תנור אפיה ואחריות

תנור אפיה ואחריות

אשמח לדיעת החכמות והעו"דיות כאן. לפני כשנה + רכשנו תנור אפיה דו תאי מחנות ידועה ומוכרת (לא רשת). באנו לרכוש את התנור עם תקציב מוגדר מראש - 3,500 ש"ח, ובעל החנות הציע לנו תנור שבד"כ עולה יותר (כ-4000 ש"ח) מכיון שהוא היה מתצוגה. הוא התחייב שהתנור תקין לחלוטין ויש עליו אחריות! לאחר ממס' שימושים התחילו לנשור לתוך המאכלים שאפיתי חלקים מתקרת התנור, וראינו שהאמייל פשוט מתפרק ומתקלף. הוזמן טכנאי שהגיע ואישר שמדובר בפגם ויש להחליף את התנור. המתנו עוד שבועיים ואז דיברנו עם מנהל מחלקת שרות לקוחות שאישר באזננו שאכן מדובר בפגם שהאחריות מכסה והתנור יוחלף, כתנאי לכך ביקש שנשלח לו את החשבונית. אך הפלא ופלא - ברגע שראה את סכום הקניה על החשבונית - נאמר לנו שעקב מחירו הנמוך של התנור הוא לא יוחלף!!! לשאלתי האם לתנור מתצוגה יש אחריות נאמר לי שאכן כן, אבל................................ ושאפנה לבעל החנות. בפניה לבעל החנות שממנו נרכש התנור נתקלנו בקיר אטום, הוא מפנה לזה וזה מפנה להוא... כרגע ברשותנו תנור פגום שנקנה בסכום משמעותי ואין שום סיבה שהוא לא יוחלף כשמדובר בתקופת האחריות! מה הייתן מציעות לי לעשות ואיך? תודה!

הדרית30

New member
לא יודעת

אבל זה בטח לא קשור לזה שהתנור מתצוגה. המכשיר החשמלי היחיד שהוצאתי מהבית שנשרף לפני 12 שנה היה התנור. והוא עובד יפה עד היום.

כשקונים מכשיר מתצוגה

לוקחים בחשבון שאולי תהיה שריטה על הדלת, אולי הזכוכית לא תהיה מבריקה, אבל לא שהתנור יהיה מקולקל. קיבלת מוצר פגום, זה שהוא מתצוגה ממש לא רלוונטי, אל תוותרי בטח אם יש לך אחריות. וחוץ מזה רציתי להגיד לך שהניק שלך תמיד עושה אותי רעבה ובגללך יש לי קרייבינג תמידי לבולגרית (טוב לא בגללך, סתם כי אני נורא אוהבת).

והניק שלך גורם לי תמיד להרים את הגבות

בפליאה

פישים

New member
מה משך האחריות שניתנת כסטנדרט?

ובנפרד - האם יש לכם משהו בכתב לגבי האחריות? או לגבי העדרה? משהו בחשבונית או במסמכים אחרים מפרט המשמעות של התצוגה? מנהל שירות הלקוחות נשען רק על המחיר? הייתי הולכת במסלול הבא - 1. פניה בכתב לבעל החנות וליבואן (?) 2. תביעות קטנות אם זו חברה שחשוב לה (מאד) המוניטין - יכול להיות שהפניה המסודרת בכתב תספיק (תכתבו שתפנו גם למדורי צרכנות).

macaroni35

New member
האם קיבלת תעודת אחריות או שהדבר הובטח בע"פ?

גם למוצרים מתצוגה יש אחריות ומקבלים תעודה בדיוק כמו במוצר חדש וממלאים מס' סידורי. קודם כל הולכת לחנות עצמה וליד הלקוחות מעלה את הנושא על מנת להרתיע ולגרום לבעל החנות לדאוג לך... אח"כ לומר לבעל החנות שזה לא מעניין אותך ואת מבקשת שהחלק יוחלף גם אם זה אומר שהוא יחוייב בחלק היחסי.. את החברה לא אמורה לעניין החש' בנושא המחיר אלא רק שהתנור אכן נקנה ויש עליו אחריות. אפילו תגרמי להם לעשות שיחת ועידה מולך ולפתור את העניין במקום. ואם אחרי כל זה עדיין לא מתייחסים אלייך פשוט לפנות לאמון הציבור/מועצה לצרכנות ואח"כ לתביעות קטנות. הייתי ממליצה לך ללוות את כל המקרה בכתב, מרגע הקנייה, כולל הפנייה לבעל החנות ואח"כ לחברה והתגלגלות המקרה מכיוון שישמש אותך במקרה של תביעה ורצוי לזכור את כל פרטי המקרה במדוייק. בהצלחה!

