תנועת שכמות?

פסטרמה2

New member
תנועת שכמות?

כבר דפקתי את הראש עשר פעם וחרשתי את כל האינטרנט בשביל לנסות להבין
קיים שתי תנועות...
רוטציה ליטרלית בכתף/שיכמה
רוטציה מדיאלית בכתף/שיכמה

כאשר עשיתי רוטציה מדיאלית בשיכמה נוצר מצב שיש רוטציה ליטרלית בכתף
כאשר עשיתי רוטציה ליטרלית בשיכמה נוצר מצב שבו עשיתי רוטציה מדיאלית בכתף

הסבר שקיבלתי לגבי זה
"שני שרירים הפועלים לכיוונים מנוגדים ויוצרים יחד
תנועה סיבובית משותפת )כתוצאה מהכיוונים המנוגדים"

תיאורתית הבנתי איך זה עובד אבל מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד בפועל?

Wing Chan

New member
תנועות כתף

היי
קודם בוא נעשה סדר - בעברית, כשאומרים כתף מתכוונים לכלל מפרק הכתף. כשאומרים שכמה מתכוונים לעצם עצמה, scapula.
עכשיו אני לא מבין מה ז"א שיש רק שתי תנועות לכתף כי יש הרבה יותר - רוטציות הן רק שתיים מהן. פלקס, אקסטנד, אבדקשן, אדקשן ועוד תנועות (הוריזונטליות למשל וכאלה שמכניסות את העצם למנח שונה וכ'ו) שלא אכנס אליהן.
הסקפולה היא עצם צפה. היא לא מחוברת לכלוב הצלעות שלך, אלא מוחזקת ע"י גידים ושרירים (ועוד). התפקיד שלהם הוא קודם כול (לפני התנועות) קיבוע שלה במקום. כארבעה מאלו (מתוך חמישה שנמצאים שם) אחראים באופן ישיר על תנועת הכתף.

קצת סדר:
כשעשית רוטציה מדיאלית בשכמה, עשית בעצם רוטציה מדיאלית בכתף.
כיווצת את השרירים כך שהם יבצעו רוטציה מדיאלית.
שים לב שביצעת את זה בכתף, לא בסקפולה. לעצם אין איך לבצע רוטציה, היא נמצאת בתוך הגוף שלך, מקובעת.
השרירים שעליה ואחראים לתנועת הרוטציה (מד' - טרז מיינור, סאבסקפולריס שנמצא אנטריורית. לט' - טרז מייג'ור, שלא נחשב חלק מאותם ארבעה שרירים) מתכווצים, "מושכים" אוריג'ין לאינסרשן (זוכר שדיברנו על זה?) ונוצרת התנועה.

ההסבר שקיבלת לא ברור לי, אלא אם התבלבלו בין שני השרירים שציינתי (מיינור ומייג'ור). הם מתחברים במקום שונה לחלוטין ומבצעים פעולה הפוכה.
כמובן שהם לא היחידים שמבצעים אותה.

D4n

New member
קבלת הסבר לא רע.... תוספת:

לשכמה יש תנועות מסוימות שמתרחשות יחד עם תנועות במפרק הכתף. זה נקרא COUPLED MOVEMENT. למשל: ABDUCTION בכתף מתרחש בוזמנית עם ABDUCTION +LATERAL ROTATION בשכמה(ועוד כמה תנועות שכמה שלא ניכנס אליהן). רוטציה של השכמה היא תנועה שונה מרוטציה במפרק הכתף(שהוא מורכב מראש הHUMERUS וה-GLENOID FOSSA).

למעלה