תנועת בוגרים

sigaliG

New member
תנועת בוגרים

בזמן האחרון יצא לי לדבר עם הרבה אנשים בתנועה ובעיקר עם אנשים בנוע"ל על הנושא של בוגרי התנועה ומה המקום שלהם בתוכה. בנוע"ל קיימת תנועת הבוגרים, בעצם הבוגרים ממשיכים לגור כגרעין ולעבוד מטעם התנועה בכל מיני תפקידים גם הרבה אחרי הצבא, עד כמה שידוע לי (תקנו אותי אם אני טועה) אין דבר כזה בבני המושבים. התהיה שלי היא מה דעתכם על המצב הזה? צריך להקים תנועה כזאת או שתנועת נוער היא לנוער ומי שרוצה להמשיך לתרום לה יכול לעשות את זה כמד"ב?

Oukami Kun

New member
לפי מה שנראה עכשיו

גרעיני הנח"ל הנוכחיים שלנו פועלים עדיין בתנועה, הרבה אחרי שנגמר פרק המשימה שלהם. הם מדריכים ומרכזים סמינרים (אריק ברנס), מלווים ומנחים שכבות (מיכל דורון, שי קדם) ועובדים הרבה עם התנועה. ויש הרבה מאוד גרעינרים לשעבר, שלא היו בגרעין נח"ל, שעובדים כמד"בים ובאים להדריך בסמינרים וכו'. המד"בית שלי, למשל, ואני יודע לפחות על עוד חמישה מד"בים שעושים את זה, ומשוכנע שיש עוד הרבה יותר.

Taina12

New member
רוצה להוסיף

חלק מגרעיני הנח"ל נשארים לחיות כקומונה וממשיכים להגשים את עצמם במסגרת התנועה[ראו גרעין קונדס שחלקם עובדים כמדבים וחלקם עוזרים בפעילויות של התנועה]

shkedem

New member
כן ולא

אין בבני המושבים תנועת בוגרים אבל יש בוגרי תנועה שחוזרים לעבוד ולחנך בה חלק מהם גם גרים בקומונות או בקהילות

sigaliG

New member
האמת שאם המצב

הוא באמת שהרבה גרעינים ממשיכים לפעול גם אחרי סיום פרק משימה אבל אין ממש תנועת בוגרים זה נראה לי המצב האידיאלי, פשוט בגלל שאני מכירה את תנועת הבוגרים של הנוע"ל ובעייני היא אחד הדברים שהכי פוגעים בתנועה ובחניכים, מצד שני צריך שתהיה לבוגרי התנועה אפשרות להמשיך לפעול בה גם אחרי פרק משימה.

sigaliG

New member
אררר איך להסביר את זה

בזה שהרבה אנשים שממשיכים לתנועת הבוגרים מתחילים להתייחס אל התנועה כאילו אין בעולם עוד שום דבר (ובעיקר כאילו אין בעולם עוד שום דרך לתרום או להשפיע) ובעצם אם אתה פורש מהתנועה אין ממש משמעות למה שעשית עד עכשיו כי אין לזה המשך. ההתחיסות לתנועה היא כבר לא כאמצעי להגשמה אלא כמטרה, שהתנועה תהיה כמה שיותר גדולה וחזקה. זה פוגע בעייני בחניכים קודם כל כי זאת גישה שסוגרת המון אפשרויות וסוגרת את החשיבה וחוץ מזה מרגע שהתנועה הופכת להיות המטרה החניכים הם כבר לא המטרה, ההחלטות מתקבלות על סמך מה טוב לתנועה ולא על סמך מה טוב לחניכים.

כמו בשומר הצעיר?

שאצלם, אם עשית משהו שגרם לאי-קבלת סמל הבוגרים, אתה נחשב לפגע רע באנושות? דוגמה מלפני 20 שנה, אל תתיחסו ברצינות.

Mor Shabtay

New member
וואו

זה פשוט מקסים איך את עוברת בין פורומים של כל התנועות הכחולות ומפזרת רפש על תנועת הבוגרים. אני אשמח לדעת, סיגל היקרה, מאיפה ידוע לך איך בוגרים שאת לא מכירה, את לא יודעת מי הם ומה הם עושים בחיים שלהם (ולכן את גם לא יכולה לחרוץ עליהם דעה כל כך מהר) מתייחסים לעזיבה של התנועה. באמת, נשגב מבינתי איך הצלחת לחדור למוחותיהם של מאות אנשים. התנועה היא לא המטרה, היא האמצעי לחברה אלטרנטיבית. ההודעות שלך פה ובפורום של הנוע"ל פשוט הופכות את המציאות לדבר כל כך גמיש. אני מבקש ממך להפגין טיפה של צניעות ולא לחשוב שדוקא את יודעת יותר מכל אדם אחר איך בדיוק מתנהלת תנועת הבוגרים של הנוער העובד והלומד, איך בוגרי תנועה חושבים וממה המעשים שלהם מושפעים. לתשומת ליבך.

sigaliG

New member
וואלה

כי אני דווקא חושבת שזכותי המלאה לעבור בין כל פורום שהוא ולהביע את דעתי האישית שמבוססת על ניסיוני האישי (והלא כל כך מועט) עם כל אחת מהתנועות.

kashiu

New member
תרשי לי לתקן.

מדובר על קונדס מאוחד או קונדס דרום (איך שלא תבחרי לקרוא בשמם) קונדס איחוד (או קונדס צפון) חיים חיי אושר ושלווה בכל רחבי הגלובוס כשרק אחד מהם (איתי פאר) הוא מד"ב בגן נר במוא"ז גלבוע וזאת ללא כל קשר לכך שהוא קונדס אלא רק בגלל שהוא בן אדם על הכיף כיופאק.

Taina12

New member
לא ידעתי שיש כמה...

המדב שלי [ועוד מדב מהמועצה] הם חלק מהגרעין הבוגר שעדיין חי ביחד בקומונה עם עוד 4[אם אני לא טועה] אנשים שאני מאוד מעריכה

Oukami Kun

New member
אז הוא בקונדס דרום

המד"ב שלי לשעבר נמצא בקונדס צפון (נראה לי. כרגע הוא בכלל בדרום אמריקה או משהו.)

shkedem

New member
בואו לבית התה הירוק בסמינר יב

פרסומת סמויה? מי שרוצה לדבר ולשאול שאלות על הנח"ל מי שרוצה לדבר על החיים - על בחירות על מחשבות- על הכל ומי שסתם רוצה לשבת ולשתות תה בשקט ובכייף שלו

kashiu

New member
שקדם מתי זה?

מעניין אם זה נופל לי טוב בתאריכים.. מי מרכז את זה השנה? עבר לי מלא זמן מאז שהדרכתי, געגוע קל מפעפע בי..

למעלה