תנובה

cocacola27

New member
תנובה

ראיתי למטה הודעה שלמישהו שהמליץ לקנות חלב סויה של תנובה. תנובה?? זו תעשיית החלב, הבשר והביצים הגדולה בישראל. אני החרמתי אותם עוד מתקופת הסיליקון שהם השתילו בחלב ועכשיו שאני טבעונית ואם הייתי גרה בישראל, אין שום סיכוי בעולם שהייתי קונה איזשהו מוצר שלהם (או מכל חברה שקשורה לתעשיה הזאת).
אתם פשוט מממנים אותם מכיוון אחר זה הכל.

Gidi Shemer

New member
הגישה שלך לגיטימית, אבל יש שני דברים שכדאי לקחת בחשבון

הראשון, שכמעט ואין חברות שאינן מתעסקות בתעשיית החי. גם חברות ״נקיות״ הן הרבה פעמים חברות בת של קונצרנים שמעורבים חזק בתעשייה.

השני, ככל שתהיה דרישה גבוה יותר למוצרי סויה ו״תחליפים״ כך חברות ענק כמו תנובה ישקיעו משאבים במוצרים כאלו. אני לא תמים לחשוב שמחר הם יסגרו את משק הבשר כי הסויה הולכת טוב בשוק, אבל ככל שמוצרי ״תחליף״ יהיו כלכליים יותר לחברה כך ייטב

cocacola27

New member
גם אם הם יעשו לך ליין טבעוני שלם

זו עדיין אותה חברה מתעללת שאחראית לסבלן האינסופי ולמותן של מיליוני בעלי חיים.

subatoi

New member
נכון, אבל התעלמת משאר הדברים של גידי.

גם אלפרו "בעסק", למשל.

האלזה

New member
אין פה עניין של רצון לקנות תנובה

גידי בכלל לא קונה תנובה, הוא פשוט ענה לך בצורה עניינית, הביע את דעתו.
ממליצה לך על הכתבה "אשליית הצרכנות החופשית" שמסבירה את הכשל שבהחרמת תנובה תוך מעבר לתאגיד המקביל.
http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3616394,00.html
&nbsp

cocacola27

New member
האמת שעוד שנים לפני שהייתי טבעונית

כבר החרמתי את כל החברות בכתבה אחת אחת.

האלזה

New member
אז כדאי לדייק

במקום לתהות למה קונים פה תנובה, את בעצם תוהה למה אנחנו קונים בכלל את רוב המוצרים בסופרמרקט.

cocacola27

New member
בוודאי, אם המוצרים בסופר קשורים לתעשייה אני לא אקנה אותם

אגב, אני מחרימה רשתות גדולות (כולל סופרים) אבל זה כבר לא קשור לטבעונות..

האלזה

New member
לא נראה לי שהבנת אותי

לא שאלתי לגבי הרגלי הצריכה שלך, אלא רק תיקנתי את הטענה שלך.
את לא תוהה למה אנחנו קונים תנובה, אלא למה אנחנו קונים מוצרים תעשייתים.

subatoi

New member
אמת ויציב. אבל זה פורום. יש פה דיונים. אמנם לא חובה אבל

זה יותר מעניין ומעמיק ככה

Lhuna1

New member

מבחינתי החזון הוא לא שתנובה ודומיה יסגרו ומאות אלפי עובדים יפוטרו (חזון כזה מציב במידה רבה את הטבעונות כאויב של ציבור עצום, ולא יועיל לפתיחות כלפיה),
אלא שיוסבו בהדרגה ליצור מהצומח, וכך ישרדו את המעבר (לעולם האוטופי שאנו מדמיינים
), לטובת כולם.
&nbsp
אני גם חושבת שגישת החרם גוררת רק מלחמה מהצד השני, שמזיקה לכולם, בעוד שגישת "אנחנו יכולים גם להיות צרכנים שלכם" אמורה לחזק אצלם את הכיוון של "להצטרף אליהם במקום להלחם בהם", שמועילה לכולם (גם לחיות וגם לאנשים משני הצדדים).
&nbsp
&nbsp
&nbsp
(סליחה, אני יודעת שבעצם חזרתי על מה שכתבת, אבל יש לי אובססיה לפירוט יתר)
&nbsp

vegetalien

New member
שני דברים.

