תמי4 ודומיו מול קנקן בריטה?

תמי4 ודומיו מול קנקן בריטה?

שלום רב

שוב צריך להחליף את קנקן הבריטה בשל עובש. זה קורה אחת לשנה/שנה וחצי.
אנחנו מתחילים לשקול רכישת בר מים במקום.
אשמח התייחסותכם לגבי יתרונות וחסרונות ומה עדיף בעיניכם, גם במבחן הכדאיות הכלכלית.

בנוסף, אשמח לקבל תשובות מנסיונכם בשטח (דברי היצרן הם דבר אחד, דברי הצרכן עם התנסות במוצר יותר אמינים בעיני).

האם המים הרותחים מגיעים לרתיחה ממש (מה שחשוב למי שיש תינוק מתחת לגיל שנה למשל או סתם למי שאוהב קפה/תה רותח)?
כל כמה זמן צריך להחליף פילטר באמת?
עלות הפילטר?
האם יש צורך ליצר חור בשיש או שניתן לעקוף את הענין הזה איכשהו?
האם עלולה להיות בעיה בבית שהצנרת שלו די ישנה, כעשרים שנה?

רב תודות ושבוע טוב

ממליץ לחפש אחורה בנושא כאן בפורום הנושא נטחן עד דק, וענה על השאלות שהעלתם.

לדעתי האישית, ותוכלו לראות שאני מאוד לא ממליץ על רכישת המכשיר, ומכוון שהתשמשתם עם בריטה עד היום, להמשיך ולעשות שימוש באמצעי סינון עם פילטר פחם. ולהסתפק בזה.

billy milligan

New member
תמי 4

כלכלית הכי חסכוני זה מים מהברז ואם מתעקשים על מינרלים אז בקבוקים.
מים של תמי 4 הם מסוננים ואין לי מושג מה בדיוק זה אומר ויש בהם אבנית והם לא מינרלים.
הרתחת מים היא לא ל100 מעלות.
זה נוח לשתיה חמה (בדיוק כוס) ולמי שמרתיח מים לתינוקות.
זה לא נוח למי שמרתיח מים לבישול (למשל אורז)
לגבי החור בשיש המכשיר מסתיר אותו, אבל אני מניח שאפשר להריץ את הצינור גם מעל השיש או מסביב.
אין לי מושג לגבי הצנרת, אבל ממה שאני מבין אין בעיה.

לא יודע כל כמה זמן צריך להחליף באמת כי אנחנו מחליפים כל חצי שנה, כחלק מהחבילה והאחריות.
זוכר שהיה לי איתם בלאגן גדול על משהו לפני שנתיים בערך אבל לא זוכר על מה.
כשצריך טכנאי הוא מגיע ומתקן ללא בעיה.

אלמלא אישתי, סביר להניח שהייתי עדיין שותה מהברז

dov98

New member
אם משרים

את קנקן הבריטה באקונומיקה העובש נעלם כלא היה...אז אין
יותר התלבטויות.

מר טווס

New member
לא יותר פשוט -

לשטוף אחת לכמה חודשים את הקנקן בריטה עם סקוטש וסבון כלים?....

הכי זול, הכי פשוט.

תודה על התשובות

אני לא רוצה לנקות בכלור קנקן שאח"כ ישמש למי שתיה. אני יודעת, הכלור נשטף לגמרי. ובכל זאת, לא נוח לי עם הרעיון.
מלח לימון או חומץ לא נראה לי ינקה את העובש, אבל אנסה את זה.

מים מינרלים נראה לי בזבוז משווע של כספים. מה רע במי ברז? רק שיהיו מסוננים.

הלינק שצורף משווה בין ברים של מס' חברות ולא בין ספקי מים ליניהם.

הולכת לעשות חיפוש בפורום.

יוספה 51

New member
אני מאד מרוצה מהתמי 4 שלי...

למרות ההתנגדות בפורום. קודם כל, שותים הרבה יותר, חוץ מזה, אין יותר קומקומים עם טעם של כלור, שהפריעו לי תמיד, והמים החמים תמיד זמינים.

אצלנו יש אלקטרה בר

מאוד מרוצים. התלבטנו בין פילטר רגיל מתחת לשיש (כמו שחובב ממליץ) כמו שהיה לנו בדירה הקודמת או בר מים.

בסוף הלכנו על בר מים בגלל שיקול של הכנת אוכל לתינוק.

- טעם המים זהה בין האלקטרה בר לפילטר - מצויין. בלי המכשיר או הפילטר, המים לא טעימים.
- הפילטר הפשוט והטוב לא התקלקל אף פעם. בר המים התקלקל פעם אחת, אבל מאחר שיש חוזה שירות הגיעו לתקן מייד.
- הפילטר הרבה יותר זול - החלפה כל חצי שנה עד שנה. בר המים במסגרת חוזה שירות דורש החלפת פילטר כל חצי שנה ונורה כל שנה
- העלות הרבה יותר גבוהה - בחישוב שלוש שנים במחיר מבצע כולל חוזה שירות לכל התקופה יוצא משהו כמו 80 ש"ח בחודש.
- המכשיר מאוד משתלם בגלל הנוחות של הכנת מים לתינוק בטמפרטורה מתאימה ומים קרים בלי הגבלה ובלי צורך למלא/לקנות בקבוקים. מבחינה כלכלית פילטר פשוט וטוב מתחת לשיש עושה את העבודה בעשירית המחיר.
- לא חסכוני בחשמל!!!

גינגית32

New member
את בטוחה לגבי המים לתינוק?

כי עד כמה שידוע לי על פי ההנחיות של משרד הבריאות צריך להרתיח מי ברז למשך 2 דק' בטמפרטורה של 100 מעלות והמכשירים האלו לא מגיעים לרתיחה של 100 מעלות...ממליצה לך לבדוק את זה. אני בכל אופן לא מסוגלת לשתות מי ברז וגם עם כל הסיפור הזה של הפלואוריד שיש עכשיו אני לא לוקחת סיכונים אז לא מזמן עשינו את המתקן החסכוני של מי עדן סמייל ושיש לו את מנגנון ההגנה מפני ילדים. אז כל אחד וההעדפה והשיקולים שלו, יש כאלו שאין להם בעיה עם המסוננים ויש כאלו שמעדיפים לשתות רק מינרלים. בכל מקרה הייתי ממליצה לבדוק את שתי האופציות (במיוחד אם יש לך ילדים).

ילדים גדלו וגודלים והפכו למבוגרים גם בלי..... אני לא זוכר את כל האמצעים האלה....ולא שהמים פעם היו יותר נקיים.

dov98

New member
להשמדת חיידקים

100 מעלות אינן נחוצות בשום מצב. מאיפה הבאת זאת?
100 מעלות הם רתיחת מים ורתיחה זו יכולה להמיס כלי פלסטי.
מה שצריך להשמדת חיידקים זה פיסטור ( תהליך PASTEUR ) שאיננו מגיע ל100 מעלות
ועל כן לרתיחת מים.

billy milligan

New member
100 מעלות צלזיוס הם רתיחת מים בגובה פני הים

על האוורסט מים רותחים בטמפרטורה שונה

סתם כדי להיות מדוייק

dov98

New member
מן הסתם, כן

PARIS בה LOUIS PASTEUR עבד , ומלבד הSACRE COEUR , נמצאת פחות
או יותר בגובה פני הים ולכן אין למה לדייק

איפה מצטבר עובש בקנקן מים? האם לא שוטפים

אותו היטב בכל החלפת מסנן ?! שטיפה עם מים רותחים תעביר מהעולם כל נבג סורר.......

למעלה