תנאי עבודה ושכר

מצב
הנושא נעול.

dratler

New member
תנאי עבודה ושכר

תנאי עבודה ושכר
שלום רב אני עובד באחת מקרנות הפנסייה הותיקות ההסתדרותיות באמצעות קבלן כח אדם מ 10/2004 , מזה כ 5 חודשים אני בתפקיד אחר (חשב פנסיות) לאחר שהסכמתי לקבל על עצמי תפקיד זה( באמצעות אותו קבלן כח אדם). לפני ימים מספר ניגשתי אל מנהל מחלקת הפנסיות באותה קרן ע"מ לדון עימו בהפיכתי לעובד הקרן- קרי להיות חלק מן הסכם הקיבוצי(לעניין תנאי שכר ורווחה) שחל על עובדי הקרן. באותה שיחה התרשמתי ממנו כי להיות חלק מן ההסכם הקיבוצי שחל על עובדי הקרן (שאינם עובדי חברת כ"א) זה משימה שהיא כלל לא פשוטה מבחינת הנהלת הקרן/אגף התיפעול, לעומת זאת הוא הציע לי לחשוב "כמה אני חושב שמגיע לי" עקב תפקידי החדש (שאותו אגב אני ממלא בהצלחה- לא לפי דעתי האישית , הוא בעצמו מאוד מרוצה ממני וכך אמר לי) ועם זה לגשת אליו והוא כבר יעביר זאת הלאה. שאלותיי: א. האם כדאי לי להתעקש על להיות חלק מההסכם הקיבוצי של הקרן לעניין תנאי השכר והרווחה? ב. במידה ואחליט שלא להתעקש על זאת אלא להסתפק בשיפור תנאיי בצורה אחרת... אין לי מושג כמה שכרעליי לדרוש, אולי תוכל לעזור לי פה? וליתר פירוט בהנחה שאשאר בסטטוס של עובד שעתי , כמה עליי לדרוש ברוטו לשעה? אודה על תשובה תודה מראש, איציק

שיר ורד

New member
השאלות לא קשורות לנושאי הפורום

תנאי עבודה ושכר
שלום רב אני עובד באחת מקרנות הפנסייה הותיקות ההסתדרותיות באמצעות קבלן כח אדם מ 10/2004 , מזה כ 5 חודשים אני בתפקיד אחר (חשב פנסיות) לאחר שהסכמתי לקבל על עצמי תפקיד זה( באמצעות אותו קבלן כח אדם). לפני ימים מספר ניגשתי אל מנהל מחלקת הפנסיות באותה קרן ע"מ לדון עימו בהפיכתי לעובד הקרן- קרי להיות חלק מן הסכם הקיבוצי(לעניין תנאי שכר ורווחה) שחל על עובדי הקרן. באותה שיחה התרשמתי ממנו כי להיות חלק מן ההסכם הקיבוצי שחל על עובדי הקרן (שאינם עובדי חברת כ"א) זה משימה שהיא כלל לא פשוטה מבחינת הנהלת הקרן/אגף התיפעול, לעומת זאת הוא הציע לי לחשוב "כמה אני חושב שמגיע לי" עקב תפקידי החדש (שאותו אגב אני ממלא בהצלחה- לא לפי דעתי האישית , הוא בעצמו מאוד מרוצה ממני וכך אמר לי) ועם זה לגשת אליו והוא כבר יעביר זאת הלאה. שאלותיי: א. האם כדאי לי להתעקש על להיות חלק מההסכם הקיבוצי של הקרן לעניין תנאי השכר והרווחה? ב. במידה ואחליט שלא להתעקש על זאת אלא להסתפק בשיפור תנאיי בצורה אחרת... אין לי מושג כמה שכרעליי לדרוש, אולי תוכל לעזור לי פה? וליתר פירוט בהנחה שאשאר בסטטוס של עובד שעתי , כמה עליי לדרוש ברוטו לשעה? אודה על תשובה תודה מראש, איציק
השאלות לא קשורות לנושאי הפורום
אך בכל זאת אנסה לתת תשובה. 1. אם אתה מתכוון לעבוד בקרן הפנסיה הנוכחית או בחברות קשורות שגם בהם קיים הסכם קיבוצי, אזי חשוב להתעקש על קבלה כעובד קבוע עם כל התנאים של עובד מאורגן. אחרת נראה לי ששתעקשות מיותרת. 2. אין לי מושג מהם תחומי השכר בתפקידך. אבל, אתה יכול לבצע הערכת שווי של השכר וההתנאים שהיית מקבל , לו היית נתקבל להסכם הקיבוצי, להוסיף סכום מסוים בגין חוסר הבטחון התעסוקתי, הנובע מהיותך עבד לפי חוזה אישי ולדרוש סכום קצת יותר גדול לצורך מו"מ. את חוסר הבטחון התעסוקתי אפשר להעריך בקלות במידה וישנם עובדים שפוטרו במסגרת תוכניות התיעלות. ההפרש בין הפצויים המוגדלים שקבלו בתוספת הטבות אחרות (כמו תקופת הסתגלות) , לבין הפצויים הרגילים שמקבל כל עובד מפוטר, מחולק בתקופת עבודתם של עובדים אלו יתן את השווי הכלכלי של הבטחון התעסוקתי. כחשב , אני בטוח שלא תתקשה לבצע את ההערכות הללו. כאשר מדובר על זכויות רווחה, לא לשכוח לקחת בחשבון שיקולי מיסוי וגילום וכן את השתתפות העובד בדמי ועד/חברות בהסתדרות וכדומה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה