תנו לי הערות בבקשה

HopelessJA

New member
הידיים יצאו יפה

אני אישית אהבתי מאוד איך שציירת את הידיים עם הכוס יפה.. אממ נראה לי שהעיניים רחוקות יותר מידי אחת מהשניה ויש רווח ענקי בין הגבות חוצמזה הציור יפה.[רק שהוא לא ממוחשב o_O ]

Mushonov

New member
יש קומונה במיוחד בשביל כאלה דברים

קוראים לה "רישומי עיפרון". וחוצמזה: השיער - מילית אותו ככה, רק שיתמלא, והצלחת רק שזה נראה כאילו שמת לעצמך גבולות ויאללה- למלא. אפשר לתת יותר, ולמתוח קווים מלמעלה למטה, כמו השערה עצמה. האצבעות נהייות צרות מידי בסוף. חוצמזה, רואים שהצלחת עם ההשתקפות של הכוס, ומה שרואים בהשתקפות שלה. יפה בסה"כ. מצ"ב הקומונה:

j i m m y

New member
אתה די טועה

לשרטט כל שערה בנפרד זה מיותר לחלוטין. אם אתה משרטט כל שערה בנפרד, תשרטט גם כל חצ'קון וכל כתם על העור וכל שערה על הפנים וכל קמט על האצבעות. בדיוק כמו שאם אתה מצלם משהו אתה לא רואה כל שערה שלו בנפרד, ככה גם אם אתה מצייר מישהו אתה לא תצייר לו כל שערה בנפרד.

Mushonov

New member
ג'ימי ג'ימי ג'ימי ג'ים

ישך קטע כזה להגיב על מה שאני מגיב אה? תשמע, אם יש לך בעיה עם זה שאני נותן למשהו ביקורת בונה, תעשה לי טובה, אל תבקר לי את הביקורת. אם ישך משהו כזה להגיד, תגיד לי נקודה. ואם היה לך מושג מה זה רישום טוב, ולמה בכלל אני מתכוון- לא היית מגיב לזה בכלל. אז תלמד, אולי תבין בסופו של דבר (וזו הערבה בונה בשבילך, ידידי הרותח מזעם). תפנים. ואל תיהיה ילד קטן.

j i m m y

New member
היא נראת ממש, אבל ממש צמאה!

עוצמת עיניים, ממש מתענגת כל כל שלוק, ומחזיקה את הכוס בשני הידיים שלא תברח לה. מאוד יפה, מאוד אמוציונלי.

demontux

New member
אני חושב שהציור נהדר, מיוחד ומקורי!

דווקא אהבתי את הריחוק בין העניים ותאחיזק הכוס פשוט נהדרת, כל הכבוד :)

pipidi

New member
המממ בא לי פטל, ככה הייתי שותה

כשהייתי חוזרת בימים חמים מבית הספר. אהבתי מאד את התנוחה- והידיים יצאו יפות מאד.

Yaronimus

New member
חמוד לאללה

תמשיך ככה. כל הכבוד על התעוזה לעסוק בשקיפות (שזה דבר קשה מאוד). רק כמה דברים: לפי התאורה נראה שמקור האור נמצא בכוס והוא מאיר על הפנים. עזר טוב לתאורה טובה הוא לרשום כאשר האובייקט מואר ממקור אור ועם חושך (אבל לא יותר מידי שתוכל לרשום. מומךץ להקצין קצת יותר את הבדלי האור-צל כדי להבין יותר מה יוצר אותם. אני רואה שאתה משתמש בקונטורים בידיים ואולי כדאי לוותר (אלא אם אתה הולך לאיזה כיוון אקספרסיבי, ולא שואף לחקות מציאות). במקום זה תחשוב מה עושה את החלק שאתה רושם, כיחידה. כל אובייקט שאנחנו שמים לב אליו כצורה, מובדל מהאובייקטים החופפים לו בבהירות או כהות. ככה בנקודת החיבור בין היד לכתף למשל אפשר לראות מה יותר בהיר? היד, או התרנגולת? מה שיותר בהיר יותר בולט מכיוון שהוא קרוב יותר למקור האור ולכן מחזיר יותר אור. יכול להיות שמרחת קצת את העפרון לפני התחלת הרישום? יכול להיות שאני טועה, אבל באופן כללי זה יוצר מראה שלא מנצל את האיכויות של העפרון. בשביל מריחות מומלץ להשתמש בפחם למשל. שים לב שהפנים שלה די שטוחות והשיער נראה עמוק יותר וכמעט כמו דיקט. בעצם גם אתה יכול לומר לעצמך - אני לא קונה את זה, משהו לא אמין פה. אולי כדאי בנוסף להערות אור וצל שכתבתי פה, להתייחס לשיער לבולט ושקוע. קווצת שיער (כמה שיערות, לא אחת אחת למה אתה תשתגע ותיקח מישהו איתך בדרך) בולטת ואחרת שקועה יותר. בקשר לשיערות, לפחות עכשיו, תתייחס אליהם בתור קבוצות ולא יחידים. השיער הוא גוף לא פחות מהגוף עצמו. הקומפוזיציה נחמדה, ואני מפוקס על ההתרחשות. כל הכבוד, תמשיך ככה.

Nip Sheep

New member
תודה רבה לכולם

ההערות שלכם עזרו לי מאוד. עלתה גם שאלה מעניינת לגבי איך לצייר את השיער שלה, אם לצייר לפי כיוון השערות או זרימה יותר חופשית של כתמים. אני חושב שהסיגנון שלו צריך להתאים לאופי של האיור, למשל כאן, ניסיתי ליצור הרגשה שהיא שקועה בתוך מחשבה או הרגשה מסויימת, אני חושב שהשער צריך לשקף משהו מזה ולאו דוקא לנסות לשחזר איך שער נראה בצורה מדויקת. אני מסכים עם ההערות לגבי מילוי סתמי של שטח, וגם לגבי קוי הקונטור הקשים. אז שוב תודה

Mushonov

New member
שמתי לב עכשיו לסיגנון הכללי..

המילוי שיער שלך יצא אחלה, המשיכות הסתמיות עוזרות לשמור על סגנון אחיד בכל הציור.

למעלה