תנור אפיה ב BAVARIA 36

amikeren

New member
תנור אפיה ב BAVARIA 36

שלום
ב BAVRIA 36 יש תנור משולב בכריים
שמדליקים את התנור, הלהבה נשארת דולקת, אך ורק שלוחצים על כפתור ההדלקה
על התנור כתוב BAVRIA YACHT
משהו התנסה בפתרון הבעיה?
יש למשהו סכמה של התנור?
יש מומחה לתנורים כאלה באזור המרכז?
בתודה
עמי

avigoldm

New member
תנור

על קו הגז יש שסתום תרמי שמתחמם מהלהבה ונשאר פתוח כל זמן שהלהבה בוערת.
זה שסתום ביטחון למניעת דליפת גז כאשר הלהבה כובה מעצמה.
אם הלהבה לא נשארת דולקת לאחר הפסקת הלחיצה סימן שהשסתום לא מתפקד וזקוק להחלפה.
כל טכנאי גז יכול לתקן לך את התנור או שתתקנו לבד ותחליף את השסתום.

GuyRom

New member
מילי תנורים כצנלסון 5 גבעתיים

לא זולים מידי אבל מקצוענים, כניראה תיאלץ להביא את התנור אליהם
בכל מקרה נשמע לי שהתיקון מחייב פירוק

gb228

Active member
היתה לי בעיה דומה

כפי שצוין - הבעיה היא בטרמוקפל (השפיץ המתכתי שקרוב לראש המבער).
ראשית צריך להשיג אחד כזה - אני את שלי קניתי בחו"ל, אבל ייתכן ויש להשיג בארץ - יש גם את נושא גודל הראש וההברגה שלו לחיבור לפלטה וגם את נושא האורך (הצד השני מתחבר למתג ההפעלה) והחיבור בצד המתג.
התנור למעשה מיצור ע"י חברה איטלקית ששכחתי את שמה.
הפירוק למיטב זכרוני קצת טריקי - צריך לפרק את ארבעת ה"ברגים" שבפינות (להיכן שתוקעים את הרשת - להשתמש במברג רחב). אח"כ מרימים את את הצד הרחוק מהברזים ואז צריך לשחרר כמה חיבורים - קצת לא נוח.
אם תחליט לעשות זאת לבד ותצטרך הנחיות אולי אזכר בעוד פרטים
במהלך העבודה שלי עליו נתקלתי בבית מלאכה לתנורים שייתכן ויכול לעשות את העבודה - נדמה ליש זה היה בגבעתיים -אולי אצליח לאתר את השם ברישומים שלי (אולי אפילו המליצו לי עליהם כאן בפורום - תחפש לאחור לפני כשנתיים)

gb228

Active member
הנה תמונה

זה אחרי השיפוץ שעשיתי
ניתן לראות את הטרמוקפלים ("צינורות" הנחושת המפותלים)
המבערים אצלך נתמכים קצת אחרת - אני שיפצתי גם את המבערים והתמיכות בגלל שהיתה לי קורוזיה
בצד ימין מאחור ניתן לראות את מה שצריך לנתק כשמרימים את המכסה מהצד הרחוק לברזים - זה הזנת הגז והטרמוקפל של התנור (בתמונה זה הפוך - בשמן הפירוק זה יהיה בצד שמאל).

amikeren

New member
תוכנית מהיצרן של התנור

תודה למשיבים
אשמח לקבל את תוכנית היצרן ופרטי היצרן של התנור
עמי

gb228

Active member
לא זכור לי שיש

ניסיתי לשחזר את החיפוש שעשיתי בזמנו כדי להגיע ליצרן - ללא הצלחה.
אבל למיטב זכרוני אין כמעט אינפורמציה באתר שלהם ואין בכלל חומר טכני.
האמת שזה תנור כל כך פשוט שלא ברור לי בדיוק איזה תכניות אתה מצפה לראות - התמונה שהעליתי מראה פחות או יותר את כל המנגנון של התנור. יש לי עוד תמונות של פרטים שונים (המבערים, צינורות לאחר פרוק וכו)

gb228

Active member
השאלה, למה "ימיים"?

