תנועה

• פותח הנושא egas
  • פורסם בתאריך

egas

New member
תנועה../images/Emo73.gif../images/Emo5.gif

לפני מספר ימים עברתי רמזור באור צהוב (מודה ומתוודה). "למזלי הרב" נציג החוק הבחין בדבר וחיש נרשם לי דו"ח על סכום של 1000 טיבין ותקילין. לאחר עיון בהודעה הופתעתי לגלות כי העבירה המיוחסת לי היא מעבר צומת באור אדום, ולא אור צהוב כפי שאכן היה. האם מעבר צומת באור צהוב משול למעבר באור אדום?או שמא יש כאן טעות קריטית של השוטר החביב ועלי להגיש בקשה להישפט ולהפסיד ימי עבודה?

דובי123

New member
אם אני זוכר נכון ואם החוק לא השתנה

מאז עשיתי את בחינת התאוריה [יותר מדי מזמן] אזי יש שני מצבים האחד צהוב אחרי ירוק והשני צהוב אחרי אדום ואין דינם זהה.. מדוע לא תעבור שוב על חוקי התאוריה ותבדוק תחילה מה הם קובעים?

egas

New member
בספר התאוריה

יש איזכור קצרצר למצב ,בסגנון של - לא לעבור בצהוב ... בלה בלה בלה... אך כמובן, שלא מוזכר מהו העונש על עבירה זו ,וכן לא נאמר האם עבירה זו ,לפי פקודת התעבורה, דינה כדין מעבר הצומת באור אדום. מכאן שהצעתך להסתמך על ספר התאוריה לא עזרה לי, לצערי. באם יש למישהו עוד רעיונות והארות אשמח לשמוע.

shnashit

New member
צבעים

בעיקרון אמורים לעבור באור ירוק בלבד, אולם האור הצהוב ברמזור מופעל על מנת לתת אתראה על המעבר לאדום, בעיקרון דינו של האור הצהוב זהה לדינו של אור אדום בסייג אחד - מותר לעבור באור צהוב אם לא באפשרותך לעצור בבטחה בקו הצומת, דהיינו. בתקווה שלא עברו 30 יום מקבלת הדו"ח עליך לפנות למרחב הרלונטי ל"פניות נהגים" - במכתב מפורט שבו תספר עם האירוע, תציין שנכנסת לצומת/חצית את קו הצומת כאשר ברמזור אור צהוב וכן את הנסיבות המקלות אם קיימות (בעצם למה לא עצרת בצהוב). יש לזכור כי למעט הקנס הגבוה (1000 ש"ח) יש את ענין הנקודות...

למעלה