תמ"ל חדש

קוף1000

New member
תמ"ל חדש

מה דעתכם עליו? יעל בר זוהר אמורה לפרסם אותו וקיבלה הרבה כסף לשם כך, כי מנצלים את העובדה שהיא אמא. התמ"ל אמור להתחרות במטרנה ובסימילאק. האם תנסו אותו? או לא תירצו להיות שפני נסיון שלו?

tookmy

New member
לא מכניסה

תמ"ל הביתה. אלוהים צייד אותי במזון הרבה יותר טוב.

קוף1000

New member
גם בגיל פעוט?

להזכירך, זהו פורום של הורים לפעוטות. אם כן, כל הכבוד לך וכן ירבו כמותך.

tookmy

New member
הנקתי עד

גיל שנתיים ועשר, שזה עכשיו, כלומר גמלתי לגמרי לפני שבוע.

tookmy

New member
וחוץ מזה לפעוטות אין שום צורך

בתמ"ל, גם אם הם כבר לא יונקים, אם הם אוכלים סביר אז יש כאלה שיגידו שחלב פרה זה כמו תמ"ל. בעיני זה נבלה וזה טרפה אבל הייתי מעדיפה לתת לילדה אוכל טרי ופחות מעובד מאשר אוכל שבא מקופסא ומעובד ואלוהים יודע מה שמו בו.

פלגיה

New member
בגיל פעוט אפשר לתת חלב

או לבן, או חלב סויה. בכלל לא צריך תמ"ל אחרי גיל שנה.

down under1

New member
אני לא מבינה באמת למה לתת תמ"ל בגיל פעוט

יש סיבה או שזה סתם? אנחנו עברנו בגיל שנה וחודשים מינקה לחלב פרה (כי לאמא פתאום נמאס) אבל אני רואה שהמון נותנות תמ"ל עד גיל 3. יש הצדקה או שסתם יחסי ציבור של חברות התמ"ל?

tiger mom

New member
לפעמים זה נוחות

קופסא של תמ"ל טובה לחודש. כשזה הופך להיות פינוק (כמו שזה אצלנו) קופסא מחזיקה 3 שבועות לפחות. אז במקום לדאוג לחלב טרי (אני לא מחזיקה חלב בכלל בבית כי אף אחד לא שותה שום דבר עם חלב) אני פשוט קונה 3-4 קופסאות של תמ"ל במבצע (לא יותר מ-30 ש"ח) וזה מחזיק לי כמה חודשים. אני לא מאמינה שזה נותן לה משהו יותר מאשר חלב. היא אוכלת יפה וזה לא תורם לה כלום לתזונה. בסופו של דבר אני שמה פחות מכפית בבקבוק. אבל זה פשוט נוח לי. וזה פינוק שלה.

כשהאמא לא מניקה עד גיל כזה אז

מתחילים עם תמ"ל לפני גיל שנה. ואז בשביל להפסיק צריך לעשות משהו - סוג של גמילה. הואיל ותמל זה לא כזה רע - הילד אוכל כל מיני דברים ומתל זה בד"כ פינוק נחמד, אז ממשיכים. זה גם נוח כשהילד לא מרגיש טוב ולא אוכל - הוא עדיין מוכן לקבל בקבוק תמל הרבה פעמים.

קוף1000

New member
לא מדוייק

נכון שמשרד הבריאות נותן את אישורו לתת חלב מגיל שנה, אך בכל זאת חלב הוא אלרגני והאלרגיה הזאת יכולה להעצים בשימוש מוקדם מידי. מוצרי חלב סבבה, כגון הלבן שציינת, גבינה, אפילו יוגורט. סויה לא הייתי נותן. תמ"ל הוא טוב מגיל אפס, אז בטח שיהיה טוב גם בגיל שנה. לכן, אנחנו עדיין משתמשים בתמ"ל כאשר התכנון הוא עד גיל 3, אולי נקצר בסוף לעד שנתיים.

down under1

New member
תמ"ל עשוי מחלב פרה

וילדים שאלרגים לחלב פרה חייבים לעבור לתמ"ל צמחי. אז אלרגיה היא בטח שלא סיבה טובה. דרך אגב, ההמלצה לעבור לחלב ניגר אחרי גיל שנה היא לא מחשש מאלרגיה - חלב הוא חלב בין הוא גבינה או יוגרט או כוס חלב אלא מהחשש למחסור באבות בברזל. בגיל שנה בדרך כלל התזונה כבר מבססת והתינוק מקבל את מספיק ברזל ממוצקים - בשר, קטניות, גדנים...אין צורך בתגבורת התמ"ל אלא אם כן אכילת המוצקים לא התבססה.

קוף1000

New member
אז, מה הסיבה שאסור לתינוקות NB לשתות חלב פרה?

הסיבה תהה אשר תהיה היא הסיבה לכך שאעדיף תמ"ל עד גיל 3.

down under1

New member
כי אין בו מספיק ערכים תזונתיים

להיות מקור האוכל היחידי. פעם כן היו נותנים. תכנס לאצר של משרד הבריאות ותראה שאין חשש לאלרגיה לחלב ניגר לפני גיל שנה יש חשש לחלפה של תמ"ל או חלב אם בחלב ניגר לפני שאכילת מוצקים התבססה. ההבדל בין תינוק שרק נולד לבן 3 הוא גדול. לא מנסה לשכנע, סתם לא מבינה את ההגיון

tiger mom

New member
זה לא עניין של שפני ניסיונות

כי התמ"ל חדש בארץ, אבל הוא לא חדש (אם אני לא טועה) ואם הוא לא עובר שינויים בהתאמה לארץ אז בעיני זה לא שפן ניסיונות. בסופו של דבר אני פשוט המשכתי עם התמ"ל שהילדה קיבלה בבי"ח, לא חיפשתי ולא בחרתי. אני לא מחליפה באמצע (בטח לא בגיל המבוגר של הבת שלי כשהתמ"ל הוא סתם פינוק וממש לא תזונה עיקרית). מה שכן, הייתי בודקת מה המחיר שלו. אני מאמינה שעכשיו הוא יהיה מאד תחרותי עם סימילאק ומטרנה, אבל עוד כמה חודשים יתייצב על המחיר הקבוע שלו וזה יצור מצב שהורים שהילד שלהם רגיל למזון יצטרכו להמשיך איתו לא חשוב כמה הוא עולה (הוא בטח לא יעלה משמעותי ת יותר מהאחרים, אבל לפעמים גם הבדל של קלים בודדים שמצטברים הוא לא נעים) או לנסות דברים אחרים (מה שלא תמיד מצליח). וזו הסיבה שלא הייתי מתחילה איתו עכשיו. הייתי מחכה שיהיה לו נתח שוק (גם אם קטן), שיהיה לו מחיר קבוע וידוע, שהוא לא יעלם פתאום מהמדפים כי הוא לא מצליח להתחרות באחרים.

POOH*

New member
הוא חייב לעבור התאמה לארץ..

אחרת הוא לא יקבל אישור כשרות. אין לי מושג על איזה תמ"ל מדובר אבל כל תמ"ל שמיובא לארץ עובר איזשהו שינוי כדי לקבל כשרות. סימילאק כאן ובחו"ל הוא לא בדיוק אותו דבר בדיוק בגלל זה.. POOH

בוליפלג

New member
לא מתכוונת לערוך שינויים בגיל כה 'גדול'..

וממילא התמ"ל הוא רק 'פינוק' של ערב..

למעלה