מיוליקה

New member
כמה דברים

הייתי מתמקדת בהתנהלות מול שירות הלקוחות (של מי ? חברת ביטוח ?). אם הם הודו שיש אחריות, אז הם הכתובת. שולחת להם מכתב בדואר רשום + אישור מסירה, מפרטת את ההשתלשלות, קוצבת להם פרק זמן (שבועיים שלושה) על מנת לפעול להחלפת התנור. מוסיפה שלאחר מכן תפעלי על פי כל הדרכים החוקיות העומדות בפניך. העתק לכל גופי הצרכנות שאת מכירה. במקביל תפתחי תלונה במועצה הישראלית לצרכנות, לי הם עזרו פעם. נראה לי שסתם מורחים אותך, ומכתב לא ממש יעזור, ולכן את יכולה כבר עתה להגיש כנגדם תביעה קטנה (או להמתין את פרק הזמן שתכתבי במכתב, ואז להגיש את התביעה). בהצלחה.

פישים

New member
חוזרת עם דגש

השאלה לגבי האחריות - על מנת לדעת האם את בתוך תקופת האחריות שניתנת על ידי היבואן השאר - מניסיון גיליתי שלפני שמפציצים בהעתקים, כדי לפנות בכתב ולהבהיר שאם לא יהיה טיפול ראוי, אז תפני בכל האמצעים לרבות הפצת הנושא. כבר קרה לי שחברה שמאד מאד מאד חשוב לה המוניטין שלה, לא רק התקפלה, אלא גם פיצתה בסכום מכובד מאד והתנצלה.

מיוליקה

New member
לדעתי

הנקודה הזו פחות רלוונטית מהרגע שמנהל שרות לקוחות הודה שיש בעיה בתנור, ושהיא במסגרת האחריות. אני מקווה שהדברים מגובים בכתובים אצל השואלת, על מנת לציין תאריכים מדויקים. הנסיון שלי עם שירותי לקוחות הוא אחר, ולרוב הם מנסים את שיטת מצליח.

תודה רבה לכל העונות.

האחריות היא שנתיים, תפוג בעוד כחצי שנה ולכן "התעוררתי" עכשיו שוב. בשום מקום לא מוזכרת החרגה באחריות לגבי תנור מתצוגה. הנקודה היא שהתנור עובד, זה לא שאני לא יכולה להשתמש בו. אבל תנור זה דבר שקונים לשנים ארוכות, ואין שום סיבה שיהיה לי תנור פגום אם יש עליו אחריות! ואי אפשר להחליף חלק, צריך להחליף את התנר כולו. אני חושבת שאתחיל בכך שאלך פיזית לחנות (זהו, לא מדובר ברשת גדולה אלא בחנות קטנה). האמת שאני יכולה "לאיים" עם פניה למדורי צרכנות, כי עיסוקי קשור לזה... שוב תודה. אעדכן בהתפתחויות.

פישים

New member
חשוב שתעשי דברים בכתב

זה משאיר תעוד ולכן יותר מאיים (+לך קל יותר להוכיח שכך היה)

Koketka11

New member
תקשיבי

קודם על תתחילי לנהל רישום של כל השיחות שאת עושה. הכי טוב להקליט ( מותר לך כשאת צד בשיחה) ואת אפילו יכולה להזהיר מראש שאת מקליטה, עוד יותר טוב. להוציא מכתב למנהל שרות לקוחות של החברה עם העתק באנגלית לחברה שמייצרת את התנור. לא חובה, אבל שמעתי על מקרים שזה עזר. כמובן אפשר לאיים בפניה לתקשורת אם את עיתונאית, כמובן לצין זאת בפניה בכתב בהצלחה

למעלה