתקדם ולא נורמלי גישה מעניינת ! תוביל את כולנו רחוק. רחוק מדי.

yoelth

New member
הקלות הבלתי נסבלת של הדת

כן. יש משהו מפגר בדת. ככל שהחברה מתפתחת, קיסמה של הדת פוחת. לדעתי, ואני יודע שהרבה דתיים חושבים כך, אבל אין להם אומץ להגיד זאת, קשה להיות מתקדם ומאמין בו זמנית, שכן לא ניתן לקבל ברצינות את הדרכים שהמציאו חז"ל כדי להתגבר על ההלכה המכבידה - כמו: מכירת החמץ לערבי בפסח, הלכות השמיטה, ערוב שבת, ועוד. כמו כן אי-אפשר עם התקדמות הטכנולוגיה להמשיך להתעסק בלא להדליק חשמל בשבת , לעשות כפרות, להשתמש בלולב ועוד ועוד. כל זה נראה היום פרימטיבי לחלוטין ואני מאמין שגם הדתיים היו רוצים שיקום רב גדול וסמכותי וישחרר אותם מכל העול הזה....

ע זי

New member
לדעתך הדת והמאמינים בה מפגרים

או לא "מיישרים קו" עם הקידמה. ולדעת חלק מהדתיים אתה ושכמותך חלולים וכל עולמם חלול... למה כל אזכור של הדת מקפיץ אותך. למה אתה לא יכול לקבל את השונה ממך. למה ללגלג על אמונתם של אחרים. אני לא צם בצום גדליה. אני לא שומר כשרות. נוסע בשבת, ואוכל במסעדות לא כשרות. אני כן בא מבית דתי שומר כשרות, אבל בית שחינך אותי ואת אחיי לסובלנות וקבלת השונה. ואני הדוגמא לשונה ! הורי אומנם שומרי שבת אבל יכעסו אם לא נגיע לביקור בשבת עם הבנות (ברכב כמובן). בתי, לפני שהיא מזמינה לביתנו חברה מבית דתי בודקת שיש לנו מספיק כלים חד-פעמיים. לא בגלל שהיא חייבת. בגלל שהיא מכבדת את חברותיה הדתיות ואת אורח חייהן. השתלחויות כמו שלך רק מרחיקות את השונים ממך. אולי זו מטרתך. אם כן, אתה בדרך הנכונה. האוכלוסיה הדתית תשאר במודיעין אם ארומה יהיה כשר וגם אם לא. רובם המכריע מקבלים את אורח החיים החילוני של שאר התושבים. אלו שלא מקבלים הם באמת קבוצה זניחה (אבל רעשנית).

d a l i a l

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין ../images/Emo45.gif

גדלתי בבני ברק במשפחה חילונית בין דתיים ומשם קיבלתי את מידת הסובלנות והכבוד לאמונותיהם של אחרים. אף פעם לא הרגשתי כפיה דתית, לא אז ולא היום (אני גרה ברחוב שבו גרים הרבה דתיים). אמשיך ואכבד את הדת ואת הדתיים, כל עוד לא יכפו עלי את מנהגיהם.

yoelth

New member
עזי ההשתלחות היא דווקא שלך

אני משמיעה דיעה אישית על-כך שלדעתי חלק ממנהגי הדת אינם מתאימים עוד לתקופתנו. מותר לך להחזיק בדיעה הפוכה. אסור לך לתקוף אותי אישית כי אני משמיע דיעה כזו שלא מקובלת עליך. אתה הוא זה שמנסה לסתום פיות. אתה הוא זה שבדברך מגלה חוסר קבלה של האחר. זאת השתלחות ולא הדברים שלי בכוונתם להאיר ולהעיר.... קרא שוב את דבריי אולי תראה שהם לא פוגעים ולא משתלחים אלא פשוט שונים ממה שאתה רגיל לשמוע. ולגבי הכפיה הדתית שדליה לא מרגישה אותה. היא קיימת בכל פינה, בכל זמן ובכל רמה אפשרית. - למה הבת שלי לא יכולה להגיע אליי בשבת? רק בגלל כפיה. למה אל-על מקורקעת בשבת ומפסידה מליונים? למה מתערבים לי בצלחת יום-יום שעה שעה. למה זוגות צעירים שמתחנים צריכים לעבור סבל נוראי ברבנות? למה לחיילים אין ארוחות נורמליות בשבת? וכך אני יכול להמשיך את הרשימה. אבל דליה לא מרגישה את זה.

