תנועות הנוער

תנועות הנוער

מצב החברה הישראלית כחברה צעירה בהתהוות איננו מובטח. אנו עדים מידי יום ביומו להסרת אחריות חברתית בצורה בוטה. אזרחים כמנהיגים הטווים את דרכם הערכית ואת סדר העדיפויות שלהם, על בסיס תועלות אישיות ואדישות חברתית לסובב אותם. אני רואה בתנועות הנוער השונות, בסיס איתן, יסודות הטוב עליהם נתמך בניין החברה ועליהם נסמכת המורשת היהודית.

פלגיה

New member
זה לא רק להסביר

הודעות בפורום הן לא הכרזות. בשביל זה יש בלוגים. הודעות בפורום מטרתן לפתוח דיון.

אני לא באמת מבין

בכל עניין הפורומים והבלוגים.. מודה. אבל היה לי משהו חשוב לכתוב וככה זה יצא. מצטער אם זה הפריע לך.

פלגיה

New member
חבל לי שפספסת נושא לדיון

למשל -האם ההבדלים בין תנועות הנוער השונות הם טובים או רעים? מה ההבדל בין הליכה לחוג ובין הליכה לתנועת נוער? למה היום הולכים פחות ילדים לתנועות הנוער, ואיך אפשר לעודד אותם יותר? האם יש חשיבות לתכנים שמועברים במסגרת הפעילויות של התנועות השונות? מי מפקח על התכנים הללו? המדריכים בתנועה הם בני נוער בעצמם. האם זה טוב או שיש בזה בעייתיות? ועוד שאלות רבות שהיו פותחות דיון ולא רק "משהו חשוב לכתוב", כי משהו חשוב לכתוב הוא הודעה לעיתונות. פורום הוא מקום דינמי ובמה לדיונים. תמיד עדיף לסיים הודעה בנקודה שקוראת לאחרים להגיב, ולא בדברים שאין מה לומר אחריהם, כי אז אנשים קוראים, ועוברים הלאה, ולכל מה שכתבת אין השפעה.

פלגיה

New member
ויש לך תגובות לשאלות שהעליתי?

זה מטריד אותך? יש לך עמדה בעניין?

אז ככה..

הבדלים בין התנועות הם מבורכים- מכמה סיבות: א. בחברה פוסטמודרנית תפיסת האמת היא משתנה בין חברה לחברה ובין אדם לאדם ובתוך אותו אדם בתקופות חיים שונות. יש מקום לכלל התפיסות והעיקר שבבסיסן עומדת ראייה הכוללת ראיית החברה במקביל לראיית האדם את עצמו. ב. הורים שונים מחפשים ממשיכי חינוך בדרכם אחר הצהריים לילדיהם. ההבדל בין חוג ותנועה הוא אותו ערך מוסף- מעבר לפן החברתי- להגיע למקום שלא מקנה לך מיידית תעודה או הכשרה פיזית- מאפשרת חשיבה ארוכת טווח, דיון ארוך טווח וסבלנות לתהליך. מעבר לשיח החברתי החשוב כ"כ שמתפתח בקבוצה הבונה עצמה בתוך תנועה. היום לא מגיעים פחות חניכים לתנועות- המספרים שומרים על עצמם ועולים מידי שנה- הירידה הגדולה מאחורינו. חשיבות לתכנים- קיימת, אך החשיבות המרכזית היא לחינוך הנוצר באינטראקציה בין בני אדם- שונה אותה תנועת הנוער בעיר אחת לעיר אחרת בתכנים אך התהליך שנוצר בין חניך לחניך ובין חניך למדריך הוא דומה ובו נמצא עיקר החינוך. למרות זאת- משרד החינוך ופונקציות עירוניות מפקחים על סוג ורמת התכנים זאת במקביל לבדיקה תוך תנועתית- דרך מועצת תנועות הנוער והנהגות התנועות השונות. ולבסוף- בני נוער המדריכים בני נוער וילדים- כמה דברים: א. לכל תנועה ישנם גם בוגרים שתפקידם לחנוך את הקורה בתוך הקבוצות השונות. ב. בני נוער המחנכים בדרך בה גדלו סוגרים מעגל של תהליך חינוכי ארוך טווח ויש לזה חשיבות עליונה. ג. הקירבה הגילאית מבורכת היות וההבנה בין מדריך וחניך גדולה, בשפה המשותפת רחבה ובעקר זה יושב על תפקיד של מחנך/ חבר.

פלגיה

New member
תודה על תגובתך

זה מעניין מאוד. לגבי המשתתפים בתנועות הנוער - אולי המספרים עולים, אני לא בטוחמה שאם בודקים באחוזים מתוך כלל הנוער יש עליה. מה המקום של ההורים בנעשה בתוך תנועות הנוער?

תלוי בתנועות...

בצופים ובעזרא ישנם ועדי הורים שמהוים חלק ממתווי הדרך בבני עקיבא ישנם הורים פעילים התומכים בפעילות בשאר התנועות זה מסתכם באסיפות הורים, דפי מידע ושיחות אישיות אין גופי הורים כמו בתנועות הקודמות.. בוגרי התנועות לעומת זאת הם דומיננטים בכל התנועות.

פלגיה

New member
איך מתבטאת הדומיננטיות של הבוגרים?

האם הבוגרים חוזרים לתנועה מתוך נוסטלגיה ורצון לחזור לנעורים, או מתוך רצון להשתתף בשינוי ובחינוך?

לגבי הבוגרים..

סיבה אחת מובילה את השנייה.. זה לא בדיוק נוסטלגיה, יותר שמירה על המקום בו גדלתי ומה שהוא מייצג ככה שנראה לי שנטייתי היא הסיבה השנייה. למרות שזה לא מובהק אצל כולם. זה מהווה נקודה קריטית אצל הרוב.

למעלה