תנועה

poppai

New member
תנועה

מישהו כאן מתנדב ביח"מ תנועה? יש לי כמה שאלות: האם עובדים עם שוטר או עם מתנדב? האם אפשר לעבוד בלילות? האם נוסעים ברכבים של אור ירוק (באסה) או בניידות רגילות? אשמח לשמוע עוד פרטים.

מתנדב

New member
בתנועה, יש שני שלבים.......

יש את שלב א´, שהנך עובר קורס למלאות דוחות תנועה, והזמנות לבתי משפט, ובסיום הקורס אתה יכול לצאת עם מתנדבים שעשו את הקורס הזה גם, ולא מחייב שוטר תנועה, זה נקרא ית"מ. יש את שלב ב´, ואז אתה מתנדב לתנועה הארצית, בדיוק הפורצדורה להתקבל לזה, אני לא יכול לענות לך במדוייק, (היות ואף פעם לא השתייכתי לתנועה הארצית), אך כפי שהבנתי, אתה חייב להיות שנתיים או שלוש בית"מ, וללא עבירות תנועה. בכל מקרה בשלב ראשוני, אתה מצטרף לשוטר תנועה, (ואם אני לא טועה זה רק ביום), ובשלב יותר מאוחר אתה יכול לצאת עם עוד מתנדב לבד בניידת, ללא שוטר תנועה. ולחלק השני לשאלתך, נוסעים עם ניידת רגילה.

AAA1981

New member
תשובה לשאלתך!

אין הבדל בין ית"מ לבין תנועה ארצית שזו היא מתנ"א. ההבדל הוא שית"מ זו היא יחידת תנועה מתנדבת שפועלת בתוך הערים. ומתנ"א מחוץ לערים. לגבי המתנדב אין הבדל היכן הוא בוחר להתנדב. יש כמו שאמר ידידי " מתנדב" שלב א שבו אינך רשאי לרשום דוחות ולאחר תקופה מסויימת אתה עובר קורס שלב ב ואז אתה רשאי לרשום דוחות וגם הזמנות לבית משפט בדיוק כמו שוטר! גם בשלב א וגם בשלב ב אתה יוכל לעבוד שתי מתנדבים יחד ללא שוטר . לגבי ניידות אור ירוק תלוי באיזה עיר אתה מתנדב. יש הרבה מקומות שהמתנדבים לוקחים חופשי ניידות רגילות. אני ממש מבין את הקטע של " האור ירוק" מישהו פעם שאל אותי מה זה אק"מ תנועה. לא רציתי לומר לו שזה מתנדבים אמרתי לו אק"מ זה אגף קצינים מיוחדים! הבחור קנה את זה. אבל זה סתם צחקתי! לידיעתך אני שוטר ונוסע הרבה באור ירוק(לא נוהג)יש להם רכבים הרבה יותר שמורים ונעימים מהניידות. שיהיה לך התנדבות פוריה. ביי איציק

AAA1981

New member
לגבי עבודת הלילות...

משטרת התנועה בתוך הערים פועלות עד 22:00 לאחר מכן ברוב הערים יש מתנדבים שלוקחים את העיר על עצמם עד חצות בערך. בסופי שבוע שזה חמישי שישי ושבת יחידות התנועה פועלות 24 שעות וכן גם המתנדבים.(מי שרוצה כמובן)

מתנדב

New member
ידידי, צר לי להגיד לך, אך הינך טועה

מתנדב בית"מ, אינו יכול להתנדב במתנ"א, אך ורק אחרי שנתיים או שלוש שאתה בית"מ, אתה יכול להגיש בקשה להיות במתנ"א, (וגם לא מקבלים את כולם).

code3

New member
../images/Emo150.gifעם כל הכבוד כולכם טועים!

אני התחלתי להתנדב ישר במתנא בשלוחת שפלה, מבלי שהתנדבתי בכלל קודם. מילאתי שאלון ותחקיר ביטחוני והתחלתי את הקורס. הקורס הראשון במתנ"א הינו שלב א´ - 13 מפגשים כל מפגש 3 שעות. בסיום הקורס מצטרפים אך ורק לשוטר בניידת ואסור לצאת עם מתנדב נוסף. לאחר 100 שעות פעילות יוצאים לקורס שלב ב´ שלאחריו ניתן להפעיל ניידת עם מתנדב שלב ב´ נוסף בלבד. בשלב הזה אתה מוסמך לתת דו"חות. מתנדבים במתנ"א מפעילים ניידות אור ירוק, כאשר רק למתנדב מותר לנהוג על הניידת ולא לשוטר. ניידות מצויינות מסוג מיצובישי גאלנט מנוע 2000. החסרון היחידי שאין מכשיר קשר קבוע ברכב וצריך לקחת ניסע שלא תמיד אפשר לקלוט איתו בצורה טובה (הרי י"ם לדוגמא). מקווה שעזרתי.

ofirgaon

New member
לא כל ניידות אור ירוק

הם מסוג מיצובישי גאלאנט... לידיעתך.. אצלנו יש מאזדה 323 חדשות

code3

New member
ניידות אור ירוק במתנ"א

ניידות במתנ"א הם בעלי מנוע 200 סמ"ק ומעלה בגלל היותם אחראים על כבישים בין עירוניים ששם צריך ניידות עם מנוע חזק לכן אין מזדה 323 במתנ"א אלא מביאים ניידות חזקות כמו הונדה אקורד, פאסאט 2.2, טויוטה ומיצובישי גאלאנט.

AAA1981

New member
מתנדב נראה לי שאתה טועה!

אתה יוכל להתנדב למתנ"א ללא כל שום קשר להתנדבות קודמת. זה נכון ששם הם מסננים יותר ממקומות אחרים.