1. מי זה אַתֶּם? יש בינינו כל מיני אנשים וכל מיני טקטיקות. אני מכיר לא-מעט טבעונים שנוקטים בגישה דומה לגישה שלך. וזה לגיטימי, אבל ממש אין אחדות-דעים לכאן או לכאן.
&nbsp
2. במקרה אינני צרכן של חלב סויה. אבל אני צרכן של ירקות קפואים, ויש לי חולשה לכרוב ניצנים. אז איפה הבעיה? ובכן, מתברר שברשתות שיווק רבות המותג היחיד (מונופול) שמציע כרוב ניצנים הוא סנפרוסט.
וסנפרוסט היא גם חברה-בת של תנובה. הנה, לא-רק מוצרי חלב/ביצים ובשר, אלא גם שוק הירקות נשלט במידה לא קטנה בידי תנובה. במקרה של סנפרוסט זה גלוי וידוע, אך אם אינני טועה יש לתנובה נגיעה גם בעוד חלקים לא-קטנים בכלל משוק הירקות והפירות.
עכשיו... מה אפשר לעשות? אפשר לברר כמובן מאין באה כל תוצרת, אפשר לרכוש דרך חקלאות מקומית/ישירה - אפשר לעשות הרבה דברים בימינו. השאלה שעולה, עם זאת, היא שאלת התועלת מול העלות.
על מנת להימנע טוטאלית ובמודע מכל מימון ישיר (ממימון עקיף אין לברוח, אלא באמצעות מרד מס והחרמת רשתות שיווק גדולות) של תנובה, יש צורך בעבודה רבה ובמאמץ ניכר, על מנת למצוא את הדרכים והיעדים החליפיים להשיג את הנחוץ לך.
וזה, בתורו, הופך טבעונות למאוד... לא נגישה. להרבה אנשים יש קושי לוותר על הרגלים ישנים (אכילה מן החי), אז אני תוהה כמה אנשים היו מוכנים לנסות טבעונות אילו היה צורך לוותר על נוחות במידה כה נרחבת.
&nbsp
Having said that - אני בהחלט דוגל בגישה צרכנית של קנייה מחברות קטנות ומקומיות יותר, כאשר הדבר אינו דורש ממך יותר מדי מאמץ (לדוגמה, כאשר יש לך אפשרות לבחור באותו מקום בין כמה אופציות שונות).
אבל אם בשביל להשיג את מצרכי הבסיס שלך יש צורך במאמץ לוגיסטי/כלכלי ניכר, לדעתי יוצא שכרנו בהפסדנו - נוצר רושם של ניכור וסגפנות, וכנראה גם אליטיזם צרכני. ומבחינתי זה חבל.

cocacola27

New member
העניין הוא ש.. איטס נוט אבאוט יו

מדובר בבעלי החיים. לגבי הלא טבעוניים, זה נכון, אם המאמץ גדול מדי, יהיה להם קשה לעשות את המעבר שהוא באמת קשה (לא אחרי שכבר החלטת אבל ההחלטה עצמה קשה), אבל למי שכבר טבעוני, מדובר בשינוי קוסמטי לחפש תחליפים לדברים אהובים. כרוב ניצנים? חלב סויה? אני גרה בבולגריה. אמנם הירקות והפירות ברובם אורגניים אבל המבחר מצוצמצם שלא לדבר על שוק לטבעונים שפשוט אין. בשר עולה כאן גרושים והוא באיכות מעולה, גבינות זה בערך המאכל הלאומי והביצים כמעט אורגניות ונהדרות. כשהייתי צמחונית, קניתי את הביצים מאיש זקן שהיה מגיע פעם בשבוע עם 20 ביצים מהכמה תרנגולות שיש לו בגינה. בקלות הייתי מוצאת לי הצדקה לאכול לא? ועדיין, כל פעם שאני עוברת לידו הוא מסתכל עלי עצוב ושואל: את עדיין לא אוכלת ביצה?
ועדיין, בעיני טבעונות זה תהליך שגם הופך אותך לשף. אני לא מגזימה. רמת הבישול שלי ושל בעלי עלתה בכמה רמות וכבר קודם היינו בשלנים. ההמצאה, עושר המרכיבים, השילובים- אני לפעמים לא מאמינה שאני עשיתי את זה. ואם אני יכולה להרשות לעצמי להיות טבעונית איפה שאין בכלל שוק טבעוני, מה עשו הטבעונים האידיאולוגיים אם הם מממנים את תנובה, לא חשוב מאיזה כיוון??

