''תנו ללמוד נהיגה''

N I R VA N A

New member
''תנו ללמוד נהיגה''

E M S

New member
הכתבה פה... בפירוט

לכבוד שר התחבורה מר אביגדור ליברמן שלום רב, כל מתבגר המוציא רישיון צריך לעבור מספר שלבים הדורשים סכום אדיר של כסף: התיאוריה, שיעורי הנהיגה והטסט עצמו. כל שיעור עולה בממוצע 85 ש''ח, רוב בני הנוער זקוקים לכ-40 שיעורים ולא מעט נדרשים אפילו ליותר. כמעט ואף אחד לא עובר בטסט ראשון. לפעמים נדמה שאו שהטסטר עצבני במיוחד באותו היום, או שפשוט הבוחנים לא ממש רוצים להעביר תלמידים בטסט ראשון. המצב הכלכלי בארץ לא קל וכולנו יודעים זאת, אבל אנחנו גם רוצים להוציא רישיון. אצל רוב בני הנוער ההורים משלמים עבור שיעורי הנהיגה (או לפחות מממנים את חלקם הגדול) ופשוט אי אפשר להוסיף את המעמסה הזאת על תקציב המשפחה שמתקשה גם כך לעמוד בנטל. האם אפשר לעשות משהו כדי להפחית את המחיר? אני מציעה להוזיל את התשלום עבור הטסט, מבחן נהיגה עולה כיום בסביבות ה-400 ש''ח וזה נראה לי קצת יקר לנסיעה של 10 דקות. אני מבקשת גם להגביר את הפיקוח על מורי הנהיגה. חלקם לתחושתי בקושי מלמדים בזמן השיעור וסתם מעבירים את ה-40 דקות בקריאת עיתון או דיבור בטלפון בזמן שהתלמיד פשוט מבזבז על זה כסף. אני פונה אל בני הנוער שמאבדים את הסבלנות ומתחילים לנהוג ללא רישיון - זה מסוכן מאוד, ועלול לגרום לפציעה ואפילו למוות. אם יתפסו אתכם, העונש על נהיגה ללא רישיון הוא שלילה מיידית. אדוני השר, לדעתי צריך להחמיר את הענישה על נהיגה ללא רישיון אבל צריך להקל על הוצאת הרישיון. ברגע שהלימוד יהיה יותר זול, יותר תלמידים ילמדו לנהוג לפי החוקים והכללים ופחות עבריינים יעלו על הכבישים. אשמח אם תמצא את הזמן להתייחס למכתבי. בכבוד רב הדס סטולרו, 18 ראשון לציון

למעלה