תנוק שלא מסתובב

תנוק שלא מסתובב

כשקוראים לו. דניאל בן 4 חודשים (3 חודשים מתוקן). בעבר ראיתי שהוא נבהל מרעשים. היום אחה"צ בעלי קרא לו מהצד מבלי שיראה אותו, ומחא כפיים - לא קיבלנו שום תגובה מדניאל. האם יש סיבה לחשוש שהוא לא שומע או משהו אחר שבעייתי בהתפתחות שלו? פרט לזה הוא מתפתח יפה והשיג את בני גילו במשקל, אורך,חיוכים, השמעת קולות, התהפכות מהבטן לגב וכמעט התהפכות מהגב לבטן. אודה לתשובה מהירה, חוה.

ממש לא מבינה בזה אבל

לחברים טובים יש ילד, וכשהיה בערך באותו גיל של תינוקך, אחות טיפת חלב עשתה לו בדיקת שמיעה באותו סגנון שבעלך עשה לתינוק שלכם: השמיעה רעשים מצד זה ואח"כ מהצד השני, שינתה את סוגי הרעשים וכדומה. הילד (שהיום הוא כבר בן 3.5) לא הגיב. האחות אמרה להורים שיתכן והוא לא שומע והפנתה אותם לרופא. ההורים הלחוצים פנו למומחה אף-אוזן-גרון, שעשה את כל הבדיקות (בדיקות באותו סגנון שאחות טיפת חלב עשתה) והילד לא הגיב. הרופא קבע "הילד חירש". ההורים שהפכו בינתיים מלחוצים להיסטריים, פנו למעבדת שמיעה (יש דבר כזה? - כנראה בדיקת BERA) ושם קבעו באופן סופי וחד משמעי שהילד שומע היטב ושאין לו שום בעיה. עוד הסבירו להם באותה בדיקה, שהשמעת רעשים בגיל הזה אינם מדד, הילד לא חייב להפנות את הראש למקור הרעש, ואם תשימו לב היטב (ואני מאמינה שקשה מאוד לראות) תיראו את עישוני העיניים זזים לאותו כיוון ממנו בא הרעש. זהו, מקווה שהצלחתי לעודד, ובכל מקרה שווה לקבוע תור ל BERA. כל טוב.

sagil1

New member
בהחלט בעד בדיקת BERA

ובכל מקרה תור לרופא אא"ג לבדוק לא יזיר. אולי יש לו דלקת באוזנים, אולי סתם נוזלים באוזנים שפתאום מפריעים לו לשמוע חוץ מזה לא לכל קול שישמיעו לא הוא יסתובב, או יבחר להפנות את ראשו, לפעמים הם מזיזים רק את העינים, ולפעמים עסוקים בעצמם, וגם זה בסדר. אם הוא משמיע קולות ולעיתים כן מגיב, יכול להיות שזה כלום. בדיקת BERA , ואם צריך שיראה אותו אא"ג ושתהיו רגועים

הפניית ראש לקול בגיל ארבעה ח' מתוקן

עד אז הם לא מבינים מאיפה הרעש,לכן לא יודעים לאן להפנות את הראש. אני דווקא לא הייתי ממהרת לברה,אפשר לחכות עוד חודש.

הרבה תודה על כל התגובות

קצת נרגענו. המטפלת אומרת בודאות שהוא שומע. לפעמים היא במטבח ומוחאת לו כפיים ודניאל מחפש מאיפה זב בא. נקווה לטוב. חוה.

רינתפ

New member
../images/Emo12.gif לא צריכים לעשות את בדיקת השמיעה

עד גיל 3 חודשים? לנו יש תאריך לבדיקה וכרמל תהי הרק בת חודש וחצי, וזה יוצא עוד לפני תאריך הלידה המשוער. האם לדחות את הבדיקה

צריך לעבור בדיקת שמיעה

במיוחד פגים קטנים או כאלה שקבלו חמן. הבדיקה שנעשית בקטנטנים נקראת BERA ונעשית בבי"ח. בדיקה של אחות טפ"ח,שבודקת הפניית ראש לקול/רעש, רק בגיל מאוחר יותר.

anguly

New member
ממליצה מאד לעבור בדיקת שמיעה

לאו דווקא ברה. בגיל הזה עוד הפניית ראש. אני לקחתי את הבנות לבדיקה במכון הדסה - שם הכניסו אותנו לחדר אטום לרעשים - השמיעו קולו בעוצמות שונות והבוחנת בודקת עפעוף עפעפיים תגובה של האישונים - אין ציפייה להפניית ראש בגיל כל כך צעיר - ויתכן ואתם נלחצים ללא סיבה.

היום היינו במעגל משפחתי בהוד-השרון

וחנה לוינסון בדקה את השמיעה של דניאל עם רעשן מכל צד מבלי שיראה את הרעשן והוא סובב את הראש בשכיבה על הגב יפה לשני הצדדים. יותר מזה או שהוא זכר אותה מהייעוץ הנקה או שחשב שזה משחק משעשע כי הוא צחק אליה בקול וזה היה מקסים בעיניי. בהצלחה בבדיקות שמיעה. בינתיים אנחנו דוחים את העניין. חוה.

קורות בדיקת השמיעה שלנו

לפני 3 חודשים בערך עשינו בדיקת שמיעה שגרתית בטיפת חלב. תומר לא סובב את הראש לאחד הצדדים והופננו למכון שמיעה. גם במכון- הוא לא סובב את הראש (ודווקא לצד השני). כמו כן, למשמע רעש פתאומי הוא לא הגיב. הופננו לאף אוזן גרון שאמר שאולי יש נוזלים ושנבוא בסוף החופשה. בבדיקה אחרת אצל נוירוגולית (לגבי דברים אחרים)- הומלץ לנו על BERA. אתם יודעים מתי התור שלי באיכילוב???? תפתחו ת'אוזניים טוב טוב... במאי 08!!! כמעט בעוד שנה... יעיל, הא?

טיפ בנושא אסרטיביות בתורים...

גשי לרופא הילדים /אא"ג , מי שנתן לך את ההפנייה תבקשי שירשום דחוף ותראי איך פלאי פלאים מוצאים לך אחלה תור מוקדם - מניסיון!!!!!!!!!! בנוסף את יכולה לבקש בקופה שימצאו לך בי"ח אחר שבהסדר כי את לא מוכנה לחכות וכו' . אני למדתי בשנה הראשונה אסרטיביות מהי... אין דרך אחרת לתורים נורמלים... אם תצטרכי עזרה בנושא תכתבי לי . באיזה קופה את? בהצלחה רעות

תודה ממוש...

יש לנו מחר בבוקר תור אצל הנוירולוגית. אני מקווה שהיא תפעיל קצת קשרים. מעבר לזה, אני באה ממשפחה של רופאים, רק שהבדיקה הזאת בבתי חולים כל כך מבוקשת שבאמת אין תורים. אני אנסה מחר אצל הנוירוג' לגשש קצת ולנסות לראות מה קורה. תודה בכל אופן.

נזכרתי בעוד טיפ: רשימת המתנה

נזכרתי מהעבר הרחוק(!) שלעתים לא נדירות מדי מתפנים תורים זמן קצר לפני, בד"כ בגלל תינוק שאמור היה לעבור ברא ונתגלו לו נוזלים באוזניים ולכן התור צריך להדחות - אנחנו דחינו ככה את התור של איתמר פעמיים, ונהננו מהקדמה פעם אחת.

למעלה