תמרים

OdedIsNotAfraid

New member
תמרים זה אדיר

רק צריך לשים לב לא לאכול הרבה מדי במכה אחת או להעמיס יחד עם עוד מזון רב כי זה מקפיץ את רמת הסוכר בדם.

רעיון טוב לזרוק את הממתקים ובמקום לעבור לתמרים אם רוצים משהו מתוק.

גם עבורי תמרים זה אדיר

"ארץ זבת חלב ודבש"
חוקרים טוענים שה"דבש" הוא בעצם התמרים שהיו כאן בשפע
לפני הכחדתם.
פיקנטריה: התמרים העכשויים הם ריבוי של חוטרים שהוברחו מאירן
אני מטורף על מג'הול!
ערן

OdedIsNotAfraid

New member

hal767

New member
מצטרף לחלק הראשון של תשובתך.

חולק עליך באשר לעליית רמת הסוכר בדם, למעט אצל חולי סוכרת שאינם מטופלים בדרך הטבעונית.

כמובן שמאד חשוב לא לאכול כמויות מעבר לכמות שמקנה הרגשה טובה. כמו כן מאד חשוב לאכול תמרים בצירופי מזון הנכונים.

ואגלה לך "סוד" מקצועי:
ישנם הרבה מקרים של חולי סוכרת המטופלים באמצעות תזונה טבעונית אורגנית שמותאמת להם נכון, והתמרים במקרים רבים מסייעים להורדת רמת הסוכר בדם.
נשמע הזוי ובסתירה לכל הידע ה"מדעי" הקונבנציונאלי, אבל מי שיודע להשתמש נכון בתזונה הטבעית כדרך ריפוי יודע לעשות זאת.
ההסבר לכך הוא שהתמרים מאד מסייעים לחזק את הכבד ולשפר את פעילותו וכך גם השפעתם על הלבלב. במקרים מסויימים שימוש נכון בהם כחלק מתפריט טבעוני אורגני נכון גורם לירידה ברמות הסוכר בדם. ישנם מקרים שנגרמת עליה סבירה ברמת הסוכר בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך יותר רואים מגמה ברורה של ירידת סוכר.
מאחר והתהליך אינו נובע משימוש בתרופות, אלא מתזונה, למטפל הטבעוני זאת אינדיקציה לתהליך ריפוי אמיתי ושורשי.

OdedIsNotAfraid

New member
אני מסכים

אולי לא הסברתי דבריי כהלכה, אכלתי 20 תמרים ברצף ואז רמת הסוכר בדם עלתה לרמה גבוהה מדי (יש לי מקלוני בדיקה מאחר שאישתי חולה בסכרת 1), אגב שמנו לב שבעת אכילת פירות (תלוי כמובן אילו) רמת הסוכר בדם של אישתי לא עולה בצורה משמעותית כמו מאכילת לחם, למעשה אישתי צריכה להזריק הרבה יחידות אינסולין על כל פרוסת לחם שהיא אוכלת, בעוד כאשר היא אוכלת פירות כמו דובדבנים ותותים היא יכולה להרבות באכילתם ללא כל צורך בהזרקת אינסולין או הזרקה במידה מועטת,
ללא קשר אחרי שינויי תזונה רבים שהעברתי את עצמי, שימוש בתוספים\צמחים, אני נאבק כעת למען העלאת המודעות בחשיבות של אכילת פירות (כולל תמרים - אך במידה נכונה איתם), אין כמו פירות כחלק מרכזי בתזונה ואני חושב שיש להרבות איתם, יעני קילו+ של פרי נטו ליום, תאמת אני אוכל אפילו 2 קילו פרי ליום בלי למצמץ אם אין לי מחסור בכסף.

ilan91

New member
תמרים אורגניים...

הנאכלים בעונה בכמות ובצירופים הנכונים הם מזון טוב.
זכור לי שפעם מזמן שאלתי את בן-אורי "יש לי 5 ימים מילואים, מה אני יאכל בשטח?"
תשובתו היתה "אם יש לך מספיק מים ותמרים אתה יכול להיות שקט ואתה בכלל לא צריך לדאוג".

למעלה