מתנדב

New member
צודקים, טעות שלי.....

אמנם פעם זה היה כך, אך בתקופה הזאת, יש אפשרות להתנדב ישירות למתנ"א. וכמובן שמסננים, ולא מקבלים כל אחד.

לגבי התנדבות במתנ"א..

בתור מתנדבת ותיקה במשא"ז (11 שנה וכן אני עדיין צעירה..) החלטתי לעבור להתנדב במתנ"א. כמובן שהתקבלתי במיידית וללא כל מצמוץ עיניים. שכן לא מקבלים כל אחד כמובן מי שיש לו רקורד תעבורתי כלשהו נזרק החוצה חוץ מראיון קבלה קטן ומילוי פרטים אישיים נוספים הם ממש היו מוכנים לחטוף אותי אליהם. כמובן שיש מתנדבים שמגיעים לבד למתנ"א ומבקשים להתנדב אפילו אם אף פעם לא התנדבו קודם לכן אך הם עוברים את כל מסכת הבדיקות. כמובן שאני כרגע עוברת קורס שלב א´ של מתנ"א מאחר והקורסים הקודמים שעברתי היו שונים ולא מתאימים למתנ"א.. בקורס הנוכחי נאמר לנו כי אנחנו פועלים אך ורק עם שוטר בשלב זה ולא משנה באילו שעות היום או הלילה. כמו כן אחרי חצי שנת התנדבות שולחים את האנשים לקורס שלב ב´ שזה בעיקר על מילוי דוחות וכו´ ואחרי שלב ב´ יוכלו לעבוד שני מתנדבים שעברו שלב ב´ לבד בניידת.

ישראל26

New member
אה יכול אפילו -אם יש לך זמן -

להתנדב ביחידת יח"מ כל שהיא בתחנה עירונית /איזורית - תנועה /סיור בילוש ונוער ו-גם ןהתנדב במתנ"א ארצית - מכיון שלא מדובר באותו דיווח למחשב התחנתי אלא ביחידות נפרדות -ועצם ההליכה על מדים באחת משלוחות מתנ"א - לא מפריעה לפעילות הבילוש /נוער הסמויה -בעירך .

ישראל26

New member
מה רע באור ירוק ?! נראית

כמו ניידת משטרה ולמי שמאוד לחוץ מהמילים "משמר אזרחי " ברוס הניידות הורידו אותם . ברוב המקרים אור ירוק כבר עובדים לבד מתנדב בכיר (שלב ב ) +צעיר יותר או סגל +צעיר ובמיוחד בלילות . לעיתים עובדים גם עם שוטרי התנועה ובעיקר במבצעים גדולים .

מתנדב

New member
זה בכלל לא בושה להסתובב....

עם ניידת שכתוב עליה משמר אזרחי, האם הנכם מתביישים בהתנדבות שלכם?

AAA1981

New member
מתנדב. מנסיון שלי. . .

אזרחי מדינת ישראל(אני לא מכליל) כיודעים שמדובר במתנדב היחס שלהם אלייך הוא גרוע. הם לא מפחדים ממך. הם מתייחסים אלייך כאל פרייאר! אני לא מתנדב אבל לא פעם הוזעקתי למתנדבים שארחים צעקו עליהם וכמעט הכו. וכשאני מגיע מה אומר לי האזרח. המתנדב הזה מרים עלי את האף!!! לכן גם צמרת המשטרה לקחה זאת בחשבון וכל מתנדבי היח"מ לבושי מדים. ובעוד כחודש מחליפים את תעודות המינוי של מתנדבי היח"מ ולא יהיה מצויין שם מתנדב. אצלנו אומרים בצחוק-אתה רוצה לקבל מכות תראה תעודת משא"ז! שיהיה שבוע טוב לכולם והרבה תודות למתנדבי היקרים!!! ביי איציק

מתנדב

New member
אכן פעם היה זלזול........

היום בכל אירוע שהמתנדבים נמצאים, ומתנהגים אלינו בזלזול, השוטרים מגיעים לאירוע, או שמביאים את הצדדים לתחנה, והחוקר פותח תיק על זה. בכל מקרה ראוי לציין לשבח גם את השוטרים, שהם מעריכים מאוד את ההתנדבות שלנו, ולא אחת נתקלתי באירועים שהשוטרים ראו איך שמלגלגים על המתנדבים, והם עיכבו את החשודים לתחנה. בגלל זה אני אומר, אנו בתור מתנדבים, אנו צרכים להתגאות בהתנדבות שלנו, ואם משהו משפיל אותנו, לא להתייחס, אבל ברגע שזה עובר כבר את הטעם הטוב, לא להסס ולעכבו לתחנה, אני בטוח ששם יטפלו בו.

פאב

New member
לא מומלץ להסיר את המדבקות

אני מתנדב במתנ"א מרכז/שלוחת שפלה ולאחרונה "העניש" מפקד מתנ"א מרכז את שוטרי השלוחה ומתנדביה בגלל מתנדב שהסיר את מדבקות האק"מ מניידת אור ירוק. העונש היה: החלפת ניידת ה"אור ירוק" בניידת עם הילוכים ידניים, מסריחה , שמתנדנדת על הכביש כמו סירה בים ובקיצור ניידת שאם בוחן תנועה היה ניתקל בה - היה מוריד אותה מהכביש. מהעונש הזה סובלים המתנדבים פעמיים - פעם אחת בגלל שאם הניידת מוצמדת אזי ברירת המחדל היא לצמיד אותה למתנדבים ופעם שניה בגלל השוטרים עצבניים עלינו (המתנדבים) בגלל שגם הם נאלצים לסוע עליה. אגב , אותו מתנדב אותר כבר ממזמן והעיפו אותו מהשלוחה אם אינני טועה.

למעלה