תמכור בנייה

itamargr

New member
תמכור בנייה

אני מהצפון ומבירור של מחירי בנייה למ"ר נאמר שסדר גודל לבנייה הוא: 800 דולר למ"ר. האם מחיר זה ריאלי? האם במחיר זה כלול גם התשלומים למפקח בנייה, מהנדס, אדריכל..?

משה פרל

New member
לא ולא

לא ריאלי (יותר לכיוון ה 1000+) לא כולל תשלומים נלווים (ולכן ה 1000+)

avi5199

New member
תלוי בגודל תלוי במגרש תלוי במיקום

למשל יש מקומות שצריך לשלם על פיתוח מס השבחה וכ"ד ויש מקומות שלא. יש מגרשים בשיפוע חזק שמצריכים יסודות יקרים יותר. וכן הלאה. מה שאני למדתי על בשרי זה, שאין שום קשר בין המחיר למטר מרובע שכל היועצים והקבלנים למיניהם אומרים לך, לבין מה שתצטרך באמת לשלם. מנסיון שלי : אם אתה בונה בצפון על צלע הר, בית של 200 מטר מרובע, אין לך מפרט יקר, ויש לך מגרש עם פיתוח, תדאג שיהיה לך מקורות מימון של לפחות מליון שקל לפני שאתה מתחיל. ותזהר מהצעות מחיר של קבלני מפתח, המחיר שאתה סוגר איתם בסוף זה לא מה שהם אומרים לך מראש ( בהצעת המחיר הראשונית).

itamargr

New member
האם מישהו יכול לעזור לי בקובץ....

שבו יש פירוט ותמכור של בנייה עצמית. תודה

ITCHAKG

New member
לאיזה מידות מכנסים וסוג בד

אתה רוצה תמחיר. מבלי שתציג נתונים של מיקום גודל מגרש וטופוגרפיה וכן נתוני שטחי בניה,ובכמה מפלסים, סוג גג, רמת תגמירים סוג תגמיר קירות חוץ - אי אפשר אפילו לתת אומדן ראשוני.

itamargr

New member
תמכור..

בית של כ- 110 מ"ר במפלס אחד. שטח הבנייה על מגרש של חצי דונם שטוח. רמת תגמירים - רמה סטנדרטית

avi5199

New member
המחיר למטר הוא לא לינארי

ובית של 100 מטר לא יעלה חצי מבית של 200 מטר. למשל : הביסוס תלוי בקרקע כמה קידוחים יצטרכו וכ"ד . יש הוצאות קבועות ושבכל גודל יהיו אותו דבר, כמו למשל ממד, חדר אמבטיה, שרותים, מטבח, פיתוח גדרות, דרך, חיבור ל ביוב, חשמל מים ... ובנוסף יש שטחי בניה יקרים יותר או פחות, למשל להוסיף מטר למרתף מחיר שונה מלהוסיף מטר לחדר שינה או לסלון... יש בבית שטחים זולים יותר ויש יקרים יותר, לכן אומדן גס לפי מטר בניה הוא לא חישוב נכון. טיח מאד יקר וחשוב שחי הקירות והפינות והסיבוכים , אם יש קשתות או הרבה מחיצות פנימיות זה שונה מבית שיש בו שטחים גדולים מלבניים, עם מעט קירות פנימיים... חלונות ודלתות חשוב כמה ובאיזה גודל , ובאיזה פתיחה... בבית באותו גודל המחיר של חלונות "אלומיניום" יכול לנוע בין 60000 ל120000 . נקודות מים וחשמל תלוי כמה תרצה. אתה צריך לבנות לעצמך טבלא של כל ההוצאות - רצוי בעזרת מפקח הבניה שלך, לברר מחירים ולחשב כמה זה יעלה, ותמיד להוסיף אחוז גדול של אי ודאות.

ITCHAKG

New member
מקבל את הערותיו של אבי- אך לצורך

תחושה ראשונית האם אתה נמצא "על המגרש" אני מעלה אומדן ראשוני וירטואלי לבית בודד בשטח 110 מ"ר על מגרש שטוח בשטח חצי דונם. בהנחה של תנאי קרקע ופתוח רגילים (ללא חצוב כללי) האומדן הינו לבית בתגמיר סטנדרטי ממוצע. המחירים כוללים מע"מ והם בהנחה שבונים עם קבלן שלד וקבלני גמרים ומערכות הוצאות ישירות עב' שלד 40,000$ עב' גמר 70,000$ עב' פתוח 5,000$ הוצאות עקיפות אגרות בניה 5,000$ תכנון ומדידות 5,000$ נהול ופקוח 10,000$ ------------------------- סה"כ 135,000$ בלתי צפוי מראש והתייקרות 15,000$ ---------------------------------------------------- סך הכל אומדן ראשוני 150,000$

itamargr

New member
במחיר הנ"ל של 150 אלף דולר...

ניתן להוסיף עוד 20 אלף ולרכוש בית מקבלן באותו גודל....אצלנו בגליל ממה שאני לומד מהמחירים כאן בפורום... יותר יקר לבנות עצמאית מאשר לרכוש מקבלן...

ITCHAKG

New member
כפי שהסביר לך יפה אבי

התוספת השולית של עוד 25 מ"ר לא תהייה ביחס ישר למחיר מ"ר באומדן, ותוכל להוסיף את 20,000$ העודפים שיש לך ולקבל דירה של כ-135 מ"ר. יש הבדל תהומי, בקניית דירה צמודת קרקע עפ"י דגם סטנדרטי של קבלן, הן ברמת התגמירים הן באקסטרות שאינן כלולות אצל הקבלן והכי חשוב, אתה מתכנן את צורת הבית וחלוקתו והעמדתו עפ"י "הראש שלך" ואמנם יהייה לך גם כאב ראש הרבה יותר גדול בבניה עצמית.

avi5199

New member
הצעת מחיר ראשונית מקבלן מפתח מטעה (ולא בטעות)

הצעות מחיר שמקבלים מקבלן מפתח הן או על מפרט נמוך מאד, וכל שינוי מהמפרט עולה הרבה יותר מהערך האמיתי של השינוי, או שהרבה סעיפים לא כלולים בו. אני ישבתי עם שני קבלני מפתח בהתחלה כייון שההצעות היו מפתות, אבל כשהגענו לתכלס המחיר שהם רצו לסגור איתי בסוף היה גבוה בעשרות אחרוזים ממה שהם הציעו בהצעה הראשונית שלהם. חוץ מזה אל תשכח שהקבלן לא משלם עבורך את המיסים והאגרות השונות, ללא מע"מ, צמוד למה שמתחשק לקבלן... זה נכון שאם תקח קבלן מפתח ולא תשנה את המפרט שלו אתה יוצא בפחות כסף, או עם אותו מחיר כמו שהית בונה בעצמך ... אבל זה בא על חשבון האיכות, ועל חשבון הגמישות והיכולת שלך לשנות דברים תוך כדי בניה .

למעלה