תמרור מסילת ברזל

תמרור מסילת ברזל

לפי ההגיון זה אומר 250 מטר לפני המפגש, כי זה 3 פסים, אבל מה לעשות שהתמרור המקורי של 250 מטר לפני הוא בצורת שני חיצים בכלל? לפי מה שזה נראה , לקחו את התמרור של ה 170 מטר והדביקו עליו עוד פס והפכו אותו לתמרור של 250 מטר לפני, בזמן שקיים כבר תמרור בפני עצמו בדיוק לאותה המטרה. האם מישהו מהמומחים כאן בפורום מוכן לכתוב אם מופיע התמרור הזה בלוח התמרורים או בספר החוקים, כתמרור בפני עצמו? השערה שלי, לא נראה שכן.

NewUser4

New member
עשית בלאגן.

לא ברור בדיוק מה אתה רוצה. זה הולך ככה: לפני מסילת ברזל יופיעו שלושה תמרורים שונים אשר מתריעים מפני מסילת הברזל ובו בזמן גם מודיעים מהו המרחק מהמסילה. שלושת התמרורים הם (אני רושם את זה בסדר ההופעה עד למפגש): 1. תמרור מס' 21 (בלוח התמרורים): הוא תמרור שצורתו מעין פס לבן שעליו מצויירים שלושה פסים אדומים אלכסוניים. הנ"ל יוצב כ250 מטרים לפני המפגש. 2. תמרור מס' 22: צורתו מעין פס לבן שעליו מצויירים שני פסים אדומים אלכסוניים. הנ"ל יוצב כ170 מטר לפני המפגש. 3. תמרור מס' 23: צורתו מעין פס לבן שעליו מצוייר פס אדום אחד אלכסוני. הנ"ל יוצב כ100 מטרים לפני המפגש. הערות לגבי שלושת התמרורים: אם מופיע על אחד מהתמרורים הנ"ל מספר מסויים אזי מספר זה מציין את המרחק (במטרים) מהמפגש. ייתכן שיופיע חץ על התמרור המורה על המקום בו נמצא המפגש.

be_roo

New member
גיליתי מה מפריע לו

רק לתמרור 22 יש צורת פס, לתמרורים 21 ו-23 אמור להיות "כובע" מעל שיוצר למעשה חץ. בספר התמרורים הכובע הזה מצויין בפס מקווקוו אז אולי הכוונה שאפשר איתו או בלעדיו. בכל מקרה, שזה מה שיפריע לו בשילוט הלקוי של מדינת ישראל....

לא חושב שעשיתי בלאגן.

בכל מקום בו מצוי לוח התמרורים, מצויין תמרור 21 -250 מטר לפני, כמו בתמונה הזאת של המקורי, אמנם ג"כ עם 3 פסים אבל הצורה היא שונה כמו שרואים בין התמונה הזאת לבין התמונה למעלה. מה שאני לא מבין זה למה לא להשתמש בתמרור קיים (21) ?? מה שעשו כאן זה לקחו תמרור עם תצורה אחרת (כמו תמרור 22) והוסיפו פס נוסף ואז הוא הופך לתיקני, שבשום מקום (בלוח התמרורים המקורי) הוא לא מופיע ככזה כמו שניתן לראות בהבדלים בתמונות. ואגב זה לא מקום יחיד ולא הדוגמא היחידה , עושים את זה גם עם תמרור 23 .

NewUser4

New member
לא הבנת

המשולש הזה מעל התמרור הוא לא חובה, לכן הוא מצוייר במקווקו. תצא מנק' הנחה שהוא לא קיים. ישנם שלושה תמרורים (שהם לא אותו תמרור, שלושה תמרורים בעלי הגדרה שונה כפי שפירטתי קודם), לכל אחד משמעות שונה (בהקשר של מרחק מהמפגש עם מסילת הברזל).

OK אני אצא מנקודת הנחה שהוא

לא קיים, למרות שאין שום מקום שזה כתוב בו. ההסבר על פניו נשמע משכנע, אני לא חושב שיש מישהו כאן שמבין יותר ממך בעניין הזה לכן אני אסתפק בתשובה שלך למרות שאני לא מסכים בכלל, אם שמים תמרור צריך שיהיה בעל משמעות אחת וצורה אחת ולא בכמה תצורות דומות איכשהו. יותר קל התצורה היחידה הזאת של התמרור, עם פס אחד שניים או שלושה, אבל יש תמרורים קיימים כבר, אז או שיבטלו אותם ויפרסמו את ה"חדשים" או שיצמדו למה שקיים ולא יעשו אלתורים. החאפריות הזאת בהצבת התמרורים כבר נמאסה ויש המון דוגמאות ואזכיר רק אחת נפוצה ביותר ששמים תמרור של כביש משובש ומתחתיו שלט צהוב זהירות פסי האטה , מילא במושב אבל גם בתל אביב...

למעלה