Lhuna1

New member
חלקנו חושבים שזה כן חשוב מאיזה כיוון

בנוסף לא כולנו יכולים או מעוניינים להפוך לשפים. אם התנאים להיות טבעוני מחייבים אותך להפוך לבשלן - זה פוסל בפני הרבה אנשים את האופציה של להיות טבעוני, וזה חבל.
&nbsp
&nbsp

cocacola27

New member
לעשות אוכל פשוט וטוב לא אומר להיות שף

בשבילי אוכל טוב זה כמה שפחות עבודה. פעם הייתי לוקחת את המרכיבים טוחנת אותם, משנה להם צורה, היום למדתי לעבוד עם כמה שפחות מרכיבים, כמה שפחות עבודה וכמה שפחות זמן בישול.
זה לא מה שירחיק אנשים מטבעונות. להחליט על טבעונות זו החלטה קשה והיא אינדבדואלית. את יכולה להגיד לכל אחד בוא תשמע את ההצאה של גארי אבל לא כל אחד יהיה לו את החשק, את הכוח המנטלי בכלל לפתוח את ההרצאה. מי שפותח אותה ויושב שעה לצפות בה זה מישהו שכבר את חצי הדרך עשה קודם. אחרי שכבר ביצעת את המעבר לטבעונות, חשוב להבין מה זה אומר להיות טבעוני אידיאולוגי. מבחינתי זה אומר שכל חברה שיש לה חלק בניצול התעשייתי של בעלי החיים מוחרמת. יש מספיק אוכל גם בלי חלב סויה של תנובה ואם קראת את ההודעות הקודמות שלי אז אני בכלל לא יכולה לחלום על חלב סויה או על השפע הטבעוני שיש לכם בישראל ועדיין ברור לי למה אני טבעונית וכמו שאני לא אפרנסותם ואקנה עוף כך אני גם לא אפרנס את הליין היעני טבעוני שלהם. וכנ"ל לגבי כל חברה שמעורבת בתעשייה. אם את טבעונית מטעמים בריאותיים זה סיפור אחר.

Lhuna1

New member
ציטוט

"מבחינתי זה אומר שכל חברה שיש לה חלק בניצול התעשייתי של בעלי החיים מוחרמת."
&nbsp
גישה לגיטימית ומובנת, אבל מילת המפתח היא "מבחינתך"... לעומת זאת מבחינתי זה אומר דברים קצת אחרים, שהוסברו בהודעות קודמות בשרשור.
אין מנהיג לטבעונות שקובע מהי הדרך הנכונה למטרה.
להודעתך מתחת שעדיין לא הבנת, בכנות, אני לא כל כך מבינה אותה, כי הדברים נכתבו בלשון די ברורה לדעתי.
אם את לא רוצה להסכים - זו כמובן זכותך. אבל אם את באמת רוצה להבין את השיקול (וגם שיקולים אחרים שנכתבו פה ע"י אחרים), ועדיין לא מצליחה, את מוזמנת למקד שאלות ולהתייחס ספציפית לטיעונים שהועלו

&nbsp
&nbsp

Lhuna1

New member
ואני אומרת לך בפירוש שזה -כן- ירחיק אנשים מטבעונות

הקושי והחוסר במבחר במוצרי מזון טבעוניים מוכנים, מקשה על המעבר של מי שלא מבשל. אומרת לך את זה ממקור ראשון וזאת עובדה.
יכול להיות שלך זה פשוט וקל ונהדר שאת מסתדרת במקום שאולי יש בו מעט כי את מבשלת בעצמך, אבל לא כולם כמוך. ואין בישראל שפע טבעוני. יכול להיות שיש קצת יותר מאצלך, לא יודעת, אבל המצב רחוק מאוד מאוד מאוד מ"שפע". לי קשה בסופר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

cocacola27

New member
טוב בסדר

נניח שיש אנשים שהבינו את ההשלכות של אכילת בשר, ביצים ומוצרי חלב, מתים להיות טבעוניים אבל אז הם מגלים שאין חלב סויה וחוזרים בהם, מה ההצדקה של מישהו שהוא כבר טבעוני?
בלי חלב סויה תחזרי לשתות חלב פרה? זה לא ברור שאם את קונה מתנובה את בעקיפין תומכת בהם גם אם לא קנית מוצרים מתעשיית ההתעללות?
אני בכל אופן לא כל כך הבנתי טענת נוחות מטבעונים אידיאולוגיים.
מה עוד שאני מניחה שחלב סויה בישראל יש רק לחברות שמעורבות בתעשייה כי זה מה שאמרו לי פה. אם יש חברות שמייצרות חלב סויה ואין להן קשר (או הרבה פחות קשר) לתעשייה מלתנובה ובכל זאת אנשים ממשיכים להעדיף את החלב של תנובה, אז קטונתי מלהבין.

למעלה