תנועות הנוער: לאן?

GreatGTM

New member
תנועות הנוער: לאן?

לאח של חבר שלי הייתה פעולה בקניון. אני מניח שהם עשו קצת ג'וגינג חלונות (או ווינדוו שופינג). מה דעתכם על זה? תנועות הנוער הפכו למפגש חברים, כמו שנפגשים בבר רק במדים... חוו דעתכם בבקשה. ד"א: נתתי לחתול חמין, מה דעתכם יקרה לו? :)

סלוניק

New member
שתי התנועות המיינסטרימיות הגדולות

בני עקיבא והצופים, באופן טבעי יהיו מיועדות לצרכי בילוי בשעות הפנאי יותר מאשר החדרת ערכים (על אף שהן מתיימרות לכך) משום שעצם הבחירה בתנועות האלה נעשית יותר ע"י ההורים מאשר החניכים עצמם והן גם מסובסדות ע"י העירייה. התנועות האידיאולוגיות יותר- שמו"צ, בית"ר, נוע"ל, נוע"ם, המחנות העולים וכו', הן תנועות אשר ההצטרפות אליהן נעשית על פי רוב לפי בחירת החניך.

סלוניק

New member
לא על סמך היכרות עם התנועה,

אלא לפי דברים ששמעתי עליה (למען ההגינות- לא הייתי באף תנועת נוער מאז הצופים בכיתה ה') וגם ההנחה הכללית שאני מציג לפיה תנועת נוער בסדר גודל כמו בני עקיבא תיאלץ להיות כמה שיותר מיינסטרימית כדי לקלוט לשורותיה חתכי אוכלוסייה רבים ככל הניתן (מתוך הציבור הדתי-לאומי זאת אומרת). אפשר כמובן לטעון שב"ע מתבססת על ערכים מסויימים, אבל חשוב לוודא שהם לא נגזרת של העובדה שמדובר בתנועה המורכבת מנוער יהודי-דתי בלבד.

רוני13

New member
איזה מקור כל כך אמין...

שאתה מסתמך על דבריו בלבד? זאת סיבה להכליל על תנועה שלימה?

ברור שבגלל שב"ע תנועה גדולה

האופי בין הסניפים הרבים שונה אבל יחד עם זאת כל התנועה כפופה לאותה אידאולוגיה ולאותם ערכים. אפשר כמובן לטעון שב"ע מתבססת על ערכים מסויימים, אבל חשוב לוודא שהם לא נגזרת של העובדה שמדובר בתנועה המורכבת מנוער יהודי-דתי בלבד.- אפשר הסבר? לא הבנתי.

סלוניק

New member
...

את אומרת שב"ע כפופה לאותה אידיאולוגיה ולאותם ערכים, אבל השאלה היא מהם אותם ערכים? האם מדובר בערכים כוללניים כמו 'מורשת עם ישראל' או ערכים ערטילאיים כמו 'צדק', 'מסירות' וכו'? בסופו של דבר היא לא שונה בהרבה מהצופים בבחינה הזו - אלא שהיא פונה לקהל יעד דתי בעוד שהצופים לקהל יעד חילוני יותר.

הערכים של ב"ע

נובעים מהתורה ומערכיה וזה למעשה ההבדל העקרוני בינה לבין הצופים יכול להיות שהם מנחילים אותם ערכים אבל בעוד שבצופים מסתמכים רק על השכל האנושי ומשם הכול מתחיל ,בב"ע זה לא ככה הערכים נובעים מתוך התורה.

סלוניק

New member
בסדר, זו אותה הנקודה.

ב"ע מחזיקה באותם ערכים כלליים מאוד, ופשוט פונה לקהל אחר.

סלוניק

New member
ודוגמאות מתאימות היטב להמחשה

הן תנועות נוער דתיות פחות מיינסטרימיות כמו תל"מ או נוע"ם שעל אף שהן פועלות על פי אותן ערכים פחות או יותר - הדבר מהווה דגש הרבה יותר משמעותי בהוויה שלהן מפני שהמרכיב הדתי שלהן הוא הרבה יותר הכרחי לצורך ההגדרה של מה שמאחד את חברי התנועה.

GreatGTM

New member
ראשי תיבות

מה הפירוש של נוע"ם? אני מניח שנוע"ל=נוער אל נוער ושמו"צ=השומר הצעיר, זה נכון?

רוני13

New member
בבני עקיבא...

יש מפגשים באמצע שבוע-אבל זה מפגשי פעולה על סיפור עם משמעות-מוסר השכל! או התרמות יש הרבה...פגישה רק לשם פגישה היא יותר יוזמה שלנו מאשר של המדריכים או של הסניף-ושאנחנו נפגשים זה בלי מדים!

GreatGTM

New member
אני התכוונתי לפגישות עם מדים

שלמעשה נראות כבילוי רק עם מדים...

למעלה