עוד תשובות
קודם כל, יכול להיות שבבקום ימצאו לך תפקיד וישלחו אותך לטירונות שצמודה לקורס שבה תהיה בבסיס אחר ועם תנאים יותר טובים. ולהבהרה, אני עשיתי טירונות בניצנים, והיה ממש כיף. אל תילחץ בכלל, זה כמעט כמו קייטנה. אחד יותר טוב מהשני? קשה להגיד. אין אף אחד שעשה שלוש פעמים טירונות, בשלושתם. התכנים הם אותם תכנים, הסגל זה עניין של מזל (על איזה מכ"ים תיפול...). לפי מה שאומרים בזיקים יש יותר שמירות מבשאר כי זה ממש על הגבול עם עזה. הבנתי גם שבמחנה 80 יש יותר שמירות מבניצנים אבל אני לא באמת יודע. על ניצנים אני יכול להגיד שהאוכל היה רע אבל אכיל, השקם היה מספק והיה אפשר לצאת אליו בכל הפסקה, ובמקלחות לא הייתה יותר מדי בעיה של מים חמים. המגורים הם אוהלים בטוח בזיקים וניצנים ובמחנה 80 זה או זה או חדרים כמו שאמרת. לישון באוהל זה לא כזה נורא, אם האוהל שלך תקין. אני ישנתי באוהל דפוק לגמרי וכל לילה גשום התעוררתי בתוך שלולית. לא נעים בכלל, התקררתי לגמרי וכל הדברים נרטבו לי, אבל אחרי פעמיים שזה קרה העבירו אותנו לכיתה שזה היה לנו כמו בית מלון ביחס לאוהל. אם האוהל מתוח כמו צריך ובנוי טוב לא תיכנס טיפת מים ואם הוא גם אטום כמו שצריך ומקפידים לסגור אותו טוב בלילה אז לא קר כל כך. האוהלים בפלוגה שלי בטירונות לא היו בכלל חדשים, הם היו מלאים חורים ותיקונים אבל זה לגמרי עניין של מזל. בעיקרון יש שני סוגים של אוהלים, "אוהל 11" שיש בו 10 אנשים או "אוהל 12" שיש בו 20 איש בערך. בכל מקרה תכין לך בגדים חמים... ארוניות באוהלים אין. אז תביא תיק שיהיה נוח להשתמש בו. עדיף שיהיה לך תיק שלא צריך לשפוך את כולו בשביל למצוא משהו. תביא גם פנס כי אצלנו לפחות גנבו את הנורה של האוהל כל הזמן וגם כשאנחנו גנבנו מאחרים תוך יומיים גנבו לנו שוב. וזה מוביל אותי לנושא הגניבות: חוץ מהנורה לא גנבו לי כלום. ואחרי איזה שבוע נמאס לי לנעול את התיק ועדיין לא גנבו לי כלום ולא נגעו. אבל לך תדע... שיהיו לך שני מגעולים כדי שתהיה רגוע ותשתדל באמת לא להביא שום דבר יקר (בעיקר כי אתה לא צריך!). אני עדיין בשוק מכל המפונקים שהביאו אייפוד באלף דולר רק כדי לשמוע מוזיקה לפני השינה... בעניין הסגל. רוב המכ"ים של טירוני 02 זה בנות אבל יש גם בנים ובד"כ זה מעורב. אצלי היה מ"כ בן אחד ועוד המון בנות והיה גם מ"מ בן, רס"פ בן וסמ"פ בן... המכים שלך הם בצבא יותר מחצי שנה ממך. חלקם יכולים להיות גם איזה שנה וחצי שנתיים בצבא. וגם אם הם יום יותר ממך הם עדיין המפקדים שלך וזה המצב וזה לא כל כך גרוע. בו נגיד שיש לי אחד בכיתה שכיום, חודש אחרי הטירונות, הוא יוצא עם המפקדת שלנו ועושה אותה על בסיס שבועי כמעט. ברור שמקבלים נשק. אתה מקבל רובה M16 ארוך ומסורבל שבאמת לא כל כך נח להסתובב איתו אבל זה כולה לחודש וזה לדעתי ממש כיף לירות במטווחים אז זה שווה את זה. אל תשחק איתו יותר מדי, את תפחד ממנו, אל(!) תאבד אותו. תגיד תודה שאתה לא יוצא איתו הביתה. יש שבוע שדאות. מקוצר. מאוד. זה בעצם רק יום אחד. במקרה שלי בניצנים זה היה לצאת בבוקר מהבסיס, ללכת רבע שעה בדיונות, להתמקם, לאכול, לעשות איזה שלוש שעות תרגילים ממש כיפים ולחזור לבסיס בצהריים. קייטנה אמרתי כבר? פטור מגילוח מקבלים: -דתיים -כאלה שהחובש אישר להם (כי יש להם פצעים מהגילוח או משהו. חצי מהם זה כאלה שרצו את הפטור מספיק בשביל להתגלח בלי קצץ ולגרום לגירוי רציני בעור) -קומבינטורים ועקשנים (וכן, עוזר להצטלם עם זקן). בהצלחה, קח את הכול בקלות ובכיף ותהנה מל רגע.