תנועה ליברלית

דם הבן

New member
תנועה ליברלית

הסיבה היחידה שעוד נותרה להצביע לשינוי או לחץ, היא התקווה למחר. שאי פעם מחר תקום שוב תנועה גדולה כמו שינוי אבל עם מנהיג אחר, לא כ"כ זחוח ותמיד צודק. תנועה עם בנאדם שיוכל להנהיג ובאמת לשנות משהו. שינוי שנתה דברים שהיו חשובים לה, ועל כך נפלה. יש עוד שתי סיבות מרכזיות, פרט להצלחה. שרון, כמובן, וקדימה. והסיבה השלישית לכך ששינוי נפלה היא חוסר היכולת של מנהיגיה להתמודד עם אופוזיציה, ולוותר על האגו. פורז לא הבין שאם הוא לא נבחר למקום השני, כנראה שהוא עשה כמה דברים לא בסדר. על כל פנים, אני אמשיך להצביע לו, למורת רוחכם הבולטת, בגלל שאני לא מאמין בפוליטיקאים קטנים כמו לווינטל. פורז, עם כל השנים שבהם בילה בכנסת וצבר ניסיון, יכול לשמור על גחלת של ליברליזם. לווינטל-לא. לאלה שישאלו מדוע לא להצביע מרצ, אם הליברליזם חשוב לי כ"כ, הסיבה פשוטה- הם לא ליברלים, הם אך ורק אנשי מחנה השלום, עם עיוורון קל עד קשה. אני באמת מקווה שבריזון (שרק הוא סיבה מספיק טובה להצביע ולתמוך בחץ. אין ח"כ ראוי ממנו) ופורז יכנסו לכנסת ויעשו רעש של אופוזיציה, רעש של אנשים ששומרים על כך שש"ס ויהדות התורה לא יגנבו את הכסף בשקט, אלא שיהיה מישהו שבאמת יצעק לתקשורת על השחיתויות שלהם. זה לא יהיה לווינטל, (אולי בהתחלה, אבל הוא אדם בלי דרך. אדם שלא יכול להיות בשלטון, ותראו מה קרה לו לאחרונה, אפילו מועצת שינוי שנשארה רק שלו, כועסת עליו) וזה לא יהיה מרצ. זה יהיה פורז ובריזון. רוני בריזון הוא אדם שב10-15 שנים האחרונות עוקב בדקדוק אחרי המגזר החרדי, קורא את העיתונות ונושם את התרבות והאמונות שלהם. מעורה ומכיר. ואחד שילחם על מה שחשוב לנו, ויצעק לעיתון. לא סתם הוא במקום השני בחץ. אל תלכו עם הראש בקיר. ואגב, יותר מתאים לומר "הרסנו את שינוי, נהרוס את המדינה."

אנדרי ז

New member
לא הבנתי את ההיגיון שלך

מן הסתם מועצת שינוי כעסה הרבה יותר על פורז, אז למה שתלך דווקא איתו? ואיך הדברים שאתה בעצמך כתבת על פורז הופכים אותו לליברל דגול?

דם הבן

New member
אז ככה.

ראשית, מי שנשאר במועצת שינוי לאחר הפילוג, התומכים כביכול של לוינטל, כמו נוימן ובקר, התגלו כאופוזציונרים להכל... כלומר, הם כעסו גם על לוינטל, אחרי שעלה לשלטון בשינוי. עזבו, חבורה של חובבנים, שכרתו את הענף שעליהם הם יושבים. פורז, לעומת זאת, הצליח להביא את המפלגה הזו לגדולה, בסופו של דבר. נכון שהוא נעזר בטומי בשביל זה, אבל אין ספק שללא פורז זה לא היה קורה. מי שהקים את שינוי ממש ממש מזמן עזב אותה, ורק פורז שמר על הגחלת. אין שום קשר בין מה שכתבתי לבין זה שהוא ליברל. לא ניסיתי להוכיח את זה. פורז הוא ליברל בגלל הדעות שהוא מאמין בהם (חוץ מקמצנות, אבל זה פשוט ניהול "נכון") ובגלל התמיכה הבלתי מסוייגת שלו בחילונים (בניגוד למרצ, שימכרו את הזכות ללכת בלי רעלה תמורת משא ומתן עם אבו-טיר.)

אנדרי ז

New member
איך הכנסת לפה את בקר?

הוא דווקא בין התומכים הנלהבים בלוונטל היום. חיכוכים הם תופעה נורמלית בסביבה דמוקרטית. השתלטות מוחלטת על מפלגה ואי-מתן ייצוג לקבוצות שונות בתוך המפלגה - זה לא נורמלי. פרישה בטריקת דלת תוך סיכון עתיד המפלגה רק בגלל שלא נבחרת למקום השני - זה כבר פשע כלפי ציבור הבוחרים שלך. ושמירה על הגחלת - באיזו מפלגה אחרת אתה שומע על דבר כזה? למה שדורות לא יתחלפו בתוך מפלגה דמוקרטית אמיתית? מה חשוב פה, הפרסונה או האידאולוגיה?

