תמצית פרק 487

גלינקה2

New member
תמצית פרק 487

שוב פיצוץ באגף קלי-ג'ודי. הצלחתי להבין מה מרגיז אותי אצל קלי. זה בעיקר טון הדיבור התוקפני והבעת הפנים כשהיא "תופסת" מישהו שמתכנן לה משהו רע כביכול. וגם המשפט שהיא חוזרת עליו כל הזמן: אני לא צריכה לדאוג לאף אחד מחוץ מעצמי. נקודה. ג'ודי העיזה לרמוז משהו שלא מצא חן בעיני קלי וקלי בתגובה טיגנה בייקון כדי שריחו ישגע את ג'ודי הבולימית לשעבר. יפה מאוד קלי. ד"ר סטן אומר לה בעדינות שהיא משתלחת באחרים משום שאין לה ביטחון עצמי והיא נפגעת מכל שטות. כדי להעלות את רמת הביטחון העצמי שלה הוא אומר לה לחשב את עלות עבודות הבית שלה במשך שנה וההספק יפה: משהו בסביבות 260.000 דולר לשנה בנוסף לעבודות המלצרות. כלומר למרות שהיא עקרת בית ומלצרית הרי שהיא עושה עבודה ששווה המון כסף. היא מספרת על ג'ודי לבעלה והבעל הנהדר שלה מקבל אותה ומכיל אותה. גם איאנלה מנסה לומר לג'ודי שהתחושה הפנימית שלה משתקפת ביחסים עם קלי. אני אישית לא חושבת כך. אם קלי יושבת על הר של דינמיט וכל מהלך מקרי יכול לגרום לפיצוץ, אז זאת לא אשמתה של ג'ודי. אני גם לא מסכימה שאם היא עושה דיאטה אז השני לא צריך לעשות חשבון. אם הוא מבקש להתחשב, מותר להתחשב. אנשים לא מודעים כמה קשה לעשות דיאטה. זה לא כמו סיגריות או אלכוהול. אוכל צריך תמיד לאכול ולכן קל יותר להתפתות, אבל אפשר לוותר לגמרי על אלכוהול וסיגריות. ודווקא לגבי אוכל אנשים לא מודעים כמה זה ממכר. מצד שני איאנלה אמרה משפט מעורר מחשבה: מה שראית אצל אחרים נמצא אצלך. פעם אוכלים אוכל בריא ופעם לא. בדיוק כמו שג'ודי לא יכולה להתחייב עד הסוף. הפיתרון לשליטה של ג'ודי הוא לסמוך על העתיד הלא ידוע. בפגישה היומית עולה המסקנה שכדי להיות מכור לא צריך להתעסק באלכוהול למשל כל הזמן. יש מתמכרים שרק חלק מן הזמן עוסקים בהתמכרות. התמכרות זה משהו שמונע פיתרון, מונע הסתכלות אמיתית בבעיה, מרדים, מסמם, לוקח אנרגיה. אני אישית חושבת שמותר מדי פעם כן לקחת משהו שמרדים. אי אפשר כל הזמן להיות בתוך הבעיה. קים לוקחת את עניין האלכוהול ברצינות. היא מדברת עם בעלה על כך שהם מפסיקים עם האלכוהול. הבעל נשמע כאילו הוא מסכים אבל למעשה הוא נמצא בהכחשה. קים זורקת לו רמז עבה: אני לא רוצה להיות אם חד-הורית.

למעלה