חמוד לאללה
תמשיך ככה. כל הכבוד על התעוזה לעסוק בשקיפות (שזה דבר קשה מאוד). רק כמה דברים: לפי התאורה נראה שמקור האור נמצא בכוס והוא מאיר על הפנים. עזר טוב לתאורה טובה הוא לרשום כאשר האובייקט מואר ממקור אור ועם חושך (אבל לא יותר מידי שתוכל לרשום. מומךץ להקצין קצת יותר את הבדלי האור-צל כדי להבין יותר מה יוצר אותם. אני רואה שאתה משתמש בקונטורים בידיים ואולי כדאי לוותר (אלא אם אתה הולך לאיזה כיוון אקספרסיבי, ולא שואף לחקות מציאות). במקום זה תחשוב מה עושה את החלק שאתה רושם, כיחידה. כל אובייקט שאנחנו שמים לב אליו כצורה, מובדל מהאובייקטים החופפים לו בבהירות או כהות. ככה בנקודת החיבור בין היד לכתף למשל אפשר לראות מה יותר בהיר? היד, או התרנגולת? מה שיותר בהיר יותר בולט מכיוון שהוא קרוב יותר למקור האור ולכן מחזיר יותר אור. יכול להיות שמרחת קצת את העפרון לפני התחלת הרישום? יכול להיות שאני טועה, אבל באופן כללי זה יוצר מראה שלא מנצל את האיכויות של העפרון. בשביל מריחות מומלץ להשתמש בפחם למשל. שים לב שהפנים שלה די שטוחות והשיער נראה עמוק יותר וכמעט כמו דיקט. בעצם גם אתה יכול לומר לעצמך - אני לא קונה את זה, משהו לא אמין פה. אולי כדאי בנוסף להערות אור וצל שכתבתי פה, להתייחס לשיער לבולט ושקוע. קווצת שיער (כמה שיערות, לא אחת אחת למה אתה תשתגע ותיקח מישהו איתך בדרך) בולטת ואחרת שקועה יותר. בקשר לשיערות, לפחות עכשיו, תתייחס אליהם בתור קבוצות ולא יחידים. השיער הוא גוף לא פחות מהגוף עצמו. הקומפוזיציה נחמדה, ואני מפוקס על ההתרחשות. כל הכבוד, תמשיך ככה.