דם הבן

New member
בדיוק!

לווינטל לא מייצג אידיאולוגיה! נכון שדורות צריכים להתחלף והמהלך של פורז היה טעות. קשה לי להאמין שאפילו הוא מתווכח על זה. פורז הוא זה שייצג את האידיאולוגיה ושמר עליה כל השנים. שמע, הכי קל זה להיות אופוזיציה, וזה בדיוק מה שנוימן, בקר, ועוד רבים, עשו. להיות רק אופוזיציה זה להיות איש קטן. להיות בשלטון ולהחליט החלטוות שלא כולם יאהבו, זה משהו אחר. שר הפנים מול שדרן רדיו. אף אחד לא בחר בלווינטל. בחרו בו כדי להעיף את פורז.

אנדרי ז

New member
אותם אתה מאשים שהיו באופוזיציה?

או את ההנהגה שסירבה לשתף אותם בשלטון? ראינו כבר מה קרה כשהם העיזו לקחת בכוח הדמוקרטיה חלק מאותו שלטון. איזו אידאולוגיה בדיוק הם ייצגו? את האידאולוגיה שאומרת שטומי ופורז הם המטרה העליונה ושאר מפלגת שינוי נועדה רק לשמש להם תפאורת רקע?

../images/Emo45.gif

רשימת שינוי הנוכחית היא חובבנית ולא ראויה לאימון הציבור. המפלגה רוקנה מתוכן.

אנדרי ז

New member
זה תמיד מצחיק אות מחדש

אלה שחושבים שהם היו התוכן היחיד של המפלגה, ושבעצמם רוקנו אותה מאותו "תוכן", עכשיו מתלהבים מזה שהיא כביכול נותרה בלי תוכן...

wizibusy

New member
מעניין שדווקא

אנשים שהפוטנציאל שלהם לא מוכר לך אתה מסיק מסקנות חדות משמעות,בעיקר לא נכונות,מסקנות אשר מבוססות על חצאי אמת ושקרים שלמים. לעומת זאת אצל אנשים אשר אתה מכיר את הפוטנציאל והעבר שלהם, מר ביג שר הפנים של השעונים, אתה בוחר למרות הילדותיות, הטיפשות, חוסר הכבוד לדמוקרטיה, ההתנהלות וההתנהגות במשך השנים לתמוך בו. כן יש במפלגה החדשה ח"כים מן השורה הראשונה, בתור בני אדם נחמדים ובתור אנשי איכות בחלקם, אך אין זה אומר שהמהלך שלהם, הכלבלביות הנתעבת שלהם, וצורת ההתנהלות הבזויה שלהם מוסיפה להם כבוד ו\או את הזכות להבחר. בני אדם בוגרים, רציניים, ושקולים יודעים להפסיד בכבוד. אולי יום אחריי זה המצב שלהם ישתנה - אבל לשבור את הכלים זה מעשה מגוחך והרסני.

דם הבן

New member
כבר דיברנו על כך שהמהלך היה טעות

עזבו את זה כבר. כעסנו, התעצבנו, הבנו את הטעות עוד לפני שקרתה. יש לה אשם אחד-רון. פורז לא יכל לשים את האגו שלו בצד, ובכך טעה. זה קורה להמון פוליטיקאים. שמעו, אחת מהמפלגות האלה צריכה לעבור את אחוז החסימה. זה יכול להיות חץ וזה יכול להיות שינוי. כרגע, אני מאמין שזו תהיה חץ, ואני גם תומך בה יותר מבחינה אנושית.

EO117

New member
דור לראשונה אני מסכים איתך

בכל מילה שאתה כתבת בשרשור...אני בשוק שהיום הזה הגיע... בכל אופן אני תומך בח"ץ ומאמין שהציבור ידע להבדיל בין האנשים שבאמת עשו בשביל המדינה לאורך הקדנציה האחרונה ולאורך השנים ולבין חבורת ח"כים זוטרים ועסקנים שהרסו מפלגה בת 30 שנה ביום אחד בלבד.

Sashka7

New member
סלח לי על הבוטות, אבל

למה נראה לך שמה שכתבת כאן מעניין איש מהפורום שהוא חבר שינוי??? כאילו אני גם חושבת הרבה דברים, גם על ח"ץ וגם על מפלגות אחרות, אבל אני לא מפרסמת את זה בפורומים שלהם, כי זה לא מעניין אף אחד...

דם הבן

New member
לא מעניין אותך

אל תקראי. אני בטוח, בעקבות הדיון שנוצר, שזה מעניין.

למעלה