תמי 4- כדאי?

miss buttons

New member
תמי 4- כדאי?

חמי קיבל תמי 4 חדש ומציע לנו לקחת ממנו (בחינם) את המכשיר הקודם. אנחנו כמובן נצטרך לשלם על התחזוקה/החלפת מסננים וכו׳. אני לא ממש מבינה בזה כי עד כה היינו שותים מים מינרליים מבקבוקים בלבד (היינו=הכלבה ואני, בעלי שותה זבל...
). האם כדאי לעבור לתמי 4? האם כשיהיו ילדים זה טוב יותר ממים בבקבוקים? התמי 4 יהיה יעיל לנו בעיקר למים קרים כי מים חמים יש לנו כל הזמן בקומקום-מיחם ששומר את המים כל הזמן ב98 מעלות... כך שהתמי 4 מחדש בעיקר בזה שיהיו מים קרים כל הזמן.
ראיתי שעלות התחזוקה של תמי 4 לשנה היא כ800 ש״ח, שזה גבולי מבחינת האם זה משתלם ביחס לבקבוקים. למישהו יש ניסיון עם החברות שמציעות מסננים חלופיים וכו׳ למכשירי תמי 4? אשמח לשמוע גם על זה.
תודה.

dudusch

New member
ראיתי שיש חברה

שמשווקת מסננים חליפיים לתמי 4, בעלי תקן ישראלי שזה הדבר הנדרש..

תמי4 מאוד משתלם

חוסך כסף וזמן של קניית בקבוקים, חוסך חשמל של קומקום ושל קירור מים במקרר וכמובן שזה מאוד נוח
בנוגע למחיר, לפני התמי היינו קונים הבייתה בקבוקי מים בעלות של בערך 80 שקל והעלות של התחזוקה עולה לנו רק 60 שקל
זה משתלם ונוח – לכי על זה

miss buttons

New member
תודה רבה, כנראה שאכן נלך על זה...

גם בניסיון להעביר את בעלי לשתיית מים....

renit

New member
לנו יש מי עדן

בבית אנחנו עם מתקן של מי עדן פיור סודה.
הגבר אחראי על נושא המחירים אבל זה נראה לי משתלם דווקא בגלל שיש בזה אופציה גם למים וגם לסודה ככה שזה יוצא סוג של 2 מתקנים באחד.

AlicePJ

New member
למה לא להשתמש בבריטה? הרבה יותר זול, חוסך

מקום, הרבה פחות התעסקות....

miss buttons

New member
אני לא סובלת את הטעם של בריטה

מניסיוני עם תמי 4 במקום העבודה שלי, למים אין טעם. כששותים מהבריטה תמיד יש טעם לוואי (לא רק אצלי בבית, מרגישה את זה גם בבתים אחרים).

AlicePJ

New member
לא שווה להתרגל לטעם השונה תוך יום יומיים,

ולחסוך אלפי שקלים?

shuttles

New member
לאנשים שונים יש רגישות שונה לכל מיני טעמים

דוגמא פשוטה היא ממתיקים מלאכותיים: יש הרי אנשים שיאכלו/ישתו כל דבר עם אספרטיים/סוכרלוז/סכרין וחבריהם. ויש כאלה שממש לא מסוגלים. יש כאלה שמתעבים את סטיוויה בגלל טעם הלוואי שלה, ויש כאלה שמסוגלים לאכול אותה בכפית (טוב, קצת הגזמתי כאן).
אני לדוגמא, מסוגלת לשתות מים רק מהברז. לפעמים יש טעם/ריח של כלור, וזה לא מפריע לי.

AlicePJ

New member
זה נכון, אבל מצד שני אנשים גם מתרגלים לטעמים

ויכולים לשנות את ההעדפות שלהם. אני זוכרת שכשעברתי לארה"ב היה לי נורא נורא קשה להתרגל לכל הדברים עם הטעמים השונים, גבינות, יוגורטים וכו', והתלוננתי לא מעט, אבל עכשיו כשאני בביקורים בישראל אני לא אוהבת את הטעם שיש להרבה דברים בישראל שפעם אהבתי, ומעדיפה את הטעם האמריקאי, לפחות בחלק מהדברים.
ואני חושבת שבשביל לחסוך אלפים רבים של שקלים בשנה, סחיבת בקבוקי מים בהיסטריה כל שבוע וכו', שווה להתרגל לטעם שונה. ברור שיש כאלה שאין להם בעיות כלכליות ולהוציא על זה כסף זה כלום בשבילם ולא מורגש, אבל אני חושבת שהרבה משפחות היו יכולות להנות מהכסף הזה ולעשות איתו עוד הרבה דברים אחרים הרבה יותר טובים.

shuttles

New member
לא כולם מסוגלים להתרגל

ו/או לא כולם בוחרים להתרגל.

אני חושבת שכדי לחסוך אלפי שקלים בשנה, כדאי לא לקנות אייפונים/סמארטפונים ולהחזיק טלפון נייד הכי פשוט שיש (או לא להחזיק אותו בכלל). זו בחירה אישית שלי. לא ניכנס לכיסו של אף אחד

AlicePJ

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת.

אני פשוט אוהבת להציע את האופציה של הבריטה כי נדמה שיש אנשים שבכלל לא מעלים אותה כחלק ממערך השיקולים שלהם, ולדעתי זה שווה בחינה ובחינה נוספת. אבל כל אחד יעשה את השיקולים שלו מן הסתם.

אגם גם

New member
גם אני מחובבי הבריטה

ויש לי חיך סופר מעודן ומתפלצן על עצמו, אם יורשה לי להעיד על עצמי
כל טעם לוואי של מזון/שתיה ולו הקטן ביותר, מיד מורגש אצלי ואני חוטפת בחילה. אני הכי רגישה לדברים האלו, ועדיין, המים של הבריטה טעימים לי מאד. ליתר דיוק, הם חסרי טעם וריח לחלוטין, כמו שמים צריכים להיות.

d a p h n a

New member
ואני בכלל רציתי להציע שאפשר

לשתות מים פשוט מהברז, אבל לא העזתי.

(אצלנו יש בריטה אבל רק בשביל הקומקום).

ולי אין טעם כזה מתפלצן

אבל אני לא מסוגלת לשתות מי בריטה... היה לנו בעבר והתייבשתי כל יום מחדש

מצד שני גם תמי 4 אני לא מסוגלת לשתות...

רק מים מינרלים... אנחנו רכשנו את הבר של נביעות לפני כמה שניןם ומאז אני שותה בכל הזדמנות... ותמיד לוקחת איתי בקבוק מים מינרלים קטן כי למדתי שאצל אחרים (אפילו אצל ההורים שלי ושל בעלי) שמשתמשים בבריתה או תמי 4 אני לא מצליחה לסבול את הטעם...

washi tashi

New member
אני לא מסוגלת לשתות נביעות

אני חושבת שכל עניין המים הוא ממש העדפה אישית וטעם אישי. המים של נביעות מרים לי נורא ומי עדן מתוקים נורא. כאן אני שותה מים מהברז כי מבאס אותי לשלם על מי ברז בבקבוק.

בשורה התחתונה: כל ההמלצות, לדעתי, האלה לא שוות הרבה.

(סתם שרשרתי אלייך)

למעלה