משלמים פרמיה די גבוהה עבור התואר הזה.
במקרה של תנור האפשרויות לאלתור מוגבלות אבל במקרה של כיריים בלבד הייתי בונה משטח על ציר עם מעקה ואפשרות חיבור של תופסן סירים (בדומה למנגנון של התנורים והכיריים הימיים) ומניח עליו כיריים של שתי להבות רגילים ורק דואג לכך שיהיו עם מנגנון שסוגר זרימת גז במקרה של חוסר להבה.
אם בכל זאת ימי - אולי יש להשיג בארץ בחנויות במרינות אבל אישית הייתי מזמין מחו"ל - קרוב לודאי שיש יותר מבחר לפי הגודל הרצוי והמחיר כנראה יהיה יותר זול.

danielia1

New member
דורש צירים, משקולת מתחת...הרבה עבודה.

אבל אתה צודק. לא חייב ימי .

zina71955

New member
ה"ימיים" מתייחס לחומר ממנו עשויות הכיריים

דהיינו - פלב"ם - ניירוסטה בעברית מדוברת. אם מוצאים כאלה עם השסתום המתאים, מסגרת החזקת הסירים עם שתי פךטות מחוברות עם צירי תליינ זה עניין של מה בכך לכל מסגר פלב"ם. צריך להיזהר עם הכיריים שמשווקים בחו"ל משום שבהרבה מקרים לוקחים כיריים טובות של Campers ןמלבישים עליהן מסגרת פלדה מצופה ניקל וזו צרה.

נו? בדיוק הגדרת "תנור ימי". את זה עוד אפשר להבין אבל אותן כפפות בדיוק:
לחדר כושר 60-100 ש"ח
לאופניים 160 ש"ח
ימיות 220-290 ש"ח

כיריים ימיים ב100+100 ש"ח

כשקניתי את הסירה היה שם תנור ימי מליפני מלחמת העולם הראשונה דבר ראשון שמתי אותו בפח הלכתי לנגר חתך לי ארונית לפי גודל התנור +2דלתות את הצירים של התנור הישן לא זרקתי חיברתי אותם למקום הישן קניתי פלטה גז מאמייל לבן לא מחליד{ימי] ב100 ש"ח בתוך הארון הכנסתי תוסטר אובן ב200 ש"ח גם לאפיה וגם לשמש כמשקולת לתנור וזה נראה קומפלת אורגינל אים אתה רוצה לראות אתה מוזמן

skipperrider

New member
מידע מצוין ונחוץ.

תודה יהודה.
מיד הזמנתי מהם חלק נחוץ לתנורי.
אולי אתה ג ם יודע מי יצרן 2 הזרועות החשמליות להעלאת/הורדת מדף השחייה האחורי עבור בוואריה 38/2008קרוזר ?
המפעל דורש מחיר מקסימום לחלקים הללו שהם ברמת עמידות/בטיחות מינימום...עוד לא פגשתי יאכטה בה ה"פטנט" השיווקי המיותר הזה עובד לאורך זמן.
מתפלא שבוואריה טרם הציעו תחליף ראוי לאור כל התלונות?
מחפש אלטרנטיבה או חלקים חדשים אך מוזלים בהרבה.
תודה מראש.

אדם99

New member
אני הסתבכתי מאוד שניסיתי לתקן תנור בעצמי

ההרכבה של מערכת הזנת הגז היתה הרבה יותר מורכבת ממה שנראה בהתחלה. ניסיתי כמה וכמה פעמים להרכיב את המערכת ובכל פעם היתה נזילת גאז.
אני ממליץ בחום לתת לבעל מקצוע לעשות את העבודה הזו. הסכנה של הצטברות גאז והתלקחות היא יותר מידי חמורה מכדי לקחת צ׳אנס בתיקון כזה.

amikeren

New member
תוכנית של התנור

שלום
מצורף קובץ התוכנית של התנור
נשלח בעקבות מייל ליצרן
עמי

avshalom888

New member
שלום לכולם

אולי מישהו יודע איפה קונים כיריים ימיים ללא תנור?

למעלה