ע זי

New member
יואל

בהרבה תחומים דעותינו דומות. גם אני חושב שחלקים לא קטנים מהדת צריכים "להתעדכן". אבל - אני גם מקבל את אלו שמחזיקים בדעות שונות משלי. אותודוקסים, רפורמים, קונסרבטיבים, חילונים גמורים, או חרדים. מלחמות על דת לא יובילו אותנו לשום מקום. אלו המלחמות הכי גרועות. גם מול אויבים מבחוץ וגם ובעיקר בתוך הבית. תחשוב בכיוון של הידברות ולא של פילוג. של הכרה בשכנך ולא לגלוג על אמונתו. וזה נכון לכל הצדדים.

yoelth

New member
עזי יקירי- אני שומע את הצליל החיובי

של הדברים שלך. אך אני לא מבין איפה אתה רואה לגלוג ורצון לפלוג. יש לי גם הרבה ידידים דתיים ואבי היה כזה. אחד האנשים ההכי מקורבים אלי בעבודה הוא לא פחות מאשר בנו יחידו של הרב שך. גם הוא שומע ממני את הדעות האלה כל הזמן, ואין לו תשובות שמספקות אותי. תמיד אפשר להצדיק הכל באמצעות משפט המחץ: "דרכי אלוהים נסתרות הן" אבל אני לא קונה את זה. אני חושב שמדינת ישראל הייתה הרבה יותר יפה לו הדת היתה משתנה.באיזשהו מקום כואב לי לראות אנשים אינטלגנטים ומשכילים שעוסקים במינהגים שאין לי מילה אחרת מלכנותם מאשר פרימיטיביים.

ע זי

New member
קראתי שוב את תגובותיך

כשאתה כותב: אותנו.....(את שפויים, המתקדמים, הנורמלים,.....מי שיפע יפגע - מה לעשות!) (הטעויות במקור...) זה לא קצת לגלוג וירידה על שאר האדם? אבל תעזוב - לא נגיע לשום מקום.. בוא נחזור לנושא המקורי של השרשור.. קבענו בארומה?? שמעתי שכריכי הבשר שלהם משו משו

yoelth

New member
כן המפוזרת אני עובד עם אפריים

ומאוד אוהב אותו. אני מכיר גם את את תמר אשתו וגם את בתו (חבל שהיא לא נשואה) היא בחורה חכמה מאוד כמו כל המשפחה. מהיכן את מכירה אותה מדוד ילין?

d a l i a l

New member
יואל - את דבריך ניתן לחלק ל-2

1. התייחסות בוטה וחסרת סובלנות לדתיים ולמנהגיהם: אנחנו "השפויים, המתקדמים, הנורמלים..." והם - כל השאר. מהמקום שממנו באתי ומהמקום בו אני יושבת כיום - לא זכיתי לשום יחס מזלזל ו/או כפייתי מצד הדתיים החיים לצידי. 2. התנגדות למנהגי היהדות כפי שהם כיום - מנהגים שלא השתנו אלפי שנים ולא "הולכים עם הזמן". בזה אני מסכימה. לכן אני לא מתקרבת לדת ולא מקיימת את תרי"ג המצוות. זה לא מדבר אלי ואפילו מרחיק אותי מהדת. אבל אני חושבת שבדבריך הלכת רחוק מידי והכללת רבים שכל חטאם הוא שהם כן מקיימים את המצוות. האם הם מפריעים לי בחיי היומיום? לא! האם הם כופים עלי את דתם ומנהגיהם? לא ולא! הם לא מונעים ממני לחיות את חיי כפי שאני רוצה ולא גורמים לי להרגיש "לא נורמלית, לא שפויה" ועוד... יש הבדל גדול מאוד בין להתווכח על דעות לבין לכנות אנשים בכינויי גנאי.

חחחחחחחחחחחחחה

איפה בדיוק [כוון אותי] ראית אותי מכלילה????????????????? התייחסתי אך ורק לגדליה שהיה אדם חזוך במיוחד בעיני. אני, חביבי אישה דתיה.

ע זי

New member
זה היה מכוון אלי ?

אם כן - אני חושב שקצת טעית. התגובה שלי היתה ליואל. למה התכוונת ב: "אדם חזוך" ?

לידיעה כללית: לארומה אין הכשר!

רק יש סניפים שכנראה מכבדים את הציבור ולא מוכרים בשר... הרבנות לא מוכנה לתת כשרות באופן חלקי, אלא אם ארומה ישנו את הלוגו של הסניפים הכשרים - מה שלא מקובל עליהם

33נמי

New member
לא נכון!

בבית שמש יש הכשר. את מוזמנת לראות את התעודה הגדולה המתנוססת שם על הקיר.

למעלה