תנו דעתכם בבקשה

Democritous

New member
תנו דעתכם בבקשה

הקובץ הנ"ל הוא פרי מחקר מדיני ופוליטי מתמשך והוא מכיל מתווה מדיני שהרכבתי לאחר תהליך בוננות ארוך ונסיון לשלב את מגוון הדעות ולשבור את המוסכמות הפוליטיות באשר לימין ושמאל במדינת ישראל. אני מגיש לכם אותו ומדריך אתכם לבקרו ותוקפו מכל זווית אפשרית על מנת לזהות חורים קיימים ולהאיר את צומת ליבי לפרטים שחמקו ממני. אתם מוזמנים לשאול שאלות נוספות ולבקש הסברים מפורטים יותר בנוגע לנקודות מסויימות שמתוארות באופן כללי היות ולא הייתה בידי האפשרות להיכנס תמיד לעומקם של דברים בשל הרצון לשמור על רציפות מאמרית מאוזנת לנוחיותכם. בברכה Democritous

EverMan

New member
אתה מציע פשוט בעצם משהו

שיש לו שם אחר ... "אוסלו". זה הסיכום פחות או יותר. אבל מה ? אתה הולך סחור סחור. שנית , בנוגע לניסוח שלך , תפריד בין "צורך בטחוני" לבין "צורך מדיני". ישראל צריכה לשמור על בטחונה לצריכה לעשות הכל בשביל לשמור עליו. אם זה מבצעים , אם זה גדר , וכו'. ישראל גם צריכה מסיבות דמוגרפיות , כלכליות , מוסריות להיפטר מהשטחים. בסופו של דבר יש פה גם צורך בטחוני- אבל הוא משני יחסית.

Democritous

New member
תגובה

תגדיר לי בעצם מזה צורך בטחוני וצורך מדיני כי הרי ברור שמדובר בשני צדדים של אותו מטבע ושקיימים יחסי גומין ברורים בינהם כך שבאותה מידה ניתן להייחס אליהם כשניים שהם בעצם אחד. באשר לסיבות דמוגרפיות, כלכליות מוסריות וכו' ברור לך שהם נגזרות של תבנית היעדים הלאומיים כפי שהגדרתי. הרי ברור שהסקת המסקנות נובעת מתפיסת המציאות על שלל מרכיביה. באשר להשוואה לאוסלו. הלוואי וכך היו פני הדברים אולי לא היינו חווים מציאות כה קשה. אינני מנסה להמציא את הגלגל וברור כי ישנם מרכיבים שנוסו בעבר בדרך כזו או אחרת. אך די כי תוסיף נתון אחד למשוואה וכבר קיבלת פונקציה שונה בתכלית.

EverMan

New member
ממש לא...

המשמעות אותה משמעות , הצורך אותו צורך. ההבדל הוא שלהוא קראו אוסלו ... זה לא דבר רע , אני חושב שאוסלו היה דבר מאוד חכם שנגדע באמצע ולכן נהרס. אתה מדבר על תוכנית מדינית. לא תוכנית בטחונית. אל תעשה את ההקשר האחד לשני. זה יהרוס לעצמך את התוכנית בסופו של דבר.

EverMan

New member
אחד הטעויות שהשמאל עשה

באוסלו , היה לקרוא להסכם "הסכם שלום". ואנשים רואים שאין אהבה הדדית בעקבות ההסכם - הם אומרים : תראו זה נכשל. צריך להתייחס למונחים כמה שיותר קרובים ונכונים במקרים האלה